Ο Εργκίν Αταμάν, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Ολυμπιακού στο Game 1 των τελικών της Basket League, μίλησε για όλα όσα εκτυλίχθηκαν στο παρκέ, εστιάζοντας στην προσέγγιση της ομάδας του, στην προετοιμασία ενόψει της δύσκολης σειράς, αλλά και στον ρόλο συγκεκριμένων παικτών.

Μεταξύ άλλων, ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στην απόδοση των παικτών του, σχολίασε τη σημασία της αμυντικής προσπάθειας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον νεαρό Αλέξανδρο Σαμοντούροφ, δείχνοντας πως παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των ταλέντων του συλλόγου.

Ο Αταμάν εμφανίστηκε προσγειωμένος, υπογραμμίζοντας πως η σειρά έχει πολύ δρόμο ακόμα και πως τίποτα δεν έχει κριθεί από μία νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου:

"Αμυντικά κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι, ήμασταν επιθετικοί. Δεν αφήσαμε τον Φουρνιέ να βρει εύκολο σκορ. Είχαμε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο με τον Φαλ και τα ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε καλή άμυνα και στο ζωγραφιστό. Δεν παίξαμε καλά στην επίθεση, οι βασικοί μας παίκτες, Σλούκας, Ναν, Χουάντσο, σκόραραν λιγότερο από ό,τι συνήθως αλλά με την άμυνα και την επιθετικότητα πήραμε τη νίκη. Είναι απλά το 1-0. Θα είναι δύσκολη σειρά, ο Ολυμπιακός σίγουρα θα παλέψει. Θα συνεχίσουμε την Κυριακή τη σειρά".

Για την προετοιμασία μετά την αποτυχία στο Final-Four και τι ρόλο έπαιξε η ομιλία του Γιαννακόπουλου: "Νομίζω ότι και για τις δύο ελληνικές ομάδες η συμμετοχή στο Final-Four είναι επιτυχία. Μετά από 39 ματς αν πας στο Final-Four, βλέπεις ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Εφές που δεν πήγαν στο Final-Four, είναι μεγάλη επιτυχία. Είναι παιχνίδι μπάσκετ. Μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις σε μονά ματς. Πέρσι πήγαν όλα καλά και κερδίσαμε τον τίτλο, φέτος δεν παίξαμε καλά και χάσαμε. Διαβάζω ότι όλοι ασκούν κριτική στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος στην regular-season, ήταν κυρίαρχος και έκανε ένα κακό ματς. Το άλλο ματς δεν είναι σημαντικό. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον τελικό, προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα με μεγάλη εμπειρία. Συγκεντρωνόμαστε σε αυτό, όχι αν κάποιος λέει μέσα ή έξω από το κλαμπ. Αυτό είναι το δικό σας σχόλιο".

Για τον Σαμοντούροφ: "Είναι από τους καλύτερους παίκτες στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Στα προημιτελικά, στα ημιτελικά, στην προπόνηση είναι πάντα ο καλύτερος. Δεν έχει σημασία αν είναι νέος. Είναι από τους καλύτερους power forwards στην ομάδα. Απόψε ήταν άτυχος, μπορεί να βάλει αυτά τα σουτ. Τον εμπιστεύομαι, θα συνεχίσουμε να τον χρησιμοποιούμε φέτος και την επόμενη θα είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ομάδα".

Για το ότι όλοι ήταν έτοιμοι: "Σίγουρα δεν είναι δουλειά μου πνευματικά να τους ετοιμάζω. Σε αυτή την ατμόσφαιρα όλοι συγκεντρώνονται στο 100%. Είδα ότι όλοι ήταν έτοιμοι πνευματικά. Αν πω ότι προετοίμασα την ομάδα μετά το Final-Four σε 2-3 μέρες δεν θα είναι σωστό. Δεν μπορείς να τους προετοιμάσεις. Η ατμόσφαιρα, οι οπαδοί είναι οι πιο σημαντικοί για την συγκέντρωση".

Για το αν είναι "κλειδί" στους τελικούς ότι όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι: "Βασικά στην φιλοσοφία μου ποτέ δε σκέφτομαι το επόμενο ματς. Απόψε παίξαμε για τη νίκη, χρησιμοποίησα τους παίκτες όταν ένιωσα και θα δούμε την Κυριακή. Δε σκέφτομαι το επόμενο ματς. Είναι 1-0, πρέπει να παίξουμε περισσότερα ματς, να κερδίσουμε ακόμα δύο. Θα δούμε".