Mία περίεργη οδηγία έδωσε η UEFA, λίγο πριν τον τελικό του Champions League (Σάββατο, 22:00). Όταν οι φιναλίστ Παρί Σεν Ζερμέν και Ίντερ βγήκαν την Παρασκευή στον αγωνιστικό χώρο της "Αλιάνζ Αρένα" για τις τελευταίες τους προπονήσεις, εθεάθη μία ταμπέλα μπροστά από τον πάγκο της Παρί με οδηγίες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Εκεί, η UEFA είχε καταγράψει ξεκάθαρα τους κανονισμούς για τις προπονήσεις των δύο φιναλίστ – με τον πιο παράξενο να είναι ο εξής: οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων επιτρεπόταν να βρίσκονται εντός κάθε περιοχής μόνο για 15 λεπτά ανά προπόνηση!

Η ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά, υπό τον τίτλο "Για την προστασία του αγωνιστικού χώρου για τον τελικό": "Η περιοχή του τέρματος που σημειώνεται στην κάρτα είναι απαγορευμένη (εξαίρεση γίνεται για μέγιστο χρονικό διάστημα 15 λεπτών)", όπως αναφέρει η BILD, η οποία δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία.

telikos-champions-league

Ο λόγος; Η UEFA θέλησε να περιορίσει τη φθορά ειδικά στη μικρή περιοχή, εξαιτίας των δύο ωριαίων προπονήσεων, ώστε το υβριδικό χορτάρι να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση για τον τελικό.

Υπερέβη το όριο της UEFA η Παρί ενόψει του τελικού του Champions League

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ίντερ, με τον τερματοφύλακα Γιαν Ζόμερ, τήρησε πλήρως τον κανονισμό. Η Παρί, από την άλλη, υπερέβη το όριο κατά μερικά λεπτά.

Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα συνέχισε να αποκρούει μακρινά σουτ των συμπαικτών του και μετά το πέρας του 15λέπτου, χωρίς όμως να υπάρξει παρατήρηση από την UEFA, παρόλο που παρόντες ήταν αρκετοί ελεγκτές στις γραμμές του γηπέδου, όπως αναφέρει η BILD.

Η, κατά τα άλλα λογική από άποψη φροντίδας του αγωνιστικού χώρου αλλά ομολογουμένως περίεργη, οδηγία της UEFA είχε ως αποτέλεσμα οι τερματοφύλακες Ζόμερ και Ντοναρούμα να κάνουν τις περισσότερες από τις ασκήσεις τους σε ειδικά τέρματα που είχαν τοποθετηθεί στις γωνίες του γηπέδου.

Ακόμη και οι παίκτες υποχρεώθηκαν να κάνουν τις πάσες τους στα πλάγια του αγωνιστικού χώρου, ενώ οι ασκήσεις ταχύτητας πραγματοποιήθηκαν... εκτός γηπέδου, πίσω από την πλάγια γραμμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χλοοτάπητας του γηπέδου της Μπάγερν δεν είναι φυσικός, αλλά υβριδικός – δηλαδή μίξη φυσικού χόρτου με τεχνητές ίνες, για μεγαλύτερη αντοχή. Παρόλα αυτά, η UEFA έκρινε απαραίτητο να επιβάλει αυτόν τον περιορισμό στις προπονήσεις.