Η Βουλιαγμένη στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Α1 πόλο Γυναικών, επικρατώντας του Ολυμπιακού στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Ύστερα από 12 χρόνια προσμονής, ο ΝΟΒ πανηγύρισε τον 12ο τίτλο της ιστορίας του, βάζοντας τέλος στην κυριαρχία των "ερυθρολεύκων" και γράφοντας ξανά ιστορία στο ελληνικό πόλο.

Οι παίκτριες της Βουλιαγμένης, με πάθος και συγκέντρωση, έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη, κερδίζοντας παράλληλα και το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Champions League της επόμενης σεζόν. Η επιτυχία αυτή αποτελεί επιστέγασμα μιας εντυπωσιακής πορείας, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή της ομάδας στο υψηλότερο επίπεδο.

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός: Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η Βουλιαγμένη άνοιξε το σκορ με την Αγγελίδη να βρίσκει δίχτυα με εύστοχο σουτ, δίνοντας το προβάδισμα στις γηπεδούχες. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα, με την Ειρήνη Νίνου να σκοράρει δύο φορές, αρχικά με δυνατό σουτ και στη συνέχεια από πλάγια θέση, γυρίζοντας το ματς σε 2-1 υπέρ των "ερυθρολεύκων".

Η Ελευθερία Φουντωτού για τη Βουλιαγμένη και η Τορνάρου για τον Ολυμπιακό είδαν τα σουτ τους να καταλήγουν στο δοκάρι, σε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Τελικά, η Ξενάκη εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και ισοφάρισε σε 2-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με τη Βασιλική Πλευρίτου, ενώ η Τορνάρου πέτυχε ακόμα ένα τέρμα στην παίκτρια παραπάνω, με τις φιλοξενούμενες να έχουν εξαιρετικά ποσοστά στην αξιοποίηση των επιθέσεων με αριθμητικό πλεονέκτημα (3/4).

Η Γιούστρα, με εντυπωσιακή προσπάθεια ενώ δεχόταν πίεση, κατάφερε να μειώσει σε 4-3 για τη Βουλιαγμένη, την ώρα που η Κοτσιώνη απέκρουε πέναλτι της Μυριοκεφαλιτάκη, διατηρώντας τις ελπίδες των γηπεδούχων.

Η Σάντα, όμως, στην κόντρα επίθεση επανέφερε τη διαφορά στα δύο γκολ (5-3), πριν η Γιαννοπούλου μειώσει ξανά στο γκολ (5-4), λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στο τέλος του δευτέρου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα με 5-4, σε ένα ματς που, όπως και οι προηγούμενοι τελικοί, προμηνυόταν αμφίρροπο και γεμάτο συγκινήσεις

Το τρίτο οκτάλεπτο άνοιξε με τη Γιαννοπούλου να συνεχίζει το προσωπικό της ρεσιτάλ, πετυχαίνοντας το δεύτερο και τρίτο διαδοχικό της γκολ και διατηρώντας τη Βουλιαγμένη κοντά στο σκορ, παρά την πίεση του Ολυμπιακού.

Η Νίνου απάντησε με εύστοχο σουτ για να δώσει προσωρινό προβάδισμα στις "ερυθρόλευκες", όμως η Γιαννοπούλου δεν είχε πει την τελευταία της λέξη: με δύο ακόμα τέρματα –φτάνοντας τα πέντε συνολικά– έφερε τη Βουλιαγμένη για πρώτη φορά μπροστά μετά το αρχικό 1-0.

Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε πίσω. Η Βασιλική Πλευρίτου ισοφάρισε με δυνατό σουτ από την περιφέρεια, ενώ λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, η Σιούτη με εξαιρετική κίνηση σκόραρε για δεύτερη φορά στον αγώνα και έδωσε νέο προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις φιλοξενούμενες μπροστά, όμως όλα έδειχναν ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στην τελευταία και πιο κρίσιμη περίοδο, η Κρασσά ισοφάρισε με σουτ από την περιφέρεια, πριν η Τριχά δώσει και πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό με ένα περιπετειώδες αλλά πολύτιμο τέρμα. Η Νίνου βρήκε δοκάρι στην παίκτρια παραπάνω και η Βουλιαγμένη παρέμεινε ζωντανή.

Η Φουντωτού ανέλαβε δράση, σκοράροντας δύο συνεχόμενα γκολ, μετατρέποντας το 9-10 σε 11-10 και βάζοντας φωτιά στον Λαιμό. Η Άμπι Άντριους ισοφάρισε ξανά για τον Ολυμπιακό, αλλά η Ξενάκη δεν άφησε περιθώρια: με αριστερό σουτ, έγραψε το 12-11. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Κοτσιώνη έκανε τεράστια απόκρουση σε σουτ του Ολυμπιακού, "σφραγίζοντας" τη νίκη και το πρωτάθλημα για τη Βουλιαγμένη.

Με μια μυθική εμφάνιση και πίστη ως το τέλος, ο ΝΟΒ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, βάζοντας τέλος στη 12ετή κυριαρχία του Ολυμπιακού και γράφοντας ιστορία στο ελληνικό γυναικείο πόλο.