Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες καθώς ετοιμάζεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Μάλιστα συναντήθηκε και με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Τελευταία υπήρξαν σενάρια αναφορικά με την καριέρα του στο τένις καθώς έχει φτάσει στο 38ο έτος της ηλικίας του.

Ο Τζόκοβιτς στοχεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ωστόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς έβαλε ένα τέλος σε όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί, λέγοντας: "Το μόνο πράγμα που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, το μόνο πράγμα που με παρακινεί, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες». Αυτά είπε ο θρυλικός Σέρβος τενίστας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με το κροατικό μέσο ενημέρωσης (Ne) uspjeh prvaka στο YouTube, που διήρκεσε μια ώρα.

Η κίνηση του Τζόκοβιτς στο Roland Garros

Τα σενάρια για το μέλλον του Τζόκοβιτς "φούντωσαν" μετά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Roland Garros από τον Γιανίκ Σίνερ. Πιο συγκεκριμένα κάποια στιγμή φίλησε το παριζιάνικο γήπεδο, "Philippe-Chatrier" σα να έφευγε από αυτό για τελευταία φορά. Λίγα λεπτά αργότερα, δήλωσε μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου ότι ήταν «ίσως ο τελευταίος μου αγώνας εδώ».

Συνεχίζοντας, πάντως, στη συνέντευξη που έδωσε στο ΜΜΕ της Κροατίας, ο Τζόκοβιτς επεσήμανε: "«Ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μου έχει φύγει» με τις αποχωρήσεις των Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ. Είμαι πραγματικά διαφορετικός από τότε που έφυγε ο Ράφα, δεν πίστευα ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο".