Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025: Η Μπενφίκα του Παυλίδη, 1-0 την Μπάγερν και προκρίθηκε στους "16"
Αποκλείστηκε η Μπόκα Τζούνιορς
Με τον Βαγγέλη Παυλίδη να αγωνίζεται σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, η Μπενφίκα νίκησε 1-0 την Μπάγερν και προκρίθηκε μαζί με τους Βαυαρούς στην φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Η Μπενφίκα προκρίθηκε ως πρώτη, από τον τρίτο όμιλο, στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, μετά το 1-0 κόντρα στην Μπάγερν για την 3η και τελευταία αγωνιστική. Ο Βαγγέλης Παυλίδης αγωνίστηκε βασικός στο ματς (έως το 87'), αλλά σε μια θέση που δεν το συνηθίζει, αφού ήταν κάτι σαν δεύτερος επιθετικός. Στην επόμενη φάση προκρίθηκε και η Μπάγερν Μονάχου, ενώ αποκλείστηκε η Μπόκα Τζούνιορς παρά την διακοπή, λόγω καταιγίδας, στο ματς με την Όκλαντ, με το σκορ να ήταν στο 1-1 και συνεχίστηκε μια ώρα αργότερα.
Οι δευτεραθλητές Πορτογαλίας περιμένουν πλέον την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση του 4ου ομίλου (Τσέλσι ή Εσπεράνς) για μία μεγάλη «μάχη» στον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ. Η δε Μπάγερν θα κληθεί να παίξει στις 29 Ιουνίου με τη Φλαμένγκο.
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Το γκολ της νίκης για την Μπενφίκα σημείωσε ο Σιέλντερουπ
Το γκολ της νίκης για την Μπενφίκα σημειώθηκε στο 13ο λεπτό. Ο Άουρσνες γύρισε προς το ύψος του πέναλτι κι ο επερχόμενος Σιέλντερουπ με άψογο τελείωμα στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
ESTE GOL DE BENFICA, LE COMPLICA TODO A BOCA 🤯🤯@FIFACWC | Todos los partidos gratis en https://t.co/yWCWbevPop | #FIFACWC #TakeItToTheWorld pic.twitter.com/irHzbPnTAY
— DAZN Fútbol (@DAZNFutbol) June 24, 2025
Στο 17’ ο Παυλίδης άλλαξε την μπάλα με τον Ντι Μαρία κι έφυγε στο τετ-α-τετ, όμως ο Ουπαμεκανό τον έκοψε τη τελευταία στιγμή, πριν εκτελέσει μπροστά από τον Νόιερ, με τον Έλληνα επιθετικό να διαμαρτύρεται έντονα για πέναλτι.
Το γύρισε η Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν σκόραρε
Η Μπάγερν Μονάχου ανέβασε στροφές στο δεύτεροπ ημίχρονο. Μάλιστα οι Βαυαροί έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο 50’ με τον Σανέ και στο 51’ με τον Πάβλοβιτς, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Τρουμπίν αντέδρασε εξαιρετικά.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Μπρούνο Λάζε): Τρουμπίν, Μπαρέιρο, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Νταλ, Ρενάτο Σάντσες (78’ λ.τρ. Μπαϊράμι), Άουρσνες, Ντι Μαρία (87’ Ρέγο), Πρεστιάνι (54’ Κοκτσού), Σιέλντερουπ (55’ Ακτούρκογλου), Παυλίδης (87’ Γκουβέια).
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Βινσέντ Κομπανί): Νόιερ, Μποέ (61’ λ.τρ. Λάιμερ), Ουπαμεκανό (58’ Τα), Στάνισιτς, Γκερέιρο, Παλίνια (46’ Κίμιχ), Πάβλοβιτς, Γκνάμπρι (46’ Ολίζ), Μπίσοφ (46’ Κέον), Σανέ, Μίλερ.