Άρης: Εγκρίθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ στον Σιάο - Μεγάλο το μπάτζετ για την ομάδα της νέας σεζόν
Θα αλλάξουν πολλά
Ο Ερασιτέχνης Άρης και τα μέλη του ψήφισαν ομόφωνα η μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ στον όμιλο του οποίου επικεφαλής είναι ο Ρίτσαρντ Σιάο και θα περάσει σε μια νέα ιστορική εποχή.

Ο Ερασιτέχνης Άρης ψήφισε υπέρ της πρότασης του Ρίτσαρντ Σιάο για την αγορά των μετοχών της ΚΑΕ κι έτσι η ιστορική αλλαγή είναι προ των πυλών. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στο Αλεξάνδρειο, το οποίο γέμισαν οι φίλοι του Άρη, δείχνοντας και τον ενθουσιασμό τους για τη συγκεκριμένη αλλαγή.
Περίπου μία ώρα πριν την έναρξη της ΓΣ πλήθος φίλων του Άρη είχαν συρρεύσει έξω από το Παλέ ντε Σπορ, δίνοντας τον τόνο με συνθήματα αλλά και καπνογόνα. Από το σώμα του Ερασιτέχνη εγκρίθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ, το 90% των οποίων είναι μοιρασμένο σε 18 μεσεγγυούχους.
Άρης: Τα χρέη και το μπάτζετ υπό το νέο πλέον ιδιοκτήτη, Ρίτσαρντ Σιάο
Πλέον, αυτό που απομένει για να μπει και επίσημα σε μία νέα εποχή η ΚΑΕ Άρης, είναι να δώσει το «ΟΚ» και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ο νέος μεγαλομέτοχος του Άρη θα αποπληρώσει και την τελευταία δόση των χρεών ως τον Δεκέμβριο και από τη νέα χρονιά η ομάδα θα είναι εντελώς καθαρή.
Από εκεί και πέρα, το νέο επενδυτικό σχήμα θα κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3.5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνολικά το μπάτζετ για τη νέα χρονιά θα είναι στα 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας και το ακαθάριστο ποσό φτάνει στα 6 εκατ. ευρώ.
Οι δηλώσεις του προέδρου του Α.Σ. Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΑΣ, Λευτέρης Αρβανίτης, ήταν αυτός ο οποίος πήρε τον λόγο, μιλώντας προς τον κόσμο.
«Ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε, αλλά εφόσον συμφωνήσαμε στα νούμερα, εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Άρη η πρόταση του επενδυτικού ομίλου. Οι άνθρωποι του επενδυτικού ομίλου θέλουν να κάνουν βήματα αργά και σταθερά. Θα επενδύσουν στις υποδομές, έχουν πλάνο. Έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Θα δημιουργηθεί μια εταιρεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα αποκτήσει τις μετοχές της ΚΑΕ Άρης.
Και αυτό γίνεται για διευκόλυνση με τις σχετικές άδειες από την ΕΕΑ. Προχωράει με γοργά βήματα αυτή η εταιρεία. Εκείνοι θα αποφασίσουν για τα μέλη της διοίκησης και θα είναι από την οικογένεια Άρη.
Μετά από πολλά χρόνια δεν θα χρωστάει ο Άρης
Ξεκινάμε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τουλάχιστον 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που μεγάλο μέρος του θα αποπληρώσει τα χρέη, με τελική ημερομηνία τον Δεκέμβριο του 2025. Και τότε Η ΚΑΕ Άρης θα έχει μετά από πολλά χρόνια μηδενικά χρέη.
Θέλουν να μείνουν για χρόνια στον Άρη και να τον φτάσουν ψηλά. Ένα ποσό 50.000 ευρώ για έξι χρόνια θα πάει στα τμήματα του ΑΣ Άρης από επιστροφή χρημάτων που είχαν δανειστεί στην ΚΑΕ την περίοδο 2019-2022 ως βοήθεια».