Ο Τζέριαν Γκραντ έχει αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια πως είναι ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης στα πλάνα του Εργκίν Αταμάν. Η άμυνα του άλλωστε είναι τέτοια που του χαρίζει βραβεία όπως εκείνο του καλύτερου της σεζόν στην Basket League, με τον ίδιο να έχει στο μυαλό απλά να γίνει ξανά πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Διαβάστε ακόμη: Εuroleague, μεταγραφές: Από τον Παναθηναϊκό AKTOR και με τη... βούλα στην Μπάγερν ο Γκρέιμπριελ!

Καλύτερος αμυντικός της χρονιάς στην Βasket League ο Γκραντ

Πρόκειται για έναν από τους χρήσιμους παίκτες που θα μπορούσε να έχει στα χέρια του ο κάθε προπονητής. Ο Τζέριαν Γκραντ έχει δείξει πως μπορεί να είναι το ίδιο καλός και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αν και φαίνεται να έχει "αδυναμία" στην άμυνα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα τελευταία χρόνια "παλεύει" με τους αντιπάλους του για το βραβείο του καλύτερου σε αυτήν την κατηγορία και φέτος το πέτυχε στην Basket League, φτάνοντας τα δύο συνεχόμενα και τον Τόμας Γουόκαπ που τα είχε κατακτήσει το 2021 και το 2022.

Στις δηλώσεις του ο Αμερικάνος γκαρντ φρόντισε να τονίσει πως στόχος δικός του δεν είναι τόσο τα προσωπικά τρόπαια, αλλά εκείνα που παίρνει μαζί με την ομάδα και πως θέλει από τη νέα σεζόν να γίνει ξανά πρωταθλητής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

"Είναι πάντα τιμή να αναγνωρίζονται το όνομά σου και τα ταλέντα σου για κάτι. Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια για την αμυντική μου παρουσία και αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Ο στόχος μου για την επερχόμενη σεζόν είναι να γίνω πρωταθλητής ξανά. Στους φιλάθλους, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεχή σας υποστήριξη. Μου λείπετε και ανυπομονώ να επιστρέψω στο ΟΑΚΑ"

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ για τον Τζέριαν Γκραντ

Την περασμένη σεζόν, 2023-24, ο 32χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR είχε «διαδεχθεί» τον Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού που είχε αναδειχθεί Καλύτερος Αμυντικός τις αγωνιστικές περιόδους 2021-22, 2022-23. Ολυμπιακού που είχε αναδειχθεί Καλύτερος Αμυντικός τις αγωνιστικές περιόδους 2021-22, 2022-23.

Τώρα ο Γκραντ με την ανάδειξη του ως Καλύτερου Αμυντικού της Stoiximan GBL 2024-25, κάνει το δικό του «back to back»Ο Αμερικανός γκαρντ των «πρασίνων» πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan GBL Awards για τον Καλύτερο Αμυντικό.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων, ο Γκραντ συγκέντρωσε το 58,33% (14 ψήφοι). Δεύτερος ήταν ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό AKTOR Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (5 ψήφοι, 20,83%). Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε., ο 32χρονος γκαρντ συγκέντρωσε το 66,67% των προτιμήσεων (32 ψήφοι).

Δεύτερος ήταν ο Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού με 6,25% (3 ψήφοι). Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο Γκραντ πήρε το 19,62% των ψήφων (436). Δεύτερος ήταν και σε αυτή την ψηφοφορία ο Γουόκαπ με 15,75% (350 ψήφοι)", ανέφερε η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ.