Ντάρκο Κοβάσεβιτς: Αποθέωσε τον Πιρόλα στην Gazzetta Dello Sport, στέλνοντας μήνυμα στον Γκατούζο για την Εθνική Ιταλίας
Τι είπε για τη Γιουβέντους
Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς παραχώρησε συνέντευξη στην Gazzetta Dello Sport με αφορμή την πρόσληψη του Φρανσουά Μοντέστο ως αθλητικού διευθυντή στη Γιουβέντους, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Λορέντσο Πιρόλα, ο οποίος είναι εξαιρετικός με τον Ολυμπιακό.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport, όπου ρωτήθηκε για την Γιουβέντους, ενώ μίλησε μεταξύ άλλων για τον Ολυμπιακό και τον Λορέντσο Πιρόλα.
Η συνέντευξη που έδωσε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν με αφορμή την πρόσληση του Φρανσουά Μοντέστο στη Γιουβέντους ως αθλητικού διευθυντή. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τον Λορέντσο Πιρόλα, στέλνοντας μήνυμα στον τεχνικό της Εθνικής Ιταλίας, Τζενάρο Γκατούζο, να τον προσέξει.
Διαβάστε: Ολυμπιακός, μεταγραφές: Επίσημα "ερυθρόλευκος" ο Ντιόγκο Νασιμέντο
Κοβάσεβιτς σε Γκατούζο: "Θα ακολουθούσα τον Πιρόλα"
"Αν ήμουν ιταλική ομάδα ή ο προπονητής της Ιταλίας, ο Ρίνο Γκατούζο, σίγουρα θα ακολουθούσα τον Πιρόλα στον Ολυμπιακό. Ο Λορέντζο είναι ένας αμυντικός κατάλληλος για την εθνική ομάδα, δεν του λείπει τίποτα τεχνικά και τακτικά και έχει συγκέντρωση άνω του μέσου όρου: το να παίζεις με ηρεμία σε ένα καζάνι όπως το Καραϊσκάκης δεν είναι για όλους. Έχω δει αρκετούς έμπειρους παίκτες να δυσκολεύονται στο γήπεδό μας", είπε σχετικά ο Κοβάσεβιτς.
Αναφορικά με την Γιουβέντους ο Σέρβος παλαίμαχος άσος, ο οποίος έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στη "βέκια σινιόρα", δήλωσε:
Για τον Βλάχοβιτς: «Αναρωτιόμαστε όλοι γιατί ο Ντούσαν δεν είναι πλέον βασικός -παραμένει ένας από τους πέντε καλύτερους σέντερ φορ στην Ευρώπη. Στον Ντούσαν θα έλεγα να αλλάξει περιβάλλον άμεσα. Δεν είναι εύκολο να φύγεις από τη Γιουβέντους -το λέω από προσωπική εμπειρία- αλλά μερικές φορές πρέπει να ξαναμπείς στο παιχνίδι για να ξαναβρείς τη χαρά σου και να επιστρέψεις στο κορυφαίο επίπεδο. Ένας παίκτης σαν τον Βλάχοβιτς πρέπει να είναι πάντα βασικός, είτε στη Γιουβέντους είτε αλλού. Στον Ολυμπιακό δεν μπορούμε να τον αντέξουμε οικονομικά, αλλά η Μίλαν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσαν να είναι καλές επιλογές για τον Ντούσαν. Και ίσως η Νότιγχαμ Φόρεστ…Έχουμε την ίδια ιδιοκτησία με τον αγγλικό σύλλογο, αλλά εγώ εργάζομαι αποκλειστικά για τον Ολυμπιακό».
Η ατάκα του Κοβάσεβιτς για τον Ντέιβιντ
Για τον Ντέιβιντ: «Ο Καμπελά, πρώην συμπαίκτης του Ντέιβιντ στη Λιλ, μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Καναδό. Ο Ντέιβιντ είναι μπόμπερ, τις τελευταίες σεζόν στη Γαλλία δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα 25 γκολ. Αλλά ανάμεσα στους δύο, εγώ κρατάω πάντα τον Βλάχοβιτς. Έχω αδυναμία στον Ντούσαν – τον προτιμώ ακόμα και από τον Χάαλαντ… Το ίδιο θα έλεγα και για τον Οσιμέν, ο οποίος πάντως θα ταίριαζε μια χαρά στη Γιουβέντους».
Για τον Τούντορ: «Με τον Ίγκορ μιλάμε συχνά για ποδόσφαιρο, αλλά δεν επεμβαίνουμε στις τεχνικές του επιλογές. Σε κάθε περίπτωση, κάθε προπονητής αποφασίζει για το καλό της ομάδας, για να κερδίζει αγώνες και να πετυχαίνει στόχους. Ο Κόλο Μουανί δεν είναι καθαρόαιμος γκολτζής, αλλά τα γκολ του τα βάζει και δουλεύει πολύ για την ομάδα. Καταλαβαίνω απόλυτα τη διάθεση της Γιουβέντους να τον έχει ξανά δανεικό από την Παρί την επόμενη σεζόν».
Η ιδιαίτερη αναφορά του Κοβάσεβιτς για τον Μοντέστο
Για τον τον Κονσεϊσάο: «Είναι ντριμπλαδόρος και καλός στο εναντίον ενός, το σύγχρονο ποδόσφαιρο πάει προς αυτή την κατεύθυνση».
Για τη Γιουβέντους: «Ακούω να μιλούν και σωστά για τη Νάπολι του Κόντε και τη Μίλαν του Αλέγκρι, αλλά εγώ περιμένω τη Γιουβέντους να πρωταγωνιστήσει στη μάχη του τίτλου. Ο Ίγκορ έχει προσωπικότητα και καλές σχέσεις με τους παίκτες, με τρεις ποιοτικές προσθήκες, θα παλέψει για το πρωτάθλημα».
Για τη δομή της Γιουβέντους και τον Μοντεστό: «Ο σύλλογος οργανώνεται: στους Κομόλι και Κιελίνι, προστέθηκε και ο Μοντεστό. Ο Φρανσουά ήταν η πρώτη μου μεταγραφή ως τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια συνεργαστήκαμε και στην Αθήνα. Είναι έξυπνος, ξέρει να επικοινωνεί με παίκτες και προπονητές. Ο Μοντεστό θα φέρει ενέργεια και γνωρίζει τη Γιουβέντους περισσότερο απ’ όσο νομίζετε.
Πάντα του έλεγα ότι στο Τορίνο μετράει μόνο η νίκη -ακόμα και μια ισοπαλία αντιμετωπίζεται σαν καταστροφή. Επί των ημερών μου, μετά από μια ισοπαλία με τη Λέτσε, συναντηθήκαμε αμέσως με τους Τζιράουντο, Μότζι και Μπέτεγκα. Αυτή είναι η Γιουβέντους και το επανέλαβα στον Μοντέστο και το Σάββατο, όταν τον πήρα τηλέφωνο για να του ευχηθώ καλή τύχη. Ίσως στο μέλλον να υπάρξουν και συνεργασίες με τη Γιουβέντους -γιατί όχι…».