Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Έφτασε στην Αθήνα ο Μπούτα - Περνά από ιατρικά και ανακοινώνεται
Τον κάνει δικό του από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μετά τον Ανάς Ζαρουρί, έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού το πρωί της Κυριακής (3/8) και ο δεξιός μπακ, Αουρέλιο Μπούτα ο οποίος αφού περάσει τα ιατρικά και εργομετρικά, θα ανακοινώσει και επίσημα τη μεταγραφή του στο "τριφύλλι".
Σαββατοκύριακο... αφίξεων για τονΠαναθηναϊκό! Αφού έφτασε αργά το βράδυ στην Αθήνα ο αριστερός εξτρέμ, Ανάς Ζαρουρί, πήρε σειρά το πρωί της Κυριακής (3/8) και ο Αουρέλιο Μπούτα ο οποίος είναι και ο διάδοχος του Γιώργου Βαγιαννίδη στο δεξί αμυντικό άκρο και αφού ολοκληρώσει με επιτυχία τις αιτρικές και εργομετρικές εξετάσεις, στη συνέχεια θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους "πράσινους" που τον έκαναν δικό τους από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με ένα ποσό της τάξεως του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Ολοκληρώνεται και η μεταγραφή του Μπούτα στον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπο του Αουρέλιο Μπούτα τον "εκλεκτό" διάδοχο του Γιώργου Βαγιαννίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και αν και ο 28χρονος Ανγκολέζος μπακ δεσμευόταν με συμβόλαιο έως το 2026 με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, οι "πράσινοι" τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή, βγάζοντας από τα ταμεία τους περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ (1 εκατομμύριο συν μπόνους).
Αφού ο Ρουί Βιτόρια κρίνει ότι βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση και είναι έτοιμος να αγωνιστεί, θα κάνει αγώνα... δρόμου για να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα για τα επικείμενα κρίσιμα ματς με τη Σαχτάρ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League όπου μένει να φανεί αν θα τον χρησιμοποιήσει και τον χρόνο συμμετοχής που θα μπορέσει να του δώσει με το... καλημέρα.
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης είχε παραχωρήσει τον Μπούτα με τη μορφή δανεισμού στη Ρεμς τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και σε 31 συμμετοχές που κατέγραψε στη Ligue 1, συμπλήρωσε 2.259 λεπτά αγωνιστικής δράσης. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, τα έκανε από την Μπείρα-Μαρ, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στις ακαδημίες στη Μπενφίκα. Οι "αετοί" τον παραχώρησαν με τη μορφή δανεισμού στην Άντβερπ, ενώ τη σεζόν 2022/23 αποχώρησε στο Βέλγιο και μετακόμισε στην Γερμανία για να συνεχίσει την καριέρα του στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.