"Εξωγήινος" Ντουπλάντις: Σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 6,29μ.!
Απίθανος ο Σουηδός
Ο Αρμάντ Ντουπλάντις σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ, περνώντας τα 6,29 μ. στο μίτινγκ της Βουδαπέστης, βελτιώνοντας το προηγούμενο 6,28 μ. και φτάνοντας τις 13 καταρρίψεις ρεκόρ στην καριέρα του.

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις συνεχίζει να κυριαρχεί απόλυτα στο επί κοντώ, πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για 13η φορά στην καριέρα του, αυτή τη φορά στο διεθνές μίτινγκ της Βουδαπέστης, όπου αγωνίστηκε και ο Εμμανουήλ Καραλής.
MONDO DUPLANTIS BREAKS THE POLE VAULT WORLD RECORD FOR THE 13TH TIME IN HIS CAREER.
— Chris Chavez (@ChrisChavez) August 12, 2025
CLEARS 6.29 METERS.
BRILLIANT.pic.twitter.com/t0gdmRO1yP
Ο κορυφαίος Σουηδός άλτης πέρασε τα 6,29 μέτρα με τη δεύτερη προσπάθεια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του, που είχε σημειώσει πριν περίπου δύο μήνες στη Στοκχόλμη με 6,28 μέτρα.
Οι υψηλές πτήσεις του Καραλή συνεχίζονται
Ο Εμμανουήλ Καραλής συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο διεθνές μίτινγκ στίβου της Βουδαπέστης, το ίδιο βράδυ που ο Αρμάντ Ντουπλάντις κατέρριψε ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 6,29 μ.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου πίσω από τον Σουηδό άλτη, κατέκτησε τη δεύτερη θέση με άλμα στα 6,02 μ. Αφού άφησε τα 5,32 μ., 5,52 μ. και 5,62 μ., ξεκίνησε από τα 5,72 μ., όπου μετά από ένα άκυρο πρώτο άλμα πέρασε άνετα τον πήχη. Το ίδιο συνέβη και στα 5,82 μ. και 5,92 μ., ενώ στα 6,02 μ. ανέβηκε πάνω από τον πήχη με την πρώτη προσπάθεια, φτάνοντας για ένατη φορά στην καριέρα του πάνω από τα 6 μέτρα.
Στα 6,11 μ. δεν κατάφερε να υπερβεί τον πήχη στις δύο πρώτες προσπάθειες και, εξαντλημένος από τον αγώνα, δεν εκτέλεσε τρίτη. Έτσι, ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον κυρίαρχο Ντουπλάντις.