Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 στην παράταση τον Άρη Λεμεσού και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στα playoffs του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ με φόντο την πρόκριση στον όμιλο. Ήταν μια δύσκολη υπόθεση η πρόκριση για την Ένωση για να μπορέσει να πάρει το εισιτήριο, με την ομάδα της Κύπρου να την πίεσε σε μεγάλο βαθμό. Τα χρυσό γκολ έβαλαν ο Ντέρεκ Κουτέσα στο 104' και ο Λούκα Γιόβιτς στο 109'.

Διαβάστε: ΑΕΚ, μεταγραφές: Οριστικά παρελθόν ο Λαμέλα, απίστευτη πληροφορία για το μέλλον του!

Πολλές φάσεις για ΑΕΚ και Άρη Λεμεσού από την αρχή

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από την αρχή του και στο 8' είχε την πρώτη τελική ο Άρης Λεμεσού, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Μάριεφ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, άουτ η μπάλα.




Νέα μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 9' μετά από λάθος της ΑΕΚ, ο Μαγιαμπέλα σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά ο Στρακόσα είπε «όχι»!





Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ σημειώθηκε στο  20' σε κεφαλιά του Ζίνι και εντυπωσιακή επέμβαση από τον Βανά!




Στο 45'+2 η ΑΕΚ είχε τριπλή φοβερή φάση. Ο Βανά έβγαλε τα σουτ των Μαρίν, Μάνταλου και στη συνέχεια ο Ρέλβας έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι.




Ο Μαρίν το 1-0 για την ΑΕΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε με γκολ. Στο 50' ο Πήλιος κέρδισε πέναλτι καθώς ο Γιαγκό τον "γκρέμισε" στη μεγάλη περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα στο 51' ο Ραζβάν Μαρίν.

Ο Άρης Λεμεσού ισοφάρισε με τον Κβιλιτάια

Βέβαια γκολ με πέναλτι βρήκε και ο Άρης Λεμεσού. Στο 58' δόθηκε φάουλ του Ρότα πάνω στον Κορέια στην γραμμά της μεγάλης περιοχής. Η φάση ελέχθηκε από το VAR, κλήθηκε να τη δει και ο διαιτητής Λίντχουντ, ο οποίος τελικά άλλαξε απόφαση κι έδωσε πέναλτι. Στο 62' ο Κβιλιτάια το εκτέλεσε εύστοχα για να κάνει το 1-1.

Ο Κουτέσα έκανε το 2-1 για την ΑΕΚ

Το ματς είχε σασπένς έως το φινάλε, η ΑΕΚ έψαξε το δεύτερο γκολ, αλλά δεν το βρήκε και πήγε στην παράταση. Η Ένωση πίεζε για να βρει το γκολ με τα λεπτά να κυλούσαν. Ωστόσο ήρθε ο Κουτέσα στο 104' να βάλει το γκολ που ήθελαν οι κιτρινόμαυροι.

Ο Γιόβιτς άνοιξε λογαριασμό κάνοντας το 3-1 για την ΑΕΚ

Ο Άρης Λεμεσού είχε δοκάρι με τον Κοκόριν στο 108', αλλά η ΑΕΚ ένα λεπτό μετά έβαλε και τρίτο γκολ με τον Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με την κιτρινόμαυρη φανέλα. 





ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Ρέλβας, Μουκουντί, Πενράις (46′ Πήλιος), Μάνταλος (85΄Κουτέσα), Περέιρα (3′ λ. τρ. Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (73′ Κοϊτά), Μαρίν, Ζίνι (102′ Γιόβιτς), Πιερό (73′ Γκατσίνοβιτς).

Άρης Λεμεσού: Βανά, Κορέια (65′ Καζού), Γκόλντσον, Μπαλογκάν, Γιάγκο, Χαραλάμπους (118′ Μπουρχάν), Μαρχίεφ, ΜακΚλόσαντ (46′ Μόντνορ), Μαγιαμπελά (88′ Γκοστάντ), Κβιλιτάια, Κακουλής (65′ Κοκόριν).