Η θητεία του Ρενάτο Σάντσες στα πράσινα ξεκινά! Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και με τη... βούλα το μεσημέρι της Κυριακής (24/8) την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου ο οποίος αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ιατρικές και τις εργομετρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, στη συνέχεια υπέγραψε το συμβόλαιό του το οποίο αφορά μονοετή δανεισμό από την Παρί Σεν Ζερμέν, με την άφιξή του στην Ελλάδα να είναι αρκετά ηχηρή και να ανεβάζει το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναθηναϊκός: Στην Αθήνα για να ολοκληρώσει το "μπαμ" ο Ρενάτο Σάντσες

Όπως έγινε γνωστό θα φορά τη φανέλα με το νούμερο "8" το οποίο φορούσε την περσινή σεζόν ο Αζεντίν Ουναΐ, ενώ πρωτότυπο και εντυπωσιακό ήταν και το βίντεο με το οποίο συνόδευσε την ανακοίνωση της μεταγραφής του Ρενάτο Σάντσες ο Παναθηναϊκός στο οποίο απεικονίζεται ο διεθνής Πορτογάλος χαφ να παίζει Play-Station, έχοντας τον εαυτό του ως παίκτη των "πράσινων".


Αν και ο 28χρονος χαφ βρέθηκε κοντά στην Τραμπζονσπόρ εντέλει οι "πράσινοι" βγήκαν νικητές στην κούρσα της διεκδίκησής του, κάτι στο οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο η παρουσία του Ρουί Βιτόρια στον πάγκο του "τριφυλλιού" μιας και ο Πορτογάλος προπονητής ήταν και ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Σάντσες στη Μπενφίκα στην οποία συνυπήρξαν τη σεζόν 2025/16 και πίστεψε στο ταλέντο και την αξία του για να ακολουθήσει μια σπουδαία καριέρα με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο και θητείες σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

ΔιΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Ποια είναι η πρωτεΐνη που λείπει από τον οργανισμό του Ρενάτο Σάντσες

Ο Σάντσες που έχει καταγράψει συνολικά 32 συμμετοχές με την εθνική Πορτογαλίας με την οποία ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Euro 2016, αλλά και την διάκριση στο Nations League το 2019 είναι ένας... συλλέκτης τίτλων. Πρωταθλητής Πορτογαλίας το 2015 με τη Μπενφίκα, πρωταθλητής Γερμανίας το 2017, το 2019 και το 2020 με τη Μπάγερν, πρωταθλητής Γαλλίας το 2021 με τη Λιλ και το 2023 με την Παρί Σεν Ζερμέν, Κυπελλούχος Γερμανίας το 2019 και το 2020, Σούπερ Καπ Γαλλίας το 2022 και Γερμανίας το 2017 και το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Super League, μεταγραφές: Από τον Λαμέλα στον Σάντσες, άλλο ρίσκο και άλλο... εμπαιγμός!

O Ρενάτο Σάντσες αποτελεί ποδοσφαιρικό προϊόν των ακαδημιών της Μπενφίκα όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2015 όταν και προπονητής στους "αετούς" της Λισαβόνας ήταν ο Ρουί Βιτόρια. Η "έκρηξη" του έφερε τη μεταγραφή του στην Μπάγερν Μονάχου τον Ιανουάριο του 2016 και μάλιστα έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ. Στη Μπενφίκα είχε μείνει μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν και ευτύχησε να στεφθεί πρωταθλητής Πορτογαλίας! Και μετά ακολούθησαν τα... σπουδαία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Η σχέση ζωής που συνδέει Ρενάτο Σάντσες και Ρουί Βιτόρια

Το καλοκαίρι του 2016 βίωσε την μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα του καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και ήταν και ένας εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας του. Το 2017 μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Σουόνσι στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός ενώ ακολούθως αποκτήθηκε με μεταγραφή από τη Λιλ το 2019. Στη γαλλική ομάδα έμεινε μέχρι το 2022 όπου και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, το ίδιο καλοκαίρι να τον έκανε δικό της η Παρί, το 2023 δόθηκε δανεικός σητη Ρόμα και το 2024 επέστρεψε ξανά στη Μπενφίκα, αλλά με τη μορφή δανεισμού.

Η επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για τη σπουδαία μεταγραφή του Ρενάτο Σάντσες

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ένταξη του Ρενάτο Σάντσες στο δυναμικό της ομάδας υπό τη μορφή δανεισμού από τη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν! Ο 28χρονος Πορτογάλος μέσος αποτελεί την όγδοη προσθήκη στο ρόστερ του Τριφυλλιού για τη νέα αγωνιστική περίοδο και με την ποδοσφαιρική του ποιότητα, τις παραστάσεις που έχει και το πνεύμα του νικητή που τον διακατέχει, έρχεται για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το δυναμικό των Πρασίνων.

Ο Ρενάτο Σάντσες γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1997 στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα. Σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στην ακαδημία της Μπενφίκα με το ταλέντο του να ξεχωρίζει.Ο πρώτος, εντός του κορυφαίου πορτογαλικού συλλόγου, που τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία που χρειαζόταν, ήταν ο Ρουί Βιτόρια! Ο νυν προπονητής της ομάδας μας, πριν από μία δεκαετία, πήρε τον 18χρονο Σάντσες από τη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα, τον προώθησε στην πρώτη και τον έβαλε σχεδόν άμεσα να αγωνιστεί.

pao-sanchez

Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό. Ο νεαρός μέσος συστήθηκε στο κοινό ως ο παίκτης που άλλαξε ταχύτητα στην Μπενφίκα, κέρδισε την κλήση του στη «μεγάλη» εθνική της Πορτογαλίας κι έγινε εκ των πολυτιμότερων παικτών της στο Euro 2016 όταν και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρωπης! Η πρώτη του σεζόν ήταν ονειρεμένη. Κι έφερε μια μεγάλη μετεγγραφή έναντι 35 εκατ. ευρώ: στη Μπάγερν Μονάχου. Στη Βαυαρία κατά την πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε σε 25 αγώνες κατακτώντας το πρωτάθλημα. Ωστόσο, την επόμενη αγωνιστική περίοδο παραχωρήθηκε δανεικός στην ουαλική Σουόνσι. Η επιστροφή στη Μπάγερν το 2018 έφερε μία δεύτερη ευκαιρία, όμως ο Σάντσες ήθελε να παίζει βασικός κι αυτό στο Μόναχο δεν φαινόταν εγγυημένο.

Έτσι ζήτησε να φύγει και η Λιλ τον έκανε δικό της. Στη Γαλλία, όντως, υπενθύμισε σε όλους την ακούραστη μηχανή στη μεσαία γραμμή. Η καριέρα του αναγεννήθηκε και μετά από τρία εξαιρετικά χρόνια στη Λίλ, «ανάγκασε» τον κορυφαίο γαλλικό σύλλογο, την Παρί Σεν Ζερμέν, να τον κάνει δικό της το 2022. Στο γαλαξία αστέρων που στήθηκε στο Παρίσι, ο Σάντσες  κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2023, αλλά στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στην ιταλική Ρόμα κι ένα χρόνο αργότερα στην Μπενφίκα. Ο Σάντσες έχει αγωνιστεί με όλες τις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, καταγράφοντας 32 συμμετοχές στην ανδρών.

sanchez-pao

Είναι ένας πραγματικός… συλλέκτης τίτλων. Στην κορυφή της Ευρώπης με την Πορτογαλία το 2016, κατάκτηση του Nations League το 2019, πρωταθλητής Πορτογαλίας το 2015 με τη Μπενφίκα, πρωταθλητής Γερμανίας το 2017, το 2019 και το 2020 με τη Μπάγερν, πρωταθλητής Γαλλίας το 2021 με τη Λιλ και το 2023 με την Παρί Σεν Ζερμέν, Κυπελλούχος Γερμανίας το 2019 και το 2020, Σούπερ Καπ Γαλλίας το 2022 και Γερμανίας το 2017 και το 2019.

Καλωσορίζουμε τον Ρενάτο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!".