Euroleague: Η εξέλιξη που δείχνει... ΟΑΚΑ για το Final Four του 2026!
Τι δήλωσε ο διευθυντής της Belgrade Arena
Αθήνα και Βελιγράδι εμφανίζονται ως οι κύριες υποψήφιες για το Final Four της Euroleague 2026. Ο Γενικός Διευθυντής της Belgrade Arena, Γκόραν Γκρμπόβιτς, άσκησε έντονη κριτική στη διαδικασία επιλογής έδρας και υποστήριξε ότι το ΟΑΚΑ έχει το προβάδισμα.

Η Αθήνα και το Βελιγράδι φέρονται ως οι βασικές υποψήφιες πόλεις για να φιλοξενήσουν το Final Four της Euroleague το 2026. Ο Γενικός Διευθυντής της Belgrade Arena, Γκόραν Γκρμπόβιτς, μιλώντας στο σερβικό podcast "Jao Mile", άσκησε κριτική στη διαδικασία επιλογής της έδρας, αφήνοντας αιχμές κατά της Euroleague, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως το ΟΑΚΑ έχει το προβάδισμα.
Euroleague: "Θα πάμε στο ΟΑΚΑ", είπε η λίγκα σύμφωνα με τον Γκρμπόβιτς
"Τώρα για παράδειγμα, έχουμε μείνει μόνοι με την Αθήνα, για μία ας πούμε διαμάχη για το Final Four του 2026. Ήμασταν οι μόνοι που κάναμε αίτηση πέρυσι, για όλα τα τρία χρόνια του Final Four, το 2025, το 2026 και το 2027. Κανείς άλλος δεν έκανε αίτηση. Δύο μέρες πριν ψηφίσει η διοίκηση της Ευρωλίγκας, το Άμπου Ντάμπι εμφανίστηκε. Αυτό δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς της Ευρωλίγκας.
Σε ρωτάνε από την πίεση αίματός σου, μέχρι το χρώμα ματιών σου, για να συμπληρώσεις, να συμπληρώσεις, να συμπληρώσεις. Έξι από εμάς, συμπληρώσαμε πολλά έγγραφα. Και μας είπαν ότι επέλεξαν το Άμπου Ντάμπι επειδή μας έδωσε χρήματα, οπότε πάμε εκεί. Η IMG παίρνει τα μισά χρήματα, αφού έκανε τη συμφωνία, κάποιο ποσοστό πηγαίνει στην ECA και οι ομάδες πήραν τα λίγα που περίσσεψαν", είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό AKTOR, αλλά και στη στάση της διοίκησης της Euroleague: "Ειδικά οι μεγαλύτερες ομάδες δεν θα πάνε στην Αθήνα λόγω του Γιαννακόπουλου, επειδή προσβάλει την Ευρωλίγκα και τα πάντα και όλους. Ωστόσο, η τωρινή διεύθυνση της Ευρωλίγκας λέει ότι δεν έχει σημασία που μας προσβάλει. Σκεφτείτε τι έκανε στον Φλορεντίνο Πέρεθ. Δεν πειράζει, θα πάμε στο ΟΑΚΑ είπαν.
Και συνήθως, εμείς έχουμε Σέρβους εσωτερικούς προδότες που θα κάνουν τα πάντα για να μην το πάρουμε και η Αθήνα να το πάρει. Δεν θα σκεφτούν τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα τον ανταμείψουν που τους αποκαλεί μαφία, ηλίθιους και μπάσταρδους. Αλλά η διεύθυνση της Ευρωλίγκας λέει ότι δεν πειράζει. Η ECA είναι ουδέτερη. Η IMG θέλει απλώς τα χρήματα".