Ένας από τους παίκτες που έχει φροντίσει να σταθεί δίπλα στη χώρα του όλα αυτά τα χρόνια ακόμη και τραυματίας είναι ο Τορνίκε Σενγκέλια. Ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα - από φέτος - αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στην καρδιά του, το οποίο τον κράτησε εκτός προπονήσεων, αλλά είναι έτοιμος να ενισχύσει την Γεωργία στο Eurobasket 2025.

Διαβάστε ακόμη: Eurobasket 2025: Το parapolitika.gr σας ξεναγεί στο "μικρό Μονακό" της Λεμεσού (video)

Κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την Γεωργία στο Eurobasket 2025 o Σενγκέλια

Το Eurobasket 2025 βρίσκεται προ των πυλών και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ομάδες που θα βρεθούν στη διοργάνωση έχοντας πολύ σημαντικές απουσίες, με την Γαλλία να βρίσκεται στην κορυφή αυτών, μιας και αναγκάζεται να "επιστρατεύσει" σέντερ από το... πουθενά.

Οι "τρικολόρ" βέβαια όπως φαίνεται και στα power rankings που ανακοίνωσε η FIBA έχει ένα ρόστερ το οποίο μπορεί ν' ανταποκριθεί και φαίνεται τη δεδομένη στιγμή ικανό να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, από εκεί που κάποιοι έκαναν το λάθος να τη θεωρήσουν... ξεγραμμένη.

Από εκεί και πέρα, όμως υπάρχουν χώρες όπως η Γεωργία που το ρόστερ τους δεν είναι τόσο ποιοτικό και κάθε απώλεια είναι σημαντική. Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για έναν παίκτη όπως ο Τορνίκε Σενγκέλια που έχει δείξει πόσο σημαντικός παίκτης είναι.

Κάτι που φαίνεται όχι μόνο εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Ο νέος φόργουρντ της Μπαρτσελόνα πλέον απέχει από την αγωνιστική δράση εδώ και δύο εβδομάδες λόγω προβλημάτων αρρυθμίας, αλλά στις δηλώσεις του έδειξε πως θα κάνει τα πάντα για να προλάβει την πρεμιέρα κόντρα στην Ισπανία.

"Η καρδιά μου είναι καλά! Το θέμα τώρα είναι να βρεθώ σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Βρίσκομαι εκτός προπονήσεων για περίπου δύο εβδομάδες, αλλά όλα πήγαν καλά με την υγεία μου και θέλω να είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου. Το καλύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται να ασχολούμαι με την καρδιά μου.

Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να παίξω στην πρεμιέρα. Προσπαθώ σκληρά. Είχα μία καλή προπόνηση, αλλά δεν μπορώ να πω πολλά. Ανυπομονούσα πραγματικά για το τουρνουά του 2022 στο “σπίτι” μας, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τότε.

Τώρα είμαι έτοιμος να παίξω. Η Ισπανία ανήκει πάντα στους κορυφαίους. Δεν έχει σημασία ποιος είναι στο ρόστερ και ποιος όχι. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης", ανέφερε για τη δύσκολη πρεμιέρα που τους περιμένει απέναντι στους «φούριας ρόχας».