Εθνική Ελλάδος, Μπακασέτας: "Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο, ανατριχιάζω που πέρασα τον Ντέμη Νικολαΐδη"
"Θα ήθελα να αφήσω το στίγμα μου στην Εθνική"
Η Εθνική Ελλάδας έκανε ιδανικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Μουντιάλ με θρίαμβο επί της Λευκορωσίας. Ο Τάσος Μπακασέτας στάθηκε στη σημασία της νίκης, στο δύσκολο ματς με τη Δανία που ακολουθεί και στο θετικό κλίμα που έχει δημιουργήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε ιδανικά τα προκριματικά του Μουντιάλ, επικρατώντας άνετα της Λευκορωσίας, με τον Τάσο Μπακασέτα να εμφανίζεται εμφανώς χαρούμενος μετά τη λήξη. Ο αρχηγός της "γαλανόλευκης" στάθηκε στη σημασία της νίκης, στο κρίσιμο ματς με τη Δανία που ακολουθεί, αλλά και στο θετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, αποδίδοντας τα εύσημα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Ο Μπακασέτας τόνισε: "Πριν το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Μέχρι να έρθουμε στο ματς. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Το αντιμετωπίσαμε απόλυτη σοβαρότητα. Εμείς το κάναμε εύκολο. Βάλαμε ένα γκολ νωρίς και μετά βρήκαμε τον ρυθμό μας. Έχουμε ένα σημαντικό ματς με τη Δανία μπροστά μας. Ξέρουμε τι ακολουθεί.
Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο, που συνδυάζεται με την εμπειρία. Πάνε στον προπονητή τα μπράβο. Αναλύει εξαιρετικά τον αντίπαλο. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι στον ρόλο μας".
Για το γεγονός ότι ξεπέρασε τον Ντέμη Νικολαΐδη στους σκόρερ της Εθνικής, δήλωσε: "Είναι σοβαρό επίτευγμα. Ανατριχιάζω. Μεγάλη μου τιμή που πέρασα τον Νικολαΐδη. Θα ήθελα να αφήσω το στίγμα μου στην Εθνική. Σημαντικό όμως είναι πως πλέον υπάρχουν οι βάσεις. Δεν είμαι μόνος σε όλο αυτό. Έχουμε περάσει από πολλές φάσεις στην Εθνική. Τα συγχαρητήρια πάνε σε όλους και λίγο παραπάνω στους έμπειρους παίκτες".
Όσο για τους στόχους της ομάδας, πρόσθεσε: "Στόχος μας είναι η παρουσία μας σε μία μεγάλη διοργάνωση. Θεωρώ πως δεν θα αργήσει να γίνει κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του. Δεν έχει τελειώσει τίποτα από το πρώτο ματς. Δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθείς στο επόμενο ματς. Όσο δύσκολο κι αν είναι, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Το επόμενο είναι πιο σημαντικό πάντα!".
Τέλος, για τον ρόλο του ως αρχηγός ανέφερε: "Δεν είμαι και τόσο μεγάλος. 32 είμαι, στη… μέση! Το σκεπτικό μου είναι πως όταν πηγαίνεις σε μία ομάδα, ο αρχηγός πρέπει να είναι το παράδειγμα. Ειδικά στην Εθνική. Όλοι οι παλαιότεροι το κάνουμε αυτό και γι’ αυτό όταν υπάρχουν αυτά τα παραδείγματα, κανείς δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά".