Ο τραυματισμός του Ουσμάν Ντεμπελέ στο φιλικό της Γαλλίας με την Ουκρανία φέρνει νέα ένταση ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τους "τρικολόρ". Ο Γάλλος εξτρέμ θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον ενάμιση μήνα, προκαλώντας "πονοκέφαλο" στον Λουίς Ενρίκε ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων σε Ligue 1 και Champions League. Η επιλογή του Ντιντιέ Ντεσάν να τον χρησιμοποιήσει, παρά τις επιφυλάξεις και τις προειδοποιήσεις του ιατρικού τιμ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, "φουντώνει" τη διαμάχη ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Νέο... μέτωπο έντασης ανάμεσα σε Παρί και Γαλλία με τον τραυματισμό του Ντεμπελέ

Ένα νέο επεισόδιο φαίνεται πως προστίθεται στη διαχρονική ένταση ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Εθνική Γαλλίας, με φόντο τον τραυματισμό του Ουσμάν Ντεμπελέ στο φιλικό παιχνίδι των "τρικολόρ" απέναντι στην Ουκρανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026. Ο Γάλλος εξτρέμ, που πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Ντεζιρέ Ντουέ, αποχώρησε τραυματίας στο 81ο λεπτό, πιάνοντας τον δεξιό οπίσθιο μηριαίο και προκαλώντας συναγερμό στο στρατόπεδο της Παρί.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία τουλάχιστον 6 εβδομάδων, κάτι που μεταφράζεται σε τεράστιο πλήγμα για την Παρί σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Ο Ντεμπελέ αναμένεται να χάσει το ντέρμπι με τη Μαρσέιγ (21/9), την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με την Αταλάντα (17/9), αλλά και το πρώτο ματς της επιστροφής στη Ligue 1 κόντρα στη Λανς (14/9).

Η είδηση έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα L'Équipe,  το ιατρικό επιτελείο της Παρί είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τη φυσική κατάσταση του παίκτη και φέρεται να είχε μεταφέρει τις ανησυχίες του και στο ιατρικό τιμ της Εθνικής Γαλλίας. Παρά τις προειδοποιήσεις, ο Ντεμπελέ χρησιμοποιήθηκε από τον Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος θέλησε να υπερασπιστεί την επιλογή του.

"Δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος. Αν υπήρχε, δεν θα τον έβαζα. Ο Ουσμάν ένιωθε καλά και ήταν απολύτως έτοιμος. Δυστυχώς τραυματίστηκε στον άλλο μηρό. Αυτά συμβαίνουν", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας.  Σαν να μην έφτανε η απώλεια του Ντεμπελέ, η Παρί μετρά και δεύτερο πλήγμα από την ίδια αναμέτρηση, αφού και ο Ντεζιρέ Ντουέ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός, αποχώρησε με χτύπημα στη γάμπα και αποσύρθηκε από την αποστολή της Εθνικής.

Με τους δύο παίκτες να τίθενται εκτός μάχης, ο Λουίς Ενρίκε καλείται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του ενόψει ενός πολύ απαιτητικού δεκαπενθημέρου, όπου η Παρί δίνει αγώνες... φωτιά τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και στην κορυφαία διασυλλοογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.