Μία ανάσα από την τετράδα του Eurobasket 2025 έφτασε η Γεωργία, με αποτέλεσμα ο αποκλεισμός από την Φινλανδία να μην έχει ήρεμο αντίκτυπο στους παίκτες της. Ο Γκόγκα Μπιτάτζε αποβλήθηκε μ' ένα αντιαθλητικό φάουλ και μία τεχνική ποινή και στη συνέχεια ξέσπασε με ορμή και μπουνιές στους τοίχους.

Διαβάστε ακόμη: Eurobasket 2025, Φινλανδία - Γεωργία 93-79: Με... τρίποντες βόμβες ήρθε η τεράστια πρόκριση στην τετράδα!

Τα νεύρα του Μπιτάτζε μετά τον αποκλεισμό της Γεωργίας στο Eurobasket 2025

Η Γεωργία είχε έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μία σχεδόν ονειρική πορεία στο Eurobasket 2025, καθώς ενώ όλα έδειχναν πως θ' αποκλειστεί από τους ομίλους, η νίκη της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ κόντρα στην Ισπανία την έφερε από το... πουθενά στη φάση των "16".

Το γεγονός αυτό μάλιστα ανάγκασε τον Γκόγκα Μπιτάτζε να βγει δημόσια και να πει "ευχαριστώ" στην Ελλάδα, μιας και χωρίς αυτό θα είχαν ήδη πάει σπίτια τους νωρίτερα, με τον σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ ν' αναγνωρίζει αυτό το... δώρο της "επίσημης αγαπημένης".

Από εκεί και πέρα, γνωρίζοντας πως δεν έχουν να χάσουν τίποτα ουσιαστικά τα έδωσαν όλα απέναντι στη Γαλλία και προκρίθηκαν στην οκτάδα, εκεί όπου όλοι περίμεναν πως θα συναντήσουν την Σερβία, αλλά η Φινλανδία του Λάουρι Μάρκανεν έκανε τη μεγάλη έκπληξη.

Στο μεταξύ τους προημιτελικό λοιπόν, τα πολλά εύστοχα τρίποντα που πέτυχαν οι παίκτες του Λάσι Τουόβι τους έδωσαν ένα μεγάλο προβάδιασμα, με αποτέλεσμα η Γεωργία να κυνηγάει σε όλο το παιχνίδι για να μπορέσει ν' ανατρέψει την κατάσταση.

Όταν λοιπόν το σκορ ήταν στο 76-67 μετά από ένα απίστευτο σουτ του Λιτλ, ο Μπιτάτζε χτύπησε εκτός φάσης τον Γιάντουνεν με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αντιαθλητικό φάουλ και σε συνδυασμό με την τεχνική ποινή του πρώτου μέρους ν' αποβληθεί τελικά.

Στην αρχή έδειχνε να μην πιστεύει τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ όταν το αποδέχθηκε δεν αντέδρασε με τον πλέον ιδανικό τρόπο, μιας και κατά την έξοδο του για τ' αποδυτήρια χτύπησε με μανία τους τοίχους, δείχνοντας τον εκνευρισμό του μετά από αυτή την απόφαση.