Η Μίλαν ξεκίνησε ιδανικά το ματς απέναντι στην Νάπολι, όπου προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα όμως, έμεινε με δέκα παίκτες στη φάση που μείωσαν οι "παρτενοπέι" σε 2-1, αλλά κατάφερε να κρατήσει τη νίκη που την ανεβάζει στην κορυφή της Serie A.

Τα γρήγορα γκολ της Μίλαν και η αποβολή του Εστουπινιάν

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στην Νάπολι η Μίλαν, καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό πήρε το προβάδισμα, όταν μετά από τρομερή κούρσα του Πούλιτσιτς η μπάλα έφτασε στον Σαλεμάκερς που με άδειο τέρμα ουσιαστικά έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Ο Αμερικάνος εξτρέμ φρόντισε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα να γίνει από δημιουργός... εκτελεστής, με τον Φοφανά να του στρώνει τη μπάλα στα πόδια κι εκείνος με "κεραυνό" μέσα από την περιοχή σημάδεψε σωστά για το 2-0 των "ροσονέρι" στο ματς.

Οι "παρτενοπέι" έδειχναν εγκλωβισμένοι στην αντίπαλη άμυνα και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με τα παράπονα τους στο 37ο λεπτό για πέναλτι να μην ανταποκρίνονται από τον διαιτητή που άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν, με τον Εστουπινιάν να μην υπολογίζει σωστά τη φάση και ν' ανατρέπει τον αντίπαλο του και ν' αναγκάζει τον διαιτητή να δείξει την άσπρη βούλα και να του δείξει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Μείωσε η Νάπολι αλλά Μόντριτς και Πούλιτσιτς πανηγύρισαν το τρίποντο

Μία φάση που έμελλε ν' αλλάξει την εικόνα του αγώνα, με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να παίρνει την πρωτοβουλία για να εκτελέσει το πέναλτι και να νικήσει τον εξαιρετικό Μενιάν που έπεσε στην άλλη γωνία για το 2-1 των φιλοξενούμενων που με αυτό τον τρόπο ξαναμπήκαν στο ματς.

Οι αλλαγές του Αλέγκρι όμως, μπόρεσαν να κρατήσουν τους αντιπάλους ναι μεν κοντά στην περιοχή αλλά χωρίς ν' απειλούν ουσιαστικά, μιας και οι σέντρες ήταν πολλές, αλλά οι αμυντικοί ήταν εκεί για να διώξουν ή να παραχωρήσουν κόρνερ αντίστοιχα.

Ο πιο κινητικός παίκτης των "παρτενοπέι" στο φινάλε ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο Νέρες που ήρθε από τον πάγκο για να δημιουργήσει απειλές με δυνατά σουτ από μακριά, εκεί όπου ένα εξ' αυτών δεν κατέληξε στα δίχτυα χάρις στην παρέμβαση του Μόντριτς αλλά και του δοκαριού.

Ο ίδιος παίκτης ήταν και ο υπεύθυνος για την τελευταία φάση του αγώνα, μιας και σε μία από τις γνωστές του κινήσεις, δοκίμασε ξανά το πόδι του, αλλά ο Μενιάν ήταν εκεί για να πεταχτεί στη γωνία του και να διώξει σε κόρνερ για να κρατήσει το 2-1 και την νίκη για την Μίλαν.