Ο Προμηθέας φρόντισε να δείξει την εμπειρία και τον ενθουσιασμό του απέναντι στην Χάιντενμπεργκ, χτίζοντας μία πολύ καλή διαφορά στο πρώτο ημίχρονο που τον οδήγησε τελικά μέχρι τη νίκη (89-83) με στην πρεμιέρα του στο Basketball Champions League.

Εξαιρετικός επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο ο Προμηθέας

Με τον ΜακΚάλουμ να μπαίνει στο παρκέ με... αγριες διαθέσεις, ο Προμηθέας ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση απέναντι στην Χάιντενμπεργκ, καθώς μπόρεσε να χτίσει προβάδισμα 11 πόντους (17-6) με τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ν' αντιδρούν σιγά σιγά, αλλά το δεύτερο γρήγορο φάουλ του Οσουνίγι και η απόσυρση του στον πάγκο, έδωσε την ευκαιρία στους Πατρινούς να κάνουν ένα σερί 15-0 από το 17-13 που είχαν μειώσει για να φτάσει η διαφορά στο +19 (32-13).


Το άσχημο ξεκίνημα και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, ανάγκασε τον αντίπαλο προπονητή να καλέσει τάιμ άουτ και να βάλει σε μία τάξη της ομάδα του που ξεκίνησε να σκοράρει με ευκολία και να μειώνει στους οκτώ (40-32) τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο.


Τα σερί όμως ήταν συνήθως με την πλευρά των γηπεδούχων που αφού άκουσαν τις φωνές του Λιμνιάτη, έκαναν ένα επιμέρους σκορ 10-5 με τον Πόλικαπ να είναι χρήσιμος σε άμυνα και επίθεση για το +13 (50-37) στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Πήρε τη νίκη ο Προμηθέας παρά την εντυπωσιακή αντεπίθεση της Χάιντενμπεργκ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ και στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Γκρέι να βγαίνει μπροστά όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του και με προσωπικές ενέργειες μέσα από το καλάθι έφτιαξε το +18 (64-46) σε διάστημα περίπου έξι λεπτών.


Παρόλο που ο γερμανικός σύλλογος δεν φημίζεται για το καλό ποσοστό που έχει στα μακρινά σουτ, η άμυνα των Πατρινών τους ανάγκαζε να σουτάρουν από μακριά μ' ένα ποσοστό κοντά στο 44% (8/18), αλλά το +18 (74-56) παρέμεινε με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στην αναμέτρηση.

Τα πράγματα στην τελευταία περίοδο δεν πήγαιναν πολύ καλά για τους γηπεδούχους που έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη παρά τα επιθετικά ριμπάουντ, δίνοντας την ευκαιρία στην Χάιντενμπεργκ να επιστρέψει και να μειώσει στους 11 (77-66) πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Το κόλλημα στην επίθεση για την ομάδα του Λιμνιάτη ήταν ξεκάθαρο, με την ψυχολογία να βρίσκεται στην αντίθεση πλευρά με πολλά κρίσιμα μακρινά σουτ και τη διαφορά να πέφτει στους πέντε (79-74) τρία λεπτά πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Ο Προμηθέας είχε πολλές φορές την ευκαιρία να τελειώσει το ματς με τα ελεύθερα σουτ τριών πόντων, αλλά όταν η μπάλα "έκαιγε" πήγε η μπάλα στους ΜακΚάλουμ και Γκρέι που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και με σημαντικά καλάθια, εξασφάλισαν το ροζ φύλλο αγώνα (89-83).


Τα δεκάλεπτα: 32-13, 50-37, 74-56, 89-83