Η τρίτη αγωνιστική της Euroleague συνεχίστηκε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, με την Ρεάλ Μαδρίτης να δείχνει την ανωτερότητα της απέναντι στην Βιλερμπάν και να επικρατεί με 85-72, ενώ η Παρί με τη σειρά της δεν αισθάνθηκε αντίσταση απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια, κερδίζοντας με 90-79.

Διαβάστε ακόμη: Μπασκόνια - Παναθηναϊκός AKTOR 84-86, Euroleague: Το πρώτο διπλό της χρονιάς ήρθε με απίθανο buzzer του Ναν (Βίντεο)

Ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Βιλερμπάν η Ρεάλ Μαδρίτης στην Euroleague

Με τον Οκέκε από τη μία να σκοράρει με συνεχόμενα σουτ έξω από τα 6.75 και τον Ταβάρες να κυριαρχεί κάτω από τη ρακέτα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχτισε γρήγορα διαφορά 12 πόντων (18-6) κόντρα στην Βιλερμπάν στο πρώτο τετράλεπτο της αναμέτρησης.

Ο ρυθμός βρισκόταν με την πλευρά των γηπεδούχων που άρχισαν να χαλαρώνουν στην άμυνα και να δίνουν την ευκαιρία στους αντιπάλους να πετύχουν εύκολους πόντους για να μειώσουν με τα σουτ του Τζάκσον στους 8 (27-19) στο τέλος της πρώτης περιόδου.


Η γαλλική ομάδα δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο, αντιθέτως μάλιστα βρήκε πολλά μεγάλα σουτ με τον Τζάκσον να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε για να μειώσει στους τρεις (38-35) τρία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ψάχνοντας ταυτόχρονα βοήθειες.

Η "Βασίλισσα" σοβαρεύτηκε στο χρονικό διάστημα που απέμεινε μέχρι και την ανάπαυλα, με τον Σέρχιο Γιουλ να πετυχαίνει κάποια σουτ που τον χαρακτηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια για να φτιάξει ξανά τη διαφορά στους 11 (48-37) και να επαναφέρει την τάξη.

Η τρίτη περίοδος κύλησε περίπου με τον ίδιο τρόπο για τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν να μαζέψουν την κατάσταση και να μειώσουν στους έξι, αλλά οι "μερέγχες" βρήκαν ρυθμό και τη διατήρησαν στο +13 (66-53) με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στην αναμέτρηση.

Τα πράγματα ουσιαστικά ξεκαθάρισαν με την έναρξη του κρίσιμου τελευταίου δεκαλέπτου, με τον Κράμερ να στέλνει γρήγορα το ματς στο +18 (75-57), βάζοντας ταφόπλακα στην Βιλερμπάν που ηττήθηκε τελικά δίκαια από την Ρεάλ Μαδρίτης με 85-72 για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague.


Τα δεκάλεπτα: 27-19, 48-37, 66-53, 85-72

Euroleague: Έδειξε την ανωτερότητα της απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια η Παρί

Με τον Ναντίρ Ιφί να παίζει σχεδόν... μόνος του στην επίθεση της αλλαγμένης Παρί, η γαλλική ομάδα μπήκε καλύτερα στο ματς απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια και πήρε προβάδισμα έξι πόντων (17-11) στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.

Η είσοδος του Λούκα Βιλντόζα όμως στο παρκέ, βοήθησε αρκετά τους Ιταλούς να βρουν τρόπους για να φτάσουν στο καλάθι και να σκοράρουν, φέρνοντας γρήγορα το ματς στην απόλυτη ισορροπία (24-24) στο φινάλε της πρώτης περιόδου με τον Μόργκαν να βοηθάει αρκετά.

Ένα τρίλεπτο όμως ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους, έτσι ώστε να επανέλθουν στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις, με τον Φαγέ να είναι αποτελεσματικός και να διαμορφώνει ένα πολύ γρήγορο 11-0 για την ομάδα του που της έδωσε και την αντίστοιχη διαφορά (35-24).

Η ομάδα του Ιβάνοβιτς άρχισε να πιέζει στην άμυνα και με τον Κάρσεν Έντουαρντς να παίρνει βολές σε νεκρό χρόνο, μπόρεσε να μειώσει στους εννιά (49-40) μαζεύοντας κάπως την κατάσταση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα του παιχνιδιού.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στην τρίτη περίοδο, με την Παρί να βρίσκει πολύ εύκολα και όποτε θέλει δρόμο προς το αντίπαλου καλάθι, με τους φιλοξενούμενους αυτή τη φορά να τους ακολουθούν και να μην τους αφήνουν να ξεφύγουν πάνω από το +12 (72-60) στα 30 λεπτά του αγώνα.

Από κάποιο σημείο και μετά, το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Γάλλους να ξεφεύγουν ακόμη περισσότερο και στο τέλος να πατάνε... φρένο για να φτάσουν στη δεύτερη νίκη τους στην Euroleague με 90-79 απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια.


Τα δεκάλεπτα: 24-24, 49-40, 72-60, 90-79