Η φετινή
Super League 2 συναρπάζει και στους δυο ομίλους γίνεται... χαμός από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου! Η Καλαμάτα πανηγύρισε διπλό-χρυσάφι (1-2) στην έδρα της Athens Kallithea για την έκτη αγωνιστική όπου με πρωταγωνιστές τους Παμλίδη και Μορέιρα, πήρε αυτό που ήθελε για να παραμείνει στην κορυφή του Β' Ομίλου και να φτάσει τους 16 βαθμούς. Από κοντά και ο
Πανιώνιος που συνέχισε στις νίκες, πέρασε δια πυρός και σιδήρου από το "Στάυρος Μαυροθαλασσίτης" και "λυτρώτηκε" από το εύστοχο πέναλτι του Παπαγεωργίου που της χάρισε και τους τρεις βαθμούς (0-1) κόντρα στο Αιγάλεω. Στο -2 από την "Μαύρη Θύελλα" ο "Ιστορικός", με τη μεταξύ τους "μάχη" να... μαίνεται. Έχασε έδαφος από την κορυφή η Athens Kallithea που παρέμεινε στους 9 πόντους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Super League 2: Κέρασε εξάρα την Καβάλα η Νίκη Βόλου που βρίσκεται σε απόσταση... αναπνοής από τον Ηρακλή!
Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε με εμφατικό τρόπο και εντυπωσιακή τριάρα (3-0) επί του Καμπανιακού την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League έπειτα από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων ωστόσο ο "Άγιαξ της Ηπείρου" παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και σε δυσμενή θέση μιας και έχει συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς και ψάχνει τη δική του αντεπίθεση για να "σώσει" μια δύσκολη χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Επιστροφή στα θετικά για την Αναγέννηση Καρδίτσας που "καθάρισε" μέσα σε ένα ημίχρονο με 2-0 τον Astera AKTOR B' και μείωσε τη διαφορά της στους τρεις από τη Νίκη Βόλου στον Α' Όμιλο και στους δυο από τη Νίκη Βόλου.
Πέρασε με... φόρα από την Καλλιθέα η πρωτοπόρος Καλαμάτα στην Super League 2
Με στόχο να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό της μπήκε η Καλαμάτα στην αναμέτρηση απέναντι στην Athens Kallithea, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις της να "καθαρίσει" το ματς. Η υπεροχή της επιβραβεύτηκε μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο Μπρούνο Γκάμα μοίρασε υπέροχα και ο Παμλίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1), πετυχαίνοντας το πέμπτο του φετινό γκολ.
Τελικά, το 0-2 δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 41’ ο γκολκίπερ της Καλλιθέας δεν συνεννοήθηκε με τον Πασαλίδη, με αποτέλεσμα ο Μορέιρα να σκοράρει σε κενή εστία. Παρά το σοκ, η Athens Kallithea βρήκε αντίδραση πριν το ημίχρονο. Οι Μεσσήνιοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, πιέζοντας και διατηρώντας τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Η πρώτη σοβαρή προειδοποίηση για δεύτερο γκολ ήρθε στο 38’, όταν ο Μορέιρα απείλησε αλλά ο Κρέσπι του είπε "όχι".
Ο Μαυριάς με όμορφη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο 45’+1’ μείωσε σε 1-2, βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη, η Καλαμάτα μπήκε και πάλι δυνατά, χάνοντας ευκαιρία με τον Μορέιρα, όμως όλα άλλαξαν στο 49’, όταν ο Οικονόμου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ματίγια.
Η απόφαση του διαιτητή Ανδρικόπουλου προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Καλαμάτας, που θεώρησε την αποβολή αυστηρή. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν άψογα την κατάσταση. Όχι μόνο κράτησαν το προβάδισμα, αλλά απείλησαν και με τρίτο γκολ. Ο Κωτσόπουλος (58’), ο Παμλίδης (63’) και ο Βαφέας (78’) είχαν καλές στιγμές, αλλά ο Κρέσπι αποσόβησε τα... χειρότερα για την εστία του.
Athens Kallithea (Πριόνας): Κρέσπι, Πασαλίδης, Ματίγια, Μαυριάς (73′ Παϊσάο), Ινσούα (80′ Φροσύνης), Μεταξάς (64′ Βασιλόγιαννης), Γκολφίνος, Σαταριάνο (73′ Σαρδέλης), Γκαντίγιο, Γκέζος, Ντεντάκης (80′ Πανάγου).
Καλαμάτα (Βοσνιάδης): Γκέλιος, Καλουτσικίδης, Βαφέας, Στρούγγης, Τάχατος (76′ λ.τ Λυμπεράκης), Οικονόμου, Κατάλντι (76′ Τσελεπίδης), Τσέλιος (53′ Κωτσόπουλος), Παμλίδης, Μορέιρα, Μπρούνο Γκάμα (53′ Τσορνομάζ).
Με "χρυσό" σκόρερ Παπαγεωργίου "απέδρασε" από το Αιγάλεω ο Πανιώνιος
Δυναμικό ξεκίνημα είχε στο παιχνίδι ο Πανιώνιος κόντρα στο Αιγάλεω καθώς λίγο έλειψε να βρει δίχτυα και να πάρει κεφάλι στο σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό όταν και ο Μωραΐτης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των "γηπεδούχων" και με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι.Ο "Ιστορικός" διατήρησε τον έλεγχο και στο 15’ απείλησε ξανά, με τον Παπαγεωργίου να σουτάρει μέσα από την περιοχή μετά από ωραία κάθετη του Μωραΐτη, όμως ο Κυρίτσης μπλόκαρε με ευκολία.
Το Αιγάλεω προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας τη δική του καλή στιγμή στο 17’, όταν ο Κουϊρουκίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γιαννακόπουλος είπε "όχι". Η κορυφαία στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 23’, όταν ο Φοφανά με προβολή από κοντά είδε τον Γένσεν να διώχνει σωτήρια πάνω στη γραμμή. Το γκολ όμως ήρθε τελικά για τον Πανιώνιο στο 44’. Ο Φαν ντε Βάτερ κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Κωστόπουλου και ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1.
Στην επανάληψη, το ματς είχε πιο χαμηλό ρυθμό, με το Αιγάλεω να ψάχνει αντίδραση. Στο 53’ ο Φοφανά βγήκε τετ α τετ αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στο 58’ ο Ενόμο με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Γιαννακόπουλου. Ο Πανιώνιος είχε και δεύτερο γκολ με τον Μωραΐτη, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 77’ ο Παπαγεωργίου απείλησε εκ νέου, ενώ στο 86’ είχε ακόμη μια τεράστια στιγμή με εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι.
Αιγάλεω (Βελιτζέλος): Κυρίτσης, Φέλιξ, Ζιούλης, Κωστόπουλος, Τάτσης (81′ Τακεσιάν), Καρρίκι, Αθανασακόπουλος, Τσιλιγγίρης (61′ Καραμπάς), Φοφανά (68′ Κωστέας), Ενομό (81′ Γιαννίκος), Κουϊρουκίδης.
Πανιώνιος (Δερμιτζάκης): Γιαννακόπουλος, Τσαντήλας, Γιένσεν, Αυλωνίτης, Κιάκος (46′ Σαραμαντάς), Μπεχαράνο (64′ Μπελμόντ), Στούπης, Φαν ντερ Βάτερ (64′ Γιακόβλεφ), Μόρσεϊ, Παπαγεωργίου, Μωραΐτης.