Ολυμπιακός - Ηρακλής 103-87, Basket League: "Ζεστάθηκε" ο Φουρνιέ, ακόμη... καρφώνει ο Χολ! (Βίντεο)
Σκορ και θέαμα στο ΣΕΦ
Οι παίκτες του Ηρακλή έβλεπαν το καλάθι του Ολυμπιακού σαν... βαρέλι, αλλά οι "ερυθρολευκοι" έφτασαν σε μια ακόμη νίκη στην Basket League (103-87) χάρη στον εντυπωσιακό Χολ, τη "σταθερά" Βεζένκοφ και το ξύπνημα του Φουρνιέ στην τρίτη περίοδο.
Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός συνεχίζεται ακάθεκτος να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος στην κορυφή, ενώ ο Ηρακλής παρά την συγκλονιστική του προσπάθεια, δεν κατάφερε να "ξεκολλήσει" από τις τελευταίες θέσεις, με την βαθμολογία να τον βρίσκει δέκατο με ρεκόρ 1-4. Μάλιστα, ένα από τα στιγμιότυπα που τράβηξαν πάνω του τα βλέμματα ήταν όταν και ο Γουρντ έσκισε τη φανέλα του έπειτα από χαμένο λέι απ. Την επόμενη αγωνιστική, οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται την Καρδίτσα (9/11, 13:00), ενώ πρώτα απ' όλα στρέφουν την προσοχή τους στη μεγάλη "μάχη" που ακολουθεί στο ΣΕΦ (07/11, 21:15) με την Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς για την ένατη αγωνιστική της Euroleague. 27 πόντους ο σεληνιασμένος Βεζένκοφ, 23 ο Χολ, 17 ο Φουρνιέ, με τους τρεις τους να είναι οι πρωταγωνιστές της νίκης, ενώ Φόρμαν και Ντάρκο-Κέλι ήταν οι κορυφαίοι για τον Ηρακλή με 20 πόντους.
Με... οδηγούς τους Χολ, Βεζένκοφ, Φουρνιέ ο Ολυμπιακός υπέταξε τον Ηρακλή
Ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αιφνιδιάζοντας τον Ολυμπιακό με την ενέργεια και την αποτελεσματικότητά του στην επίθεση. Το δίδυμο των Ράιτ Φόρμαν και Φάντερμπερκ έδωσε ρυθμό στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προηγήθηκαν με 2-9 στο τρίτο λεπτό. Οι Θεσσαλονικείς πήραν επιπλέον ώθηση από τον πάγκο, με τον Ντάρκο Κέλι να ευστοχεί σε δύο κρίσιμα σουτ και να διαμορφώνει το 22-23 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Στη δεύτερη περίοδο, ο Τσιακμάς συνέχισε να απειλεί από την περιφέρεια, ωστόσο η παρουσία του Ντόντα Χολ άλλαξε τα δεδομένα. Ο Αμερικανός σέντερ κυριάρχησε στη ρακέτα με διαδοχικά καρφώματα, δίνοντας "ανάσα" και ρυθμό στους "ερυθρόλευκους", που ανέβασαν τη διαφορά στο +10 (44-34, 17’). Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 0/7 τρίποντα, διατήρησε το προβάδισμά του χάρη στην επιθετική του συνέπεια κοντά στο καλάθι.
Ο Ηρακλής, όμως, δεν κατέθεσε τα όπλα. Ο Ράιτ Φόρμαν ανέλαβε δράση στην τρίτη περίοδο, βρίσκοντας τρία συνεχόμενα τρίποντα και οδηγώντας την ομάδα του στην ισοφάριση (55-55, 24’) και στη συνέχεια στο προβάδισμα (58-55, 25’). Από εκείνο το σημείο, όμως, ο Ολυμπιακός... άνοιξε πυρ από τα 6.75 μ. Οι Λαρεντζάκης, Βεζένκοβ και Φουρνιέ ευστόχησαν σε τέσσερα τρίποντα, με τον τελευταίο να σημειώνει 12 συνεχόμενους πόντους, οδηγώντας την ομάδα του στο 73-67 (29’).
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-23, 50-40, 76-67, 103-87
En