Ο Ολυμπιακός γι' ακόμη ένα παιχνίδι αντιμετώπισε τρομερά προβλήματα στην επίθεση του, αλλά με X factor στα κρίσιμα σημεία τον Τόμας Γουόκαπ κατάφερε ν' ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να φτάσει σε μία τεράστια νίκη (80-71) απέναντι στην Παρτιζάν για ν' ανέβει στο 6-3 στη βαθμολογία της Euroleague.

Ο Γουόκαπ "κόντραρε" στα ίσα τον Ουάσινγκτον στην πρώτη περίοδο

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κατεβάζει το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο και τον Βεζένκοφ να εκμεταλλεύεται τις τελικές πάσες των συμπαικτών του, ο Ολυμπιακός πήρε ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων (7-4) στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης.

Η άμυνα της Παρτιζάν άρχισε να κλείνει αρκετά προς τα μέσα στη συνέχεια και το γεγονός αυτό ευνόησε τον Τόμας Γουόκαπ που με δέκα πόντους σε διάστημα δύο λεπτών διατήρησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (18-17) παρά το επιθετικό κρεσέντο του Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικάνος σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν κι εκείνος που ουσιαστικά διαμόρφωσε το 20-20 της πρώτης περιόδου, μιας και οι δύο ομάδες στο τελευταίο δίλεπτο άρχισαν να... χτίζουν πολυκατοικίες με άσχημα σουτ και αλλεπάλληλα λάθη από τις πολύ καλές άμυνες.

Δημιούργησε προβλήματα στη ρακέτα του Ολυμπιακού ο Τζόουνς

Οι αλλαγές των "ερυθρολεύκων" τους έδωσαν την ευκαιρία να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και κυρίως να βρουν μακρινά σουτ, με τον Φουρνιέ να ξεσηκώνει το γήπεδο με το πρώτο δικό του τρίποντο για το 31-25 και το άμεσο τάιμ άουτ από την πλευρά του Ομπράντοβιτς.

Οι φωνές του έμπειρου προπονητή, άρχισε ν' αφυπνίζει τους παίκτες του, με τον Ταϊρίκ Τζόουνς να στήνει... πάρτι κάτω από τη ρακέτα με συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ, αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα αυτή τη φορά να σταματήσει το ρυθμό των αντιπάλων του μετά το 0-10 για το 31-35.

Ο τρομερός ψηλός των φιλοξενούμενων συνέχισε να κάνει τη διαφορά παρά την είσοδο του Μιλουτίνοφ στο παρκέ, αλλά ο Σακίλ ΜακΚίσικ δεν άφησε τους αντιπάλους του να ξεφύγουν περισσότερο και μάζεψε την κατάσταση στον πόντο (38-39) για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Πολλά θέματα στην επίθεση του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπήκε με φόρα, πετυχαίνοντας το πρώτο του τρίποντο, αλλά τα συνεχόμενα λάθη από την άλλη πλευρά στην κυκλοφορία, έδωσε την ευκαιρία στην Παρτιζάν να κάνει ένα γρήγορα 0-8 σερί για το 41-47, κάνοντας έξαλλο τον προπονητή των "ερυθρολεύκων".

Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρο πως έψαχνε μία διαφορετική προοπτική στην επίθεση του, μιας και ο Ντόρσεϊ ήταν εξαιρετικά κλεισμένος και σε συνδυασμό με τα ελεύθερα μακρινά σουτ που δεν έμπαιναν, τα προβλήματα γίνονταν ακόμη περισσότερα.

Βλέποντας την κούραση του Μιλουτίνοφ ο Μπαρτζώκας πέρασε στο παρκέ τον Χολ, ο οποίος βοήθησε σημαντικά με μία άμυνα και δύο βολές που μπήκαν με το... ζόρι για να μειώσει στους τέσσερις (50-54) και να ξεσηκώσει το κοινό με τις επιλογές του.

Τα θέματα στην επίθεση εμφανίστηκαν ξανά για τους Πειραιώτες στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου και σε συνδυασμό με τις "εμπνεύσεις" του Μίλτον που περνούσε τρομερές πάσες, οι Σέρβοι βρέθηκαν στο +5 (53-58) με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στην αναμέτρηση.

Τα τελειώματα του Χολ και οι κακές προσπάθειες του Βεζένκοφ

Μπορεί να πέρασαν μόλις 80" δευτερόλεπτα στην τελευταία περίοδο, αλλά ήταν αρκετά για ν' αναγκαστεί ο προπονητής των γηπεδούχων να καλέσει τάιμ άουτ μετά τις κακές επιλογές των παικτών του που είδαν τη διαφορά να φτάνει στους οκτώ (54-62).

Δύο εξαιρετικές άμυνες που ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους να πάρουν δύσκολες επιθέσεις και τα φανταστικά τελειώματα του Ντόντα Χολ στην επίθεση μείωσαν στο μισό (58-62) την "ζημιά" και έβγαλαν από τα... ρούχα του τον Ομπράντοβιτς που με τη σειρά του έβαλε τις φωνές.


Το παιχνίδι άρχισε να ξεχωρίζει για τις άστοχες προσπάθειες της Παρτιζάν που ενώ ξεπερνούσαν οι παίκτες της τον προσωπικό τους αντίπαλο, τελείωναν πολύ άσχημα τις φάσεις, γεγονός που ευνόησε τον Ολυμπιακό που ισοφάρισε σε 64-64 πέντε λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Ανέτρεψε την Παρτιζάν και πήρε σπουδαία νίκη με Γουόκαπ ο Ολυμπιακός

Η πανέξυπνη αλλαγή του "Ζοτς" που πέρασε στο παρκέ τον Φερνάντο δημιούργησε τρομερά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων που δεν μπορούσαν ν' αντιμετωπίσουν σε δύο φάσεις το πικ εν ρολ με τον μετρ του είδους, Νικ Καλάθη να του... στρώνει το +4 (64-68).

Βλέποντας την άμυνα των Σέρβων, ο Μπαρτζώκας πέρασε γρήγορα στο παρκέ τον Γουόκαπ που με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (69-68) και αντί η διαφορά να μεγαλώσει με την αντεπίθεση του ΜακΚίσικ, ο Μπράουν έβγαλε την άμυνα στη μία πλευρά και έβγαλε τρίποντο στην άλλη για το εκ νέου προσπέρασμα (69-71).

Η ψυχραιμία του Μιλουτίνοφ από τη γραμμή των βολών και ένα κλέψιμο στην επίθεση από τον Σακίλ ΜακΚίσικ άλλαξε ξανά τα δεδομένα του ματς, με τους Πειραιώτες να περνούν ξανά μπροστά στο σκορ (73-71) δύο λεπτά πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.


Ο Ντόρσεϊ θέλησε να γίνει ο παίκτης της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό και με τα συνεχόμενα φάουλ που κέρδισε και πήγε στη γραμμή, του έδωσε τη διαφορά που χρειαζόταν για να φτάσει τελικά στην υπερπολύτιμη νίκη (80-71) απέναντι στην μαχητική Παρτιζάν.


Τα δεκάλεπτα: 20-20, 38-39, 53-58, 80-71