θρίαμβος του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστική της Handball Premier, κόντρα στην ΑΕΚ, όπου επικράτησε 29-27. Για την Ένωση ήταν η πρώτη ήττα για φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ προηγήθηκε η νίκη στο επίσης ντέρμπι με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, με τον οποίο είναι ξανά μαζί στην κορυφή.

Διαβάστε: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 28-27, Handball Premier: Κυριάρχησε η Ένωση στο ντέρμπι κι έμεινε μόνη στην κορυφή

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ έδειξε τη δυναμική του, με την ομάδα του Μπάμπη Ανανιάδηνα είναι στο -2 από την πρώτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας. 

Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ο Παπαβασίλης

Πρωταγωνιστής του ντέρμπι ήταν ο Παπαβασίλης με οκτώ τέρματα, άξιος συμπαραστάτης του για τον ΠΑΟΚ ο Ελευθεριάδης με έξι γκολ. Στην αντίπερα όχθη, ξεχώρισε για την ΑΕΚ ο Κουν με επτά τέρματα, με την «Ένωση» να μην πιάνει τα γνωστά στάνταρ απόδοσης. 

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή πως είχαν το ντέρμπι

Η ολοκλήρωση του πρώτου μέρους βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται 13-10. Στη συνέχεια δεν έχασε το προβάδισμα, αν και η ΑΕΚ έκανε το 21-21 στα 15 λεπτά πριν από το τέλος. Οι "ασπρόμαυροι" όμως έδειξαν πως το έχουν το ματς, πήραν ξανά διαφορά δύο γκολ για να επικρατήσουν με 29-27. Ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντική ψυχολογική ώθηση ενόψει του σαββατιάτικου (22/11) αγώνα ρεβάνς με την Μπεσίκτας για τον 3ο γύρο του European Cup.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-2, 7-4, 9-9, 10-10, 13-10 (ημχ.), 16-14, 19-17, 21-21, 24-22, 26-24, 29-27 (τελ.).

ΠΑΟΚ: Λαδάκης, Ελευθεριάδης (6), Παπαβασίλης (8), Τεμελκόσκι (1), Νικολαΐδης (1), Ιωάννου (4), Μουράτ, Μπουμπουλέντρας, Ορφανουδάκης, Μαρίνος, Μπάτζιος (1), Δομπρής (3), Τριανταφυλλίδης, Άρσιτς, Ραγκάμπ (4), Σεμπίμπ (1).

ΑΕΚ: Αραμπατζής (3), Ντουάρτε (1), Βλαστός, Σμιντ (3), Κεϊτά, Παναγιώτου (3), Ζεντί, Τέπερ, Κουκουλάς (3), Ντεβιές, Γκάρεν, Γκιούντιονσον, Τουρέ (2), Στούμπερ (4), Κουν (7), Ίβιτς.