Σε νέα εποχή αρχίζει να μπαίνει τις τελευταίες ώρες η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία μετά από αρκετό καιρό συζητήσεων έφτασε στην οριστική συμφωνία με την πλευρά του Τέλη Μυστακίδη για την πώληση του 60,81% των μετοχών που εγκρίθηκαν κανονικά από την ΕΕΑ και έδωσαν το "πράσινο" φως για σπουδαία πράγματα.

Διαβάστε ακόμη: ΠΑΟΚ: Ιστορική μέρα για την ΚΑΕ - Στην τελική ευθεία η πώληση στον Τέλη Μυστακίδη

Στα χέρια του Τέλη Μυστακίδη η ΚΑΕ ΠΑΟΚ μετά την έγκριση των μετοχών της ΕΕΑ

Όσο περνάει ο καιρός φαίνεται πως οι ομάδες της Θεσσαλονίκης αρχίζουν να μπαίνουν ξανά στο "κόλπο" του μπάσκετ με στόχο να επιστρέψουν στις παλιές ένδοξες εποχές που ολόκληρη η Ελλάδα ασχολούνταν ουσιαστικά με την κόντρα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Την αρχή φρόντισε να κάνει ο "Αυτοκράτορας" που βρήκε μπροστά του μία τεράστια ευκαιρία με τον πάμπλουτο Ρίτσαρντ Σιάο να παίρνει την απόφαση ν' ασχοληθεί με την ομάδα και προσπαθεί για την ώρα να τη φέρει στον ίσιο δρόμο με συνεχόμενες αλλαγές.

Βλέποντας την εξέλιξη αυτή, ο "δικέφαλος του Βορρά" έψαξε να δει τι μπορεί να γίνει με τον Ιβάν Σαββίδη που στο παρελθόν είχε βοηθήσει πολύ με το κομμάτι των χρεών που υπήρχαν στην ΚΑΕ, αλλά τελικά η λύση βρέθηκε από κάποιον που ήθελε καιρό να βρεθεί στο σύλλογο.

Ο λόγος για τον Αριστοτέλη Μυστακίδη που εμφανίστηκε στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ μετά τα όσα ακούστηκαν για την εμπλοκή του στη δημιουργία της Νέας Τούμπας στο ποδόσφαιρο, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στην ΠΑΕ.

Βλέποντας πως η κατάσταση δεν προχωράει όπως θα περίμενε και κυρίως πως το έδαφος σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόσφορο, έκανε το άνοιγμα του στο τμήμα του μπάσκετ και μετά από αρκετούς ελέγχους και συζητήσεις πήρε το "πράσινο" φως που περίμενε από την ΕΕΑ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μυστακίδης θα αναλάβει το 60,81% των μετοχών που έρχονται πλέον στην κατοχή του και το οποίο μέχρι σήμερα το είχαν οι Θανάσης Χατζόπουλος  με το 31,61%, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος με το 23,77% αλλά και ο Ηλίας Βιολίδης με το 5,43% αντίστοιχα.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφορικά με το διοικητικό επίπεδο, με τον Έλληνα επιχειρηματία να αναλαμβάνει με κάθε επισημότητα τον ρόλο του βασικού χρηματοδότη και του ανθρώπου που θα φροντίσει να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.


Η ανακοίνωση για την επισημοποίηση της άδειας από την ΕΕΑ:

"3. Άδεια 69 και 69Α
ΚΑΕ ΠΑΟΚ 2004
ALPHA SPORTS GROUP ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (60,81%)
ΧΟΡΗΓΕΙ"


Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ με τη σειρά της, έδειξε τον ενθουσιασμό που υπάρχει για την έγκριση που δόθηκε στον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τις μετοχές και τόνισε πως το μοναδικό που απομένει πλέον είναι η αποπληρωμή των χρεών όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

"Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση της ΕΕΑ να χορηγήσει άδεια στην εταιρία ALPHA SPORTS GROUP ιδιοκτησίας του κ.Μυστακίδη, προκειμένου να αποκτήσει το πλειοψηφικό ποσοστό μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς των μετοχών της ΚΑΕ απομένει μόνο η συμφωνηθείσα από την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στις 2 Σεπτεμβρίου 2025 ταυτόχρονη αποπληρωμή όλων ανεξαιρέτως των υφιστάμενων σήμερα χρεών, το ύψος των οποίων έχει πιστοποιηθεί από τον σχετικό οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε

ΚΑΕ ΠΑΟΚ".