Η Αρμάνι Μιλάνο έβγαλε με ήττες τα τρία τελευταία της στη Euroleague και το πρωτάθλημα και γενικότερα δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν με τον Έτορε Μεσίνα να αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της. 

Πιο συγκεκριμένα ο Έτορε Μεσίνα παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Αρμάνι Μιλάνο και αρχικά το θέμα αποκάλυψε η Gazzetta Dello Sport, ενώ στη συνέχεια βγήκε και επίσημη ενημέρωση από την ιταλική ομάδα.

Διαβάστε: Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 88-87, Euroleague: Το σοκ του Έβανς αποδείχθηκε ανίκητο (Βίντεο)

Παρά την παραίτησή του, ο 66χρονος τεχνικός δεν εγκαταλείπει πλήρως τον οργανισμό, καθώς θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος του προέδρου Λέο Ντελ' Όρκο.

Ο Μεσίνα βρίσκεται στην Αρμάνι Μιλάνο από το 2019

Η σχέση του 66χρονου τεχνικού με την Αρμάνι Μιλάνο ξεκίνησε το 2019 κι έχει περάσει και από την θέση του προέδρου. Αντικαταστάτης του στον πάγκο θα είναι ο Τζουζέπε Ποέτα, ο οποίος είχε ήδη βρεθεί στον πάγκο στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 88-87 για την 11η αγωνιστική της EuroLeague, όταν ο Μεσίνα απουσίαζε λόγω ασθένειας.

Ποιος είναι ο Ποέτα που έγινε πρώτος τεχνικός στην Αρμάνι Μιλάνο

Ο Ποέτα ήταν βοηθός του Μεσίνα, όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του μέσα στα παρκέ. Πέρσι αποχώρησε για να γίνει πρώτος προπονητής στην Μπρέσια, με την οποία είχε 29 νίκες και 13 ήττες. Φέτος ο 40ρονος προπονητής γύρισε στην Αρμάνι, για να σταθεί ξανά στο πλάι του Μεσίνα, με την υπόσχεση να αντικαταστήσει τον μέντορά του μετά το τέλος της φετινής σεζόν, ως φυσική συνέχειά του. Τα αποτελέσματα όμως τον πρόλαβαν και η παραίτηση του 66χρονου "δασκάλου" του, τον φέρνει μια σεζόν νωρίτερα στο τιμόνι της ιστορικής ιταλικής ομάδας.