Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ ετοιμάζεται για την πρώτη μάχη της στα "παράθυρα" του Μουντομπάσκετ 2027, έχοντας μάλιστα και μία "έκπληξη" στην αποστολή της. Ο Βασίλης Τολιόπουλος επέστρεψε από τον τραυματισμό του κι αφού πήρε το ιατρικό οκ, βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη για την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Ρουμανία.

Διαβάστε ακόμη: Εθνική Ελλάδος μπάσκετ: Οι κλήσεις του Βασίλη Σπανούλη για τα "παράθυρα" του Μουντομπάσκετ 2027

Με τον Τολιόπουλο κόντρα στην Ρουμανία η εθνική Ελλάδος μπάσκετ

Η εθνική Ελλάδος μπάσκετ επιστρέφει στην καθημερινότητα των οπαδών για δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια για τα "παράθυρα" του Μουντομπάσκετ 2027, όπου ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα για τα τελικά της διοργάνωσης.

Το πρώτο μετάλλιο από 16 ολόκληρα χρόνια στο Eurobasket 2025 όπως είναι λογικό, άνοιξε την... όρεξη όλων για διάκριση, με τις απουσίες όπως είναι λογικό να είναι αρκετές, μιας αρκετοί αγωνίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και δεν μπορούν να δώσουν το παρών.

Παρ' όλα αυτά ο "Kill Bill" φρόντισε να καλέσει παίκτες που αγωνίζονται στους δύο "αιωνίους" της Basket League, με μία έκπληξη να κάνει την εμφάνιση της στην τελευταία προπόνηση, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να παίρνει το ιατρικό οκ και να ταξιδεύει για την Θεσσαλονίκη.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR πάνω που βρήκε ρυθμό και θα είχε την ευκαιρία να πάρει χρόνο στους "πράσινους" αντιμετώπισε μία θλάση που τον κράτησε εκτός αγώνων. Τα νέα όμως για την κατάσταση του ήταν θετικά και συμπεριλήφθηκε μαζί με τους υπόλοιπους διεθνής.

Στην συμπρωτεύουσα βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που δεν ταξίδεψε για το Βελιγράδι και τον αγώνα του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τους Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Αντετοκούνμπο που θα γυρίσουν με πτήση αμέσως μετά το φινάλε του ματς, αλλά δεν θ' αγωνιστούν απέναντι στην Ρουμανία.

Αναλυτικά η δωδεκάδα της Ελλάδας κόντρα στην Ρουμανία: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ, Γιώργος Τσαλμπούρης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Δημήτρης Φλιώνης, Αντώνης Καραγιαννίδης, Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και Νίκος Περσίδης