Ο Ντόναλντ Τραμπ τιμήθηκε την Παρασκευή με το νέο και αμφιλεγόμενο «Βραβείο Ειρήνης της FIFA: Το Ποδόσφαιρο Ενώνει τον Κόσμο» από τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο. Το βραβείο απονεμήθηκε στην τελετή κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 στο Κέντρο Κένεντι στην Ουάσινγκτον, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε το «παρών».

Διαβάστε: FIFA: Απίστευτες γκάφες... back2back - Πρώτα ξέχασαν τον Ρονάλντο και μετά τον Μέσι στις αφίσες για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 (Εικόνες)


Ντόναλντ Τραμπ για το "Βραβείο Ειρήνης" της FIFA: Από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου

Σύμφωνα με τη FIFA, το βραβείο αποσκοπεί στο να «τιμήσει πρόσωπα που έχουν προβεί σε εξαιρετικές και αξιοσημείωτες ενέργειες υπέρ της ειρήνης και με αυτόν τον τρόπο έχουν ενώσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο». Ο Τραμπ ευχαρίστησε την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ, και επαίνεσε τους ηγέτες των άλλων δύο χωρών που φιλοξενούσαν την εκδήλωση -τον πρωθυπουργό του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, και την πρόεδρο του Μεξικού, Κλαούντια Σάινμπαουμ- στις σύντομες ομιλίες του. «Αυτή είναι πραγματικά μία από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου», είπε ο Τραμπ.

Σημειώνεται ότι το Μουντιάλ του 2026 θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε: «Ο Τζιάνι έχει κάνει φανταστική δουλειά... Έχουμε ήδη καταρρίψει ρεκόρ στις πωλήσεις εισιτηρίων, δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ κάτι παρόμοιο σε κανένα άθλημα». Η τελετή, γεμάτη διασημότητες, θα καθορίσει ποιες εθνικές ομάδες θα ταξινομηθούν σε διάφορους ομίλους για το τουρνουά ανδρών του 2026. Οι τελικές θέσεις θα καθοριστούν από τους αγώνες πλέι οφ την άνοιξη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

trump-fifa-vrabio-eirinisi__1_
trump-fifa-vrabio-eirinisi__2_
trump-fifa-vrabio-eirinisi__3_