Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κουρασμένος και χωρίς φαντασία απέναντι στην εξαιρετική άμυνα του Ατρομήτου και το πλήρωσε ακριβά, μιας και οι "κυανόλευκοι" χρειάστηκαν ένα γκολ του Σταυρόπουλου και ένα πέναλτι του Φαν για να επικρατήσουν με 2-0 και να ξεκινήσουν με ιδανικό τρόπο το δεύτερο γύρο της Super League και να σπάσουν την... κατάρα του Περιστερίου.

Προηγήθηκε με τον Σταυρόπουλο ο Ατρόμητος

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από νωρίς μέσω των στημένων φάσεων να δημιουργήσει απειλές προς την εστία του Ατρομήτου, με τον Ντεσπόντοφ να εκτελεί ωραία το φάουλ, αλλά ο Βολιάκο που μπήκε στην πορεία της φάσης, δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο τέταρτο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με τη σειρά τους να γίνουν επικίνδυνοι με μακρινά σουτ, με τον Μπάκου να είναι ο πιο επικίνδυνος, δοκιμάζοντας τα πόδια του από μακριά, αλλά οι κόντρες μαζί με τον Παβλένκα δεν τον άφησαν να πανηγυρίσει κάποιο γκολ.

Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα στο 17ο λεπτό, με τον Σταυρόπουλο να εκμεταλλεύεται την τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μίχορλ κι εκείνος απλά έβαλε το κεφάλι του για να βρει δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του.

Σταυρόπουλος

Οι φάσεις του ΠΑΟΚ και το πέναλτι - εφεύρεση που δε δόθηκε ποτέ

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο "δικέφαλος του Βορρά" βγήκε άμεσα μπροστά για να ψάξει να βρει το τέρμα της ισοφάρισης, με τον Τσάλοφ να κάνει τρομερή κίνηση από τ' αριστερά και να γυρίζει για τον Κωνσταντέλια που πλάσαρε στην κίνηση, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει ενστικτωδώς.

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι "ασπρόμαυροι" γίνονταν ακόμη πιο επικίνδυνοι, αλλά τους έλειπε το κάτι παραπάνω στο τελείωμα της φάσης, με τον Τσάλοφ αρχικά να μην κάνει το τακουνάκι που περίμενε και τον Ντεσπόντοφ στη συνέχεια - από θέση οφσάιντ - να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Η φάση που λίγο έλειψε ν' αλλάξει τελείως την εικόνα του αγώνα ήρθε στο 37ο λεπτό, με τον Ντεσπόντοφ να προσπαθεί να περάσει από τα δεξιά και να πέφτει τελικά στο έδαφος, με τον διαιτητή να βλέπει την προσπάθεια και να του δείχνει πως έκανε θέατρο.

Ο Τσακαλίδης έπραξε σωστά τιμωρώντας τον Ντεσπόντοφ με κίτρινη κάρτα (καθώς και στα ριπλέι είναι ξεκάθαρο ότι έχει αρχίσει την πτώση του χωρίς την παραμικρή ενόχληση από τον αντίπαλό του) αλλά προς γενική έκπληξη... ακόμη και του Βούλγαρου, ο Τζήλος κάλεσε τον διαιτητή να επανεξετάσει τη φάση στο VAR!

Θεατρο Ντεσποντοφ

Μετά τη γενική... απορία για την "εξόφθαλμη παράβαση" που είδε ο Τζήλος, ο Τσακαλίδης επέμεινε (και σωστά) στην αρχική του απόφαση, σώζοντας το παιχνίδι από την αδιανόητη ανακάλυψη του συναδέλφου του, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Απειλούσε μόνο με σόλο του Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ

Με τον ίδιο τρόπο όπως και στην έναρξη του παιχνιδιού, μπήκε και στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ που προσπάθησε μόνο με στημένες μπάλες ν' απειλήσει την αντίπαλη περιοχή, με τα περισσότερα κόρνερ να περνάνε ανεκμετάλλευτα μετά την εκτέλεση στο πρώτο δοκάρι.

Στο 56ο λεπτό λίγο έλειψε να είχαμε ένα από τα ομορφότερα γκολ των τελευταίων χρόνων, με τον Κωνσταντέλια να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά τελευταία στιγμή λίγο πριν πλασάρει, είδε τον Σταυρόπουλο μαζί με τον Χουτεσιώτη να τον σταματούν.

Κωνσταντέλιας

Πάνω που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν έναν παραπάνω ρυθμό, υπήρξε μία μικρή διακοπή στο ματς, μιας και παρουσιάστηκε ένα θέμα με τους προβολείς, με το πρόβλημα να ξεπερνιέται και να ξεκινάει ξανά η αναμέτρηση.

Σφράγισε το τρίποντο του Ατρομήτου με πέναλτι ο Φαν Βερτ

Παρά το γεγονός πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ιδιαίτερα κινητικός από τον πάγκο και προχώρησε γρήγορα σε αλλαγές, ο "δικέφαλος του Βορρά" δεν ήταν επικίνδυνος προς την αντίπαλη εστία, με τους γηπεδούχους να έχουν γυρίσει πίσω αλλά να κρατούν εύκολα το σκορ.

Η εικόνα των "ασπρόμαυρων" όσο περνούσε η ώρα γινόταν ακόμη πιο απογοητευτική, μιας και ήταν ξεκάθαρο πως του έλειπε το κάτι παραπάνω, με τον αγέραστο Τάισον να μοιάζει κάποιες φορές απελπιστικά μόνος του, ψάχνοντας βοήθεια από τους υπόλοιπους.

Για να μπορέσει να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε ν' ανεβάσει τις γραμμές του ψηλά, με αποτέλεσμα τα κενά να είναι ακόμη περισσότερα, με τον Μπάκου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να βγαίνει απεναντι στον Παβλένκα αλλά αστόχησε.



Ατρόμητος (Ντούσαν Κέρκεζ): Xουτεσιώτης, Κίνι, Σταυρόπουλος, Μανσούρ, Ούρονεν, Μοτουσαμί, Τσιγγάρας, Γιουμπιτάνα, Μπάκου, Μίχορλ (74' Αϊτόρ), Τσαντίλας (74' Φαν Βέερτ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Παβλένκα, Τέιλορ (63' Μπάμπα), Κετζιόρα, Βολιάκο, Κένι, Μπιάνκο (63' Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (80' Ιβανούσετς), Τάισον, Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (63' Μύθου)