ΑΕΚ - ΟΦΗ 2-1, Super League: "Βασιλιάς" των ανατροπών ο Γιόβιτς και... κίτρινα κάλαντα κορυφής! (Βίντεο)
Η "Ένωση" στην πρώτη θέση
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κόπωση της ΑΕΚ, προηγήθηκε 0-1, αλλά η "Ένωση" έχει βρει τον δικό της... Ελ Κααμπί και με γκολ του "καυτού" Γιόβιτς έφτασε στη νίκη (2-1) και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην Super League.
Απίθανα πράγματα από τον Δικέφαλο που για μια ακόμη φορά έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος και πόσο έχει "μεταμορφωθεί" με την έλευση του Μάρκο Νίκολιτς στον πάγκο. Για τους Κρητικούς που έκαναν μεγάλη προσπάθεια, αλλά εντέλει "υποκλίθηκαν" στην ανωτερότητα των γηπεδούχων, τα πράγματα μόνο ιδανικά δεν εξελίσσονται καθώς έχουν... κατρακυλύσει στην 12η θέση με 12 βαθμούς και βρίσκονται ελάχιστα πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Υπέροχες εικόνες στο φινάλε, με τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες και παρέα τραγουδούσαν, πανηγυρίζοντας για το ότι το νέο έτος θα την βρει στην κορυφή! Μάλιστα, ο Νίκολιτς είδε τους οπαδούς να τραγουδούν ρυθμικά το όνομά του αναγνωρίζοντας τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει και ο ίδιος ανταπέδωσε.
Ο ΟΦΗ σόκαρε από νωρίς την ΑΕΚ που της ακυρώθηκαν δυο γκολ και είχε χαμένο πέναλτι
Η ΑΕΚ μπορεί να μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφή διάθεση να κυριαρχήσει και να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό της ωστόσο ο ΟΦΗ την ξάφνιασε για τα... καλά και "πάγωσε" την "OPAP Arena" όταν και βρήκε δίχτυα μόλις στο 2ο λεπτό. Όλα ξεκίνησαν όταν και ο Νους έφυγε στον κενό χώρο, πάτησε στην περιοχή και από πάγια θέση έκανε το γύρισμα βρίσκοντας τον Σαλσέδο που με πλασέ στην κίνηση σκόραρε σε κενή εστία για το 1-0. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης απείλησε και δυο λεπτά αργότερα (4') με πλασέ που δεν βρήκε εστία και πέρασε άουτ, σε μια ακόμη φάση όμως που έφυγε στην πλάτη της "κιτρινόμαυρης" άμυνας.Το γκολ των Κρητικών αποσυντόνισε σε έναν βαθμό τους γηπεδούχους που κυκλοφορούσαν τη μπάλα προσπαθώντας να βρουν τους τρόπους να τρυπήσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 10ο λεπτό, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης ωστόσο, αυτό δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ. Συγκεκριμένα, ο Καλοσκάμης έφυγε σε θέση τετ-α-τετ έβαλε την κόντρα πριν ο Λίλο πιάσει τη μπάλα, στην εξέλιξη της φάσης ο Γιόβιτς πήρε το ριμπάουντ κια την έστειλε στα δίχτυα όμως ο Φωτιάς ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του Ρουμάνου που τον βρήκε με τα πόδια στο κεφάλι, κάτι με το οποίο συμφώνησε και το VAR.
Οι αντεπιθέσεις του ΟΦΗ δημιουργούσαν αρκετά θέματα στην ΑΕΚ καθώς η μεσαία της γραμμή παρουσίαζε κενά, ενώ ο Νους ήταν ασταμάτητος και αυτός που δημιουργούσε πολλούς... πονοκεφάλους όταν και έφυγε στην πλάτη της άμυνας. Στο 15ο λεπτό, εξαπέλυσε μακρινό σουτ το οποίο και μπλόκαρε ο Στρακόσια, ενώ δύο λεπτά αργότερα απείλησε ξανά όταν και βρήκε χώρο, πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε, πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Και στις δυο περιπτώσεις πάντως η άμυνα του Δικεφάλου δεν έβρισκε τις λύσεις για να τον περιορίσει.
Πάνω που η ΑΕΚ πίεζε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ο ΟΦΗ "άγγιξε" το δεύτερο γκολ και παραλίγο να σοκάρει εκ νέου τους γηπεδούχους. Σασέδο και Σενγκέλια άλλαξαν υπέροχα τη μπάλα και ο Γεωργιανός με φοβερό "κεραυνό" είδε τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Στρακόσια. Η έλλειψη τατύχητας της "Ένωσης" ήταν κι αυτό που έκανε τη διαφορά και επέτρεπε στους Κρητικούς να το εκμεταλλευτούν πατώντας με ευκολία στην περιοχή της, αλλά και να μην δεχθούν αντίστοιχα μεγάλες φάσεις στα καρέ τους μιας και η άμυνά τους ήταν σωστά οργανωμένη.
Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η ΑΕΚ ανέβαζε στροφές και έβγαζε μεγαλύτερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λίλο ήταν εκεί για να πει... όχι με εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Καλοσκάμη στο 29ο λεπτό, ενώ αν και δυο λεπτά αργότερα η ομάδα του Νίκολιτς βρήκε εκ νέου δίχτυα, το γκολ της ακυρώθηκε για μια ακόμη φορά. Συγκεκριμένα στο 31ο λεπτό όταν και μετά από σκάψιμο του Γκρούγιτς στην περιοχή, ο Γιόβιτς βρήκε με κεφαλιά τον Λιούμπισιτς που πλάσαρε εύστοχα ωστόσο ο Σέρβος στράικερ ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-1.
Παρά την κατοχή της μπάλας, η ΑΕΚ δεν δημιουργούσε μεγάλους κινδύνους στην εστία του Λίλο ωστόσο στο 45+2' είχε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα από την άσπρη βούλα. Ο Φωτιάς τιμώρησε με την εσχάτη των ποινών τον Γκονζάλες που "γκρέμισε" τον Πένραϊς μέσα στην περιοχή, ο Γιόβιτς έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα ωστόσο η εκτέλεσή του ήταν για τα δεδομένα του κάκιστη, με τη μπάλα να περνά απ'ευθείας αρκετά μέτρα ψηλά, κάτι που επέτρεψε στον ΟΦΗ να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.
Θρίαμβος ανατροπής για την ΑΕΚ με Λιούμπισιτς και Γιόβιτς - Ακυρώθηκε και τρίτο γκολ
O Mάρκο Νίκολιτς δεν άργησε να προχωρήσει σε αλλαγές και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου προχώρησε σε δυο κινήσεις με στόχο να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του... ρίχνοντας στο ματς τους Μάνταλο και Κοϊτά στις θέσεις των Γκρούγιτς και Καλοσκάμη. Στο 48ο λεπτό η "OPAP Arena" σηκώθηκε στο... πόδι καθώς ο Γιόβιτς σκόραρε με κεφαλιά μετά από ωραία εκέλεση φάουλ του Μάνταλου και γέμισμα στην περιοχή ωστόσο για τρίτη φορά στο παιχνίδι, το γκολ της ακυρώθηκε, αυτή τη φορά ξανά για οφσάιντ στον Σέρβο που ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος όπως αποφάνθηκε από το goal-line technology όταν και πήρε την κεφαλιά.Η "Ένωση" δεν πτοήθηκε από το ότι είδε για τρίτη φορά γκολ της να ακυρώνεται και η αφυκτική της πίεση στα καρέ του ΟΦΗ απέδωσε εντέλει καρπούς όταν και βρήκε το πολυπίθητο γκολ της ισοφάρισης μετά κόπων και βασάνων στο 54ο λεπτό. Ο Κοϊτά με σουτ-δυναμίτη ανάγκασε τον Λίλο σε ασταθή απόκρουση και ο Λιούμπισιτς ήταν εκεί στο σωστό σημείο για να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 προκαλώντας... πανζουρλισμό στις εξέδρες. Στη συνέχεια, ο ΟΦΗ απλά... παραδώθηκε στην ασταμάτητη φόρα των γηπεδούχων.
Το παιχνίδι είχε πάρει... φωτιά, η ΑΕΚ είχε κλείσει για τα καλά τον ΟΦΗ στο δικό του μισό για να βρει το "χρυσό" γκολ της νίκης και στο 67ο λεπτό έκανε την απόλυτη ανατροπή με τον... συνήθη ύποπτο σέντερ φορ που μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαρίν νίκησε άπαντες στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 προκαλώντας... έκρηξη στις εξέδρες της "OPAP Arena". Στα εναπομείναντα λεπτά, οι "κιτρινόμαυροι" διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους, πίεσαν και για τρίτο γκολ, είχαν ευκαιρία στο 90+1' με σουτ του Κουτέσα ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και η "Ένωση" πανηγύρισε την μεγαλειώδη νίκη κορυφής.
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Πενράις (71′ Πήλιος), Ρέλβας, Βίντα, Ρότα, Γκρούγιτς (46′ Μάνταλος), Μαρίν, Ζοάο Μάριο (78′ Κουτέσα), Λιούμπιτσιτς (87′ Ελίασον), Καλοσκάμης (46′ Κοϊτά), Γιόβιτς.
ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Λίλο, Γκονθάλεθ (89′ Ρακόνιατς), Κωστούλας (78′ Μπαΐνοβιτς), Λαμπρόπουλος, Κρίζμανιτς, Καραχάλιος (78′ Λιούις), Αποστολάκης, Ανδρούτσος, Νους (78′ Νέιρα), Σαλσέδο, Φούντας (14′ Σενγκέλια).
En