Από τις 8 Δεκεμβρίου είχε να πανηγυρίσει νίκη η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και τα χαμόγελα επέστρεψαν στο "Ολντ Τράφορντ" στη Boxing Day της Premier League για την 18η αγωνιστική όπου ο Πάτρικ Ντόργκου σε... ρόλο Άγιου Βασίλη χάρισε με γκολάρα τρίποντο-ανάσα με 1-0 κόντρα στη "μαχητική" Νιούκαστλ (από ένα δοκάρι είχε η κάθε ομάδα) το οποίο και "εκτόξευσε" τους "κόκκινους διαβόλους" προσωρινά στην πέμπτη θέση με βαθμούς, τόσους όσους έχει και η Τσέλσι με παιχνίδι λιγότερο μπροστά στα μάτια των χιλιάδων οπαδών που γιόρτασαν τα φετινά Χριστούγεννα με χαμόγελα! Από την άλλη, οι "καρακάξες" έδωσαν συνέχεια στο αρνητικό σερί τους, μένοντας μακριά από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που τους βρίσκει στην 11η θέση με 23 βαθμούς.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ: Santa Claus... Ντόργκου στην Premier League

Το ματς ξεκίνησε με έντονες "μονομαχίες" στη μεσαία γραμμή και τη Νιούκαστλ να δείχνει σταδιακά πιο άνετη με την μπάλα στα πόδια. Ωστόσο, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να παίρνουν τον έλεγχο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... χτύπησε πρώτη. Στο 24ο λεπτό, μετά από πλάγιο από τα αριστερά και απομάκρυνση της άμυνας των "καρακάξωβ", η μπάλα στρώθηκε στον Ντόργκου, ο οποίος εξαπέλυσε ένα δυνατό αριστερό σουτ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και ξεσηκώνοντας την εξέδρα. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα.


Στο 59ο λεπτό, η ομάδα του Αμορίμ άγγιξε το 2-0, όταν μετά από ψηλό κλέψιμο ο Σέσκο μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση της Νιούκαστλ, με τον Χολ να δοκιμάζει ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ, που επίσης κατέληξε στο δοκάρι. 
Στο 64’ υπήρξε ένταση, όταν το VAR εξέτασε πιθανό πέναλτι για χέρι του Μαρτίνες. Τελικά, κρίθηκε πως η μπάλα βρήκε πρώτα στο στήθος του Αργεντινού αμυντικού και στη συνέχεια στο χέρι, με τον διαιτητή να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν έντονα στη συνέχεια, ψάχνοντας την ισοφάριση. Ο Γκόρντον στο 67’ πήρε λάθος απόφαση από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 73’ η Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να "κλειδώσει" το ματς, όταν ο Νταλότ βγήκε τετ α τετ μετά από βαθιά μπαλιά του Μαρτίνες, αλλά πλάσαρε άστοχα. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η Νιούκαστλ ανέβαζε ολοένα και περισσότερο την πίεσή της, όμως είτε υστερούσε στις τελικές επιλογές είτε έβρισκε μπροστά της την καλά οργανωμένη και ψυχωμένη άμυνα της ομάδας του Αμορίμ, που κράτησε το μηδέν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ
 ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Λάμερς, Χίβεν, Μαρτίνες (88′ Μαλάσια), Σο (88′ Φρέντρικσον), Κασεμίρο (60′ Γιόρο), Ουγκάρτε, Νταλότ, Ντόργκου, Μάουντ (46′ Φλέτσερ), Κούνια, Σέσκο (60′ Ζίρκζι).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ράμσντεϊλ, Σαρ, Τιαό, Χολ, Μάιλι, Γκιμαράες, Ράμσεϊ (68′ Ζοέλιντον), Τονάλι (77′ Γουίλοκ), Γκόρντον, Μέρφι (68′ Μπαρνς), Βολτεμάντε (68′ Βισά).