Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη φαίνεται πως ταιριάζει περισσότερο στους Έλληνες επιθετικούς που φροντίζουν να κάνουν σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό. Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Γκενκ, γεγονός που έφερε την Άρσεναλ πολύ κοντά στην απόκτηση του το περασμένο καλοκαίρι, ενώ πλέον γίνονται όλο και περισσότεροι οι... μνηστήρες.

Διαβάστε ακόμη: Έλληνες του εξωτερικού, μεταγραφές: Συνεχίζει να σκοράρει και έχει μπει στο... μάτι της Μίλαν ο Καρέτσας! (Βίντεο)

Έλληνες του εξωτερικού: Ερίζουν για τη μεταγραφή του Καρέτσα κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας βρίσκεται σε τρόμερη κατάσταση και τη φετινή σεζόν, με τους αναλυτές να παρατηρούν πως το παιχνίδι του γίνεται όλο και περισσότερο πιο ώριμο, καθώς ψάχνει παραπάνω την πάσα και λιγότερο το τελείωμα, κάτι που αποτυπώνεται στις ασίστ του.

Στο ελληνικό κοινό συστήθηκε για ένα ημίχρονο στην αναμέτρηση κόντρα στην Σκωτία και τότε όλοι ευθύς αμέσως αντιλήφθηκαν για την ποιότητα του, γνωρίζοντας βέβαια αυτομάτως πως πολύ δύσκολα θα τον δούμε τα επόμενα χρόνια σε κάποια ομάδα της Super League.

Το γεγονός πως μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στο Βέλγιο με τη βοήθεια της Γκενκ, τον βοήθησε πολύ να έχει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, ενώ παράλληλα πήρε και τις ευκαιρίες που ήθελε από πολύ μικρή ηλικία, κάτι που στη χώρα μας γίνεται σε σπάνιες περιπτώσεις.

Είναι δεδομένο πως τ' όνομα του "τριγυρίζει" αρκετά στα ευρωπαϊκά ρεπορτάζ, μιας και μεγαθήρια του αθλήματος ενδιαφέρονται για την απόκτηση του, με την "Mirror" να δίνει μία διαφορετική διάσταση σε όλα αυτά, αποκαλύπτωντας πως βρέθηκε μία... ανάσα από την Άρσεναλ το περασμένο καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως έφτασε μία πρόταση κοντά στα 45 εκατομμύρια στα γραφεία του βέλγικου συλλόγου στις αρχές του Ιουνίου, αλλά τελικά η μετακίνηση χάλασε στις λεπτομέρειες κι έτσι έβαλε περισσότερους "μνηστήρες" στο κάδρο.


Μία από τις ομάδες που ενδιαφέρονται πολύ έντονα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν που φαίνεται αποφασισμένη να κινηθεί δυναμικά μέσα στις επόμενες ημέρες για την αγορά του, ετοιμάζοντας δελεαστική πρόταση, μιας και ο Λουίς Ενρίκε αρέσκεται ν' αγωνίζεται με τέτοιους παίκτες στην ενδεκάδα του.

Από εκεί και μετά, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν υπήρχε πιθανότητα να μην έχουν ανταγωνιστές για τον 18χρονο μεσοεπιθετικό, μιας και τόσο η Νάπολι και η Μπάγερν Μονάχου, όσο και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι, παρακολουθούν στενά την υπόθεση και ετοιμάζουν την κίνηση τους.


Τα νούμερα άλλωστε του Καρέτσα τη φετινή σεζόν είναι εξαιρετικά, καθώς σε 27 συμμετοχές έχει καταφέρει να πετύχει δύο γκολ και να μοιράσει 10 ασίστ για τους συμπαίκτες του σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που δεν μπορεί να βρει κάποιος εύκολα σε αυτό το επίπεδο.