Αμέτρητες συγκινήσεις είχε η 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League! Η Άρσεναλ θριάμβευσε στο "Σαν Σίρο" και με τη μεγαλειώδη νίκη της με 3-1 όχι απλά έκανε το "επτά στα επτά", αλλά κλείδωσε την πρωτιά και έχει πλέον προκριθεί δια περιπάτου στους "16" δείχνοντας αποφασισμένη να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια στον θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης! Κι όλα αυτά ενώ οι "νερατζούρι" από εκεί που διεκδικούσαν την κορυφή με τους "κανονιέρηδες" πλέον έχουν γκρεμιστεί στην ένατη θέση με 12 βαθμούς και ετοιμάζονται να παίξουν τα ρέστα τους για την απ' ευθείας πρόκριση στους "16" στο Signal Induna Park με τη Ντόρτμουντ. Η ομάδα που τράβηξε περισσότερα πάνω της τα βλέμματα ήταν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας των Ιωαννίδη και Βαγιαννίδη που "ξέρανε" με 2-1 την Παρί Σεν Ζερμέν και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για οκτάδα, ούσα πλέον στην 6η θέση και έχοντας μπροστά της την τελευταία αγωνιστική πρόκληση στην Ισπανία με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Βαλβέρδε. Οι Παριζιάνοι πλέον είναι πέμπτοι με 13 πόντους.


Την ίδια ώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης έστησε πάρτι στο "Σαντιάγκο Μπερναμπεου" με καλεσμένη τη Μονακό την οποία και κέρασε έξι γκολ (6-1) για να διατηρηθεί στην δεύτερη θέση της League Phase και να φτάνει τους 15 βαθμούς, με τους αστέρες της, Εμπαπέ, Βινίσιους και Μπέλιγχαμ να βρίσκουν δίχτυα. Οι Μονεγάσκοι βρίσκονται σε τροχιά playoffs μιας και είναι στην 20η θέση με 9 βαθμούς ωστόσο μόνο εύκολο δεν είναι το έργο τους την επόμενη αγωνιστική που θα τους βρει να φιλοξενούν την Γιουβέντους στην έδρα τους. Από την άλλη αν και η Ντόρτμουντ είχε κάνει ιδανικό ξεκίνημα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πλέον έχει κάνει τη ζωή της δύσκολη σε ότι αφορά την οκτάδα μιας και μετά την ήττα της με 2-0 από την Τότεναμ στο Λονδίνο, έχεο "γκρεμιστεί" στην 12η θέση με 11 βαθμούς και την επόμενη και τελευταία αγωνιστική ετοιμάζεται να τα δώσει όλα στη μεγάλη "μονομαχία" με την Ίντερ. Όσο για τα "σπιρούνια" έχουν εντυπωσιάσει άπαντες μιας και η ξέφρενη πορεία τους στα... αστέρια τους έχει οδηγήσει στην τέταρτη θέση με 14 βαθμούς και στο Λονδίνο ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την απ΄ευθείας πρόκριση στους "16", με το ματς με την Άιντραχτ να είναι μονόδρομος σε νίκη.

Άρσεναλ για κούπα στο Champions League, δεν σταματούν τα όνειρα για Σπόρτινγκ

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν υψηλός από το ξεκίνημα, με την Άρσεναλ να μπαίνει σε θέση οδηγού μόλις στο 10ο λεπτό. Έπειτα από εξαιρετική ομαδική συνεργασία, ο Τίμπερ βρήκε τον Ζεσούς και ο Βραζιλιάνος με κοντινή προβολή έγραψε το 1-0. Η απάντηση της Ίντερ ήταν άμεση, καθώς στο 18’ ο Σούτσιτς εκμεταλλεύτηκε την απομάκρυνση της μπάλας στο ύψος της περιοχής και με άψογο τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1. Ωστόσο, ο Ζεσούς χτύπησε ξανά στο 31’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά-πάσα του Τροσάρ στο δεύτερο δοκάρι, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Αρτέτα . Στο δεύτερο μέρος υπήρξαν ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με Ζόμερ και Ράγια να δηλώνουν... παρών όποτε χρειάστηκε. Η Ίντερ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Μαρτίνες στο 54’, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 84’, όταν ο Γιόκερες, λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με δυνατό σουτ.


Στη Λισαβόνα, η Σπόρτινγκ του Ιωαννίδη πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, επικρατώντας 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν και σκαρφαλώνοντας στην 6η θέση της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί με τους Παριζιάνους. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης πέρασε στον αγώνα στο 63’ και συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση του πολύτιμου τριπόντου. Οι Πορτογάλοι έγραψαν ιστορία, καθώς για πρώτη φορά στην παρουσία τους στο Champions League πέτυχαν τέσσερις διαδοχικές εντός έδρας νίκες. Αντίθετα, η Παρί γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 33 αγώνες απέναντι σε ομάδα εκτός του Big-5 της Ευρώπης. Το σκορ άνοιξε στο 74’, όταν μετά από σουτ του Κατάμο και κόντρες, η μπάλα κατέληξε στον Σουάρες, ο οποίος έκανε το 1-0. Η ισοφάριση ήρθε άμεσα, με τον Κβαρατσχέλια να σκοράρει στο 79’, όμως η Σπόρτινγκ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Σουάρες να διαμορφώνει το τελικό 2-1 έπειτα από ασίστ του Τρινκάο. 


Περίπατος για Ρεάλ με έξι γκολ, άλμα οκτάδας η Τότεναμ στο Champions League

Υπερηχητική ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης που έκανε σκόνη και θρύψαλλα τη Μονακό, συντρίβοντάς την με 6-1 και κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στην οκτάδα, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της League Phase. Με πρωταγωνιστές έναν εκπληκτικό Βινίσιους και τον Εμππαπέ να συνεχίζει ακάθεκτος στο σκοράρισμα, οι "μερένγκες" πραγματοποίησαν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Γάλλος σούπερ σταρ άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με υπέροχο πλασέ από το ύψος του πέναλτι και στο 26’ βρήκε ξανά δίχτυα απέναντι στην πρώην ομάδα του, έπειτα από ιδανική ασίστ του Βινίσιους. Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ πάτησε... γκάζι, με τον Βινίσιους να δημιουργεί και τον Μασταντουόνο να σκοράρει στο 51’ για το 3-0. Ακολούθησε αυτογκόλ του Κέρερ στο 55’, ενώ ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έβαλε το όνομά του και στον πίνακα των σκόρερ στο 63’ με εντυπωσιακό τελείωμα. Η Μονακό μείωσε προσωρινά με τον Τεζέ στο 72’, όμως ο Μπέλιγχαμ έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς, σκοράροντας δις, με αποκορύφωμα το έκτο γκολ στο 80’, διαμορφώνοντας το τελικό 6-1.


Σημαντικό βήμα για την είσοδό της στην οκτάδα του Champions League πραγματοποίησε η Τότεναμ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ στο Λονδίνο και ανέβηκε προσωρινά στην 4η θέση της League Phase. Tα "σπιρούνια" εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις συγκυρίες του αγώνα και έθεσαν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό, όταν μετά από γύρισμα του Όντομπερτ στο ύψος της περιοχής, ο Ρομέρο εκτέλεσε με μονοκόμματο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Η κατάσταση έγινε ακόμη δυσκολότερη για τη γερμανική ομάδα στο 24’, καθώς ο Σβένσον αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, αφήνοντας τη Ντόρτμουντ με δέκα παίκτες. Η αριθμητική υπεροχή έδωσε τη δυνατότητα στην Τότεναμ να "κλειδώσει" το ματς πριν την ανάπαυλα, με τον Σολάνκε να σκοράρει για το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με τους Λονδρέζους να διαχειρίζονται με άνεση το προβάδισμά τους και τους Βεστφαλούς να αδυνατούν να αντιδράσουν. 



Τα αποψινά αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής της League Phase:

Καϊράτ – Μπριζ 1-4
Μπόντο Γκλιμτ – Σίτι 3-1
Κοπεγχάγη – Νάπολι 1-1
Ίντερ – Άρσεναλ 1-3
Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν 2-0
Ρεάλ – Μονακό 6-1
Σπόρτινγκ – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1
Τότεναμ – Ντόρτμουντ 2-0
Βιγιαρεάλ – Άγιαξ 1-2