Δεν σταματά να εντυπωσιάζει και να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται  Φούνσαλ της Μαδέιρα στην Πορτογαλία και για μια ακόμη φορά βρέθηκε σε μεγάλα κέφια, με την Γερμανία αυτή τη φορά "θύμα" της την οποία και κατατρόπωσε με 26-5 για να προκριθεί ως πρώτη και καλύτερη στη Β' φάση. Τα κορίτσια του Παυλίδη που δείχνουν διψασμένα για μετάλλιο, κατέκτησαν την κορυφή του Α' Ομίλου με "τρεις στις τρεις νίκες" και επόμενο εμπόδιο είναι η Ιταλία την οποία και θα αντιμετωπίσουν το μεσημέρι του Σαββάτου (31/1, 15:00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελλάδα - Γαλλία 23-5, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Νέα επίδειξη δύναμης και μια ανάσα από την πρόκριση (Βίντεο)


Κατατρόπωσε τη Γερμανία η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο γυναικών

Πλέον, η Ελλάδα συνεχίζει στην Ελλάδα, στη νέα φάση ομίλων βάζοντας πλώρη για τα ημιτελικά και φυσικά το βάθρο. Στη Β' φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα μπει με τρεις βαθμούς και θα κληθεί να δώσει δυο παιχνίδια όπου μια νίκη θα της αρκεί για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Απέναντι στις Γερμανίδες, η "γαλανόλευκη" δεν άφησε κανένα περιθώριο, με άμυνα για σεμινάριο και μια επιθετική ραψωδία που σκορπά τον φόβο και τον τρόμο. 11 διαφορετικές σκόρερ, με τη Μυριοκεφαλιτάκη να πετυχαίνει επτά τέρματα, ενώ τέσσερα σημείωσε η Βάσω Πλευρίτου.


Η Εθνική γυναικών απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μεταξύ των φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, με την μέχρι τώρα παρουσία της να εντυπωσιάζει και να αφήνει πολλές υποσχέσεις για το βάθρο. Σε ότι αφορά το παιχνίδι με τη Γερμανία, τα κορίτσια του Παυλίδη που το καλοκαίρι κατέκτησαν το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, το μετέτρεψαν σε περίπατο και έδειξαν από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο τις διαθέσεις τους. Ενδεικτικό το "εκρηκτικό" ξεκίνημα που της βρήκε να προηγούνται με 7-1, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο στο +11 (13-2), δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω τους και ούτε έβγαλαν το πόδι από το γκάζι για να επικρατήσουν εντέλει με το εκκωφαντικό 26-5.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού, με τη Βάσω Πλευρίτου να ανοίγει το σκορ από την άσπρη βούλα και την Ελευθερία Πλευρίτου να διπλασιάζει τα τέρματα της Ελλάδας. Η Τριχά μοίρασε την ασίστ και η Μυριοκεφαλιτάκη τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 3-0, πριν η Βάσω Πλευρίτου με εντυπωσιακή λόμπα από τα πλάγια ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Η Γερμανία μείωσε προσωρινά με την Μπούικα, ωστόσο η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στη "γαλανόλευκη". Με γκολ από τις Μυριοκεφαλιτάκη, Σιούτη και Βάσω Πλευρίτου, η διαφορά "εκτοξεύτηκε" στο 7-1 μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου.


Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, η Γρηγοροπούλου πέτυχε το πρώτο της γκολ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, γράφοντας το 8-1. Η Ξενάκη σημείωσε δύο διαδοχικά τέρματα για το 10-2, ενώ οι Φουντωτού και Πάτρα διαμόρφωσαν το 12-2, δίνοντας διψήφια διαφορά στην Ελλάδα. Η κορυφαία παίκτρια πόλο στον κόσμο για το 2025, Φωτεινή Τριχά, βρήκε δίχτυα για το 13-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.


Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Μπούικα ευστόχησε σε πέναλτι και πέτυχε το τρίτο γκολ της Γερμανίας (13-3), όμως η Μυριοκεφαλιτάκη πήρε και πάλι… φωτιά, οδηγώντας την Ελλάδα στο 17-3. Η Βάσω Πλευρίτου με δυνατό σουτ έστειλε και τη Σέκουλιτς στην εστία της Γερμανίας για το 18-3, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 19-3, έπειτα από ακόμη ένα τέρμα της Μυριοκεφαλιτάκη. Παρά το μεγάλο της προβάδισμα, η Ελλάδα δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι στην τελευταία περίοδο, με σοβαρότητα στην άμυνα μα πάνω απ' όλα καταιγιστική επίθεση, έφτασε στο εμφατικό 26-5.


Τα οκτάλεπτα:
7-1, 6-1, 6-1, 7-2

Ελλάδα (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Τριχά 1, Γρηγοροπούλου 1, Φουντωτού 2, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα 1, Σιούτη 2, Βασιλική Πλευρίτου 4, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 7, Καρύτσα, Καραγιάννη 2.

Γερμανία (Μαξ Σέφερ): Χένμπιχνερ, Βόσεμπεργκ, Πλοτζ, Ίρα Ντέικε, Γκέσα Ντέικε, Ρίεκ, Φρι, Λούντβιγκ, Μπούικα, Στούεβε, Σωπιάδου, Σέκουλιτς, Κμιλ, Πόλιτζε