Ελλάδα - Ιταλία 15-10, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Γυαλίζει το μάτι της Εθνικής για μετάλλιο! - Φουριόζα στα ημιτελικά και φουλ για βάθρο (Βίντεο)
Τα κορίτσια του Παυλίδη θέλουν το χρυσό
Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών δείχνει αποφασισμένη να τα σαρώσει όλα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με τη "γαλανόλευκη" να κατατροπώνει με 15-10 την Ιταλία και να πηγαίνει φουριόζα στα ημιτελικά για να δείξει τη δυναμική της και να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.
Η Ελλάδα "πάτησε" την Ιταλία και φουλάρει για μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Ιταλία, που άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό σουτ της αρχηγού, Ελευθερίας Πλευρίτου, από την περιφέρεια. Η συνεργασία της Ξενάκη με την Πάτρα έφερε το 2-0, με την παίκτρια της Βουλιαγμένης να βρίσκει για πρώτη φορά δίχτυα στο παιχνίδι. Με οδηγό τις δυνατές άμυνες, η Ελλάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έφτασε στο 3-0, ενώ η Βάσω Πλευρίτου πήρε τη σκυτάλη από την αδερφή της και με σκαστό σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 4-0.
Στα πρώτα έξι λεπτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε δεχθεί τέρμα, παρουσιάζοντας εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Η Ιταλία μείωσε με την Τζουστίνι από το σημείο του πέναλτι (4-1), όμως η Ελλάδα απάντησε άμεσα. Το σουτ της Ειρήνης Νίνου κατέληξε στο δοκάρι και στην επιστροφή η μπάλα βρήκε στο χέρι της Σανταπάολα, περνώντας τη νοητή γραμμή για το 5-1. Η Νίνου πέτυχε και δεύτερο διαδοχικό γκολ, αυτή τη φορά από πλάγια θέση, γράφοντας το 6-1 του πρώτου οκταλέπτου.
Με τα γαλανόλευκα μπλοκ να λειτουργούν άψογα και τη Σταματοπούλου να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε, η Ελλάδα κυριάρχησε, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση. Μετά από δέκα λεπτά αγώνα, η Ιταλία δεν είχε σκοράρει σε κανονική ροή, μειώνοντας μόνο με πέναλτι σε 6-2. Λίγο αργότερα πέτυχε και το πρώτο της γκολ σε οργανωμένη επίθεση, κατεβάζοντας τη διαφορά στο 6-3.
Η Ελλάδα βρήκε ξανά δίχτυα μετά από οκτώ λεπτά στο δεύτερο οκτάλεπτο, όταν το σουτ της Σιούτη κόντραρε στο μπλοκ και ξεγέλασε τη Σανταπάολα για το 7-3. Η Ιταλία εκμεταλλεύτηκε για πρώτη φορά παίκτρια παραπάνω, με την Ταμπάνι να σημειώνει το δεύτερό της γκολ (7-4), ενώ με δύο γρήγορα τέρματα μείωσε ακόμη περισσότερο σε 7-5. Λάθος της Σανταπάολα έδωσε την ευκαιρία στη Σιούτη να "τιμωρήσει" την ιταλική άμυνα, επαναφέροντας τη διαφορά στα τρία γκολ (8-5).
Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ιταλία μείωσε με υπέροχη λόμπα της Μπετίνι (12-8), όμως η Πάτρα απάντησε με πέναλτι, ανεβάζοντας τη διαφορά στο 13-8. Η 20χρονη Πάπι διαμόρφωσε το τελικό 13-9 για την Ιταλία που έδειχνε να μην τα παρατά ωστόσο η Ελλάδα είχε τα ηνία και διαχειριζόταν το προβάδισμά της. Κάπου εκεί έκανε ξανά την εμφάνισή της Βάσω Πλευρίτου για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 14-9. Το μόνο που έκαναν οι Ιταλίδες ήταν να μειώσουν σε 15-10 προτού η η αρχηγός της Ελλάδας "χτυπήσει" ξανά για να διαμορφώσει το τελικό 15-10.
Τα οκτάλεπτα: 6-1, 1-2, 5-4, 2-3
Ελλάδα (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Τριχά, Γρηγοροπούλου, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη, Καρύτσα, Μπιτσάκου, Καραγιάννη.
Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Λεόνε, Γκαντ, Τσέργκολ, Τζουστίνι, Μπιανκόνι, Μαρλέτα, Ρανάλι, Κοκιέρε, Μπετίνι, Σανταπάολα, Πάπι, Μετζάτο.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον Ε’ Όμιλο
Ελλάδα – Ιταλία 15-10
31/01 19:00 Γαλλία – Κροατία
Η βαθμολογία στον Ε΄ Όμιλο
Ελλάδα 6
Ιταλία 3
Γαλλία 0
Κροατία 0
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον Ε' Όμιλο
01/02 17:30 Ιταλία – Γαλλία
01/02 20:45 Ελλάδα – Κροατία
En