Η ενδεχομένως πιο γνωστή, μαζί με την Τόνια Χάρντινγκ, αθλήτρια χειμερινών σπορ όλων των εποχών, Λίντσεϊ Βον, είχε ξεγελάσει τις προβλέψεις επιτρέποντας στο υψηλότερο επίπεδο ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια, ωστόσο η πτώση της στον τελικό του αλπικού σκι στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες των Μιλάνου και Κορτίνα σόκαρε τους θεατές, τους συναθλητές της και τους δημοσιογράφους. Το ουρλιαχτό μετά την πτώση της στην προσπάθειά της στο αλπικό σκί, στο Τοφέιν της Κορτίνα, για τον τελικό των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν δηλωτικό της σοβαρότητας της κατάστασης. Η Βον κουβαλά έναν κομμένο αχίλλειο, ένα χειρουργημένο δεξιό γόνατο, με λαμαρίνα τιτανίου, και ένα τραυματισμένο αριστερό. Φέρεται να αντιμετώπισε πρόβλημα και προσφάτως. Η εικόνα του άντρα που κρατούσε ένα πλακάτ με την Βον ντυμένη ως Σούπερμαν πήρε πολύ δυσάρεστη διάσταση. Η Βον, που πήγε στην Ιταλία με πρόβλημα στον τένοντα και κουβαλώντας σοβαρό τραυματισμό, έπρεπε να μεταφερθεί με ελικόπτερο, το οποίο επιστρατεύτηκε, στο νοσοκομείο. Η 41χρονη Αμερικανίδα, με τις φωτογραφίσεις και τη δημοφιλία στις ΗΠΑ, έχει κατακτήσει το χρυσό στο αγώνισμα το 2010, στο Βανκούβερ, ενώ έχει και δύο χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια. 

Διαβάστε: Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η ανιψιά της Τζίνα Λολομπρίτζιτα χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ιταλία

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα γίνει καλά, αλλά... 

Οι θεατές αποθέωσαν τη Λίντσεϊ Βον εν τη απουσία της, ενώ ο Ανούκ Πάτι, διευθυντής του Σκι και Σνόουμπορντ των ΗΠΑ, είπε ότι θα γίνει καλά ενώ έδωσε μια διάσταση που οι πολλοί αδαείς δεν γνωρίζουν, δηλαδή ότι στο αλπικό σκι συμβαίνουν αυτά. Είπε πάντως ότι «θα γίνει καλά». Αυτόπτης του τραυματισμού ήταν και ο Σνουπ Ντογκ, ενώ η Αμερικανίδα Μπρίζι Τζόνσον, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, έγινε η πρώτη από τις ΗΠΑ που το κατάφερε μετά τη Βον και δεύτερη συνολικά. 


xeimerinoi-olympiakoi-lindsay-vonn-3
xeimerinoi-olympiakoi-lindsay-vonn-2
xeimerinoi-olympiakoi-lindsay-vonn-1
xeimerinoi-olympiakoi-lindsay-vonn


xeimerinoi-olympiakoi-lindsay-vonn-4