Η Φενερμπαχτσέ πραγματοποιεί φανταστική χρονιά στην προσπάθεια της να κάνει ένα μυθικό back to back στην Euroleague αλλά οι τραυματισμοί που έχει να διαχειριστεί ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους γίνονται όλο και περισσότεροι, καθώς εκτός για τον επόμενο 1,5 μήνα θα παραμείνει ο Νικολό Μέλι.

Δημιουργούνται προβλήματα στην άμυνα της Φενερμπαχτσέ με την απώλεια του Μέλι

Για να μπορέσει μία ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση της Euroleague πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύνολο το οποίο θα έχει τόσο πολύ καλούς εκτελεστές αλλά και αμυντικούς εξολοθρευτές που θα σταματήσουν τ' ατού των αντιπάλων στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Κάτι που φρόντισε να μοιράσει ιδανικά στη "μέση" την περσινή σεζόν η Φενερμπαχτσέ, καθώς ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε χωρίσει ιδανικά τους ρόλους με τον Νάιτζελ Χέιζ - Ντέιβις αντίστοιχα να είναι από τους λίγους που μπορούσε να προσφέρει και στις δύο περιπτώσεις.

Η φετινή χρονιά για την τούρκικη ομάδα έχει ξεκινήσει ιδανικά μιας και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το πέραν των πρώτων 28 αγωνιστικών και τώρα έχει την ευκαιρία να πάρει κάποιες ανάσες στο υψηλότερο επίπεδο, μιας και υπάρχει διακοπή μίας εβδομάδας λόγω των Κυπέλλων που υπάρχουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Λιθουανό προπονητή επικεντρώνεται στο κομμάτι των τραυματισμών, καθώς πριν λίγες ημέρες έχασε τον Ντέβον Χολ που ήταν από τους λίγους σταθερούς και στις δύο πλευρές του παρκέ μαρκάροντας κυρίως τους αντίπαλους επιθετικούς.

Σαν να μην έφτανε αυτό αναφορικά με την περιφέρεια της Φενερμπαχτσέ, έσκασε και η είδηση που αφορά τους φόργουορντ, καθώς ο Νικολό Μέλι αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στο δεξί του πόδι και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Ο Γιαγκίζ Σαμπουντσούογλου που είναι ο ιδανικός στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ σχολίασε πως θα μείνει εκτός για τους επόμενες 6 με 8 εβδομάδες ο Ιταλός φόργουορντ που μετράει φέτος 6,5 πόντους, 5,5 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 0,5 μπλοκ στην Euroleague.