Η Νόα που είχε "πικράνει" την ΑΕΚ τον Αύγουστο του 2024 όταν και την είχε αποκλείσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, φέρεται ότι είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να βρεθεί ξανά στον δρόμο της "Ένωσης" η οποία περιμένει στη... γωνία να μάθει τον αντίπαλό της στη φάση των "16". Οι Αρμένοι επιβλήθηκαν με 1-0 της Άλκμααρ στην Αρμενία, στον πρώτο αγώνα των playoffs, ένα αποτέλεσμα αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τους "κιτρινόμαυρους", καθώς από το συγκεκριμένο ζευγάριόπως και από το Τσέλιε – Ντρίτα-θα προκύψει ο αντίπαλός της. Την ίδια ώρα, ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν τα ζευγάρια Ζρίνσκι - Κρίσταλ Πάλας και Σίγκμα Όλομουτς - Λωζάνη, ενώ σημαντικό προβάδισμα απέκτησε η Λεχ Πόζναν μετά το διπλό στη Φινλανδία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Europa League: Τρομερή Νότιγχαμ στο ντεμπούτο του Περέιρα, άλωσε το Ζάγκρεμπ με σούπερ Καρέτσα η Γκενκ (Βίντεο)

Η Άλκμααρ νέο... θύμα της Νόα που πήρε αβαντάζ ενόψει ΑΕΚ στο Conference League

Η Νόα εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και "λύγισε" την Άλκμααρ με 1-0, χάρη στο γκολ του Χαμπαρτζουμιάν στο 54’. Το τέρμα αυτό δεν χάρισε μόνο τη νίκη στους Αρμένιους, αλλά ήταν και ιστορική σημασίας μιας και ήταν το πρώτο στην ιστορία του αρμενικού ποδοσφαίρου απέναντι σε ομάδα από την Ολλανδία. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν με ψυχραιμία το προβάδισμά τους, άντεξαν στην πίεση των Ολλανδών και στα τελευταία λεπτά είχαν σύμμαχο και το δοκάρι, διατηρώντας το ισχνό τους προβάδισμαμέχρι το τελικό σφύριγμα.

Πλέον ταξιδεύουν στην έδρα της Άλκμααρ με στόχο να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους και να κάνουν την μεγάλη έκπληξη. Κάτι το οποίο αν συμβεί θα φέρει τη Νόα ξανά στον δρόμο της ΑΕΚ την οποία και είχε σοκάρει στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν και την είχε αποκλείσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League τον Αύγουστο του 2024. Για την "Ένωση"
 το ενδιαφέρον είναι διπλό, καθώς στις 27 Φεβρουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση που θα τη φέρει αντιμέτωπη απευθείας με μία εκ των νικητριών των ζευγαριών Άλκμααρ – Νόα και Τσέλιε – Ντρίτα. Το πρώτο ματς των "16" θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου εκτός έδρας και η ρεβάνς στις 19 Μαρτίου στην "Allwyn Arena".

Η Ζιρίνσκι... μπλόκαρε την Κρίσταλ Πάλας, προβάδισμα πρόκριση για Λεχ Πόζναν

Μπορεί η Κρίσταλ Πάλας να φάνταζε το μεγάλο φαβορί κόντρα στη Ζρίνσκι ωστόσο αυτό δεν αποδείθηκε στο χορτάρι και το 1-1, αφήνει τα πάντα "ανοιχτά" ενόψει της ρεβάνς στο "Σέλχαρστ Παρκ".  Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν στο 44’ με τον Σαρ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 55’ με τον Αμπράμοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, σημαντικό προβάδισμα απέκτησε η Λεχ Πόζναν, η οποία επικράτησε 2-0 της Κουόπο εκτός έδρας.

Ο Κοζουμπάλ άνοιξε το σκορ μόλις στο 9’, ενώ η αποβολή του Λουτούμπα τρία λεπτά αργότερα απλοποίησε το έργο των Πολωνών. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ισμαχίλ στο 41’, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στη Σίγκμα Όλομουτς και τη Λωζάνη. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 22’ με τον Μπάτλερ-Ογιεντέτσι, όμως οι Τσέχοι ισοφάρισαν στο 58’ με τον Στουρμ, αφήνοντας την πρόκριση να κριθεί στη ρεβάνς της Ελβετίας.