Ο Ολυμπιακός θέλει ν' αφήσει πίσω του την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδος και ρίχνει το βάρος του στις επόμενες μάχες της Euroleague. Εκεί όπου φρόντισε να δηλώσει στο ρόστερ του τον Μουσταφά Φαλ σε μία κίνηση που δείχνει πως η επιστροφή του Γάλλου σέντερ δεν απέχει πολύ.

Δήλωσε τον Μουσταφά Φαλ στο ρόστερ της Euroleague ο Ολυμπιακός

Όπως έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ένας προπονητής που στηρίζει από την πρώτη μέχρι την έσχατη στιγμή τις επιλογές του, βασιζόμενες στους παίκτες που του έφεραν όλες αυτές τις επιτυχίες.

Κάτι που φάνηκε πολύ έντονα τα προηγούμενα χρόνια με τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος παρέμεινε στο ρόστερ και κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ, δείχνει πόσο χρήσιμος μπορεί να γίνει εκ νέου στα χέρια του Έλληνα προπονητή που τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή.

Ένας από τους παίκτες που έφτασε στο λιμάνι και άλλαξε τόσο τη δική του όσο και την ιστορία της ομάδας ήταν ο Μουσταφά Φαλ, ένας "γίγαντας" με καρδιά μικρού παιδιού, ο οποίος μπορεί να μη χαμογελάει συχνά αλλά κάνει τους συμπαίκτες του να... αστράφτουν με τη συνεισφορά του μέσα στο γήπεδο.

Μπορεί να έχει ακούσει κι εκείνος αρκετά ανά διαστήματα από την κερκίδα, κυρίως λόγω του "φόβου" που έβγαζε απέναντι στον Έντι Ταβάρες στις κρίσιμες μάχες που είχαν οι δύο τους, αλλά δεδομένα είναι ένας παίκτης που συνδέθηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να κουβαλήσει το βάρος την φροντ λάιν των Πειραιωτών και εκείνοι με τη σειρά τους δεν τον ξέχασαν, καθώς όταν υπέστη το σοβαρό τραυματισμό στο τέλος της περσινής σεζόν, φρόντισαν να τον στηρίξουν παρέχοντας του όλο το συμβόλαιο.



Τώρα φαίνεται πως είναι η ώρα ν' αντιστραφούν εκ νέου οι ρόλοι, μιας και η αποθεραπεία του "δεινόσαυρου" πηγαίνει ολοένα και καλύτερα, κάτι που μαρτυρά και η κίνηση του Ολυμπιακού να τον δηλώσει στο ρόστερ της Euroleague για τα επόμενα παιχνίδια.

Δεν είναι δεδομένο πως θα προλάβει την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, όπου υπάρχουν ακόμη εννέα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της, αλλά σίγουρα είναι ένας προάγγελος για μία "εσωτερική" μεταγραφή που μπορεί ν' αλλάξει τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως αν ο Φαλ επιστρέψει σε καλή κατάσταση, τότε μαζί με τους Μιλουτίνοφ και Τζόουνς θα συνδυάζουν μακράν την καλύτερη τριάδα ψηλών στην Euroleague με τον Χολ να είναι ο "μπαλαντέρ" που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει δίπλα του.

Αξίζει να σημειωθει πως ο Γάλλος σέντερ είναι ο 19ος παίκτης που δηλώθηκε στο ρόστερ από τους 20 που έχει δικαίωμα κάθε ομάδα από την αρχή της χρονιάς, ενώ από τη στιγμή που είναι ακόμη τραυματίας, τότε δεν επηρεάζει τους 16 υγιής που έχει ο κάθε σύλλογος δικαίωμα να τους διαθέτει ως ενεργούς.