Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε δύσκολα με 2-1 της Μπενφίκα του βασικού Βαγγέλη Παυλίδη για να προκριθεί στη φάση των "16" του Champions League. Στο πρώτο ματς είχε νικήσει 1-0. Σε μια αναμέτρηση όπου τελευταία στιγμή τέθηκε νοκ άουτ ο Κιλιάν Εμπαπέ, ενώ εδώ και καιρό απουσιάζει και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Διαβάστε: Αταλάντα - Ντόρτμουντ 4-1, Champions League: Τρελή πρόκριση των μπεργκαμάσκι με buzzer beater στο 90'+8 (Βίντεο)

Η Μπενφίκα "πάγωσε" το Μπερναμπέου καθώς μόλις στο 14' ο Ράφα Σίλβα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δείχνοντας πως θα πουλούσε ακριβά το τομάρι της αναφορικά με το εισιτήριο της πρόκρισης.



Ωστόσο στο 16' η Ρεάλ κατάφερε να κάνει το 1-1 με τον Τσουαμενί μετά από ασίστ του Βαλβέρδε. Παράλληλα στο 32' βρήκε δίχτυα ο Αρντά Γκιουλέρ, αλλά ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ μέσω VAR.

Η ανησυχία με τον Ασένσιο και η γκολάρα του Βινίσιους

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Μπενφίκα. Ήταν η φάση του 60ου λεπτού όπου ο Ράφα Σίλβα σούταρε με το εξωτερικό, η μπάλα βρήκε λίγο στον Ασένσιο και στη συνέχεια βρήκε την πάνω πλευρά από το οριζόντιο δοκάρι.



Οι Λουζιτανοί ανέβασαν κι άλλο στροφές και στο 68' απείλησαν με τον Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.



Στο 73' ο Ασένσιο είχε σφοδρή σύγκρουση με τον Καμαβινγκά στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να βγει με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο και με κολάρο στο λαιμό. Κι ενώ η Μπενφίκα πίεζε, ήρθε στο 80' ο Βινίσιους με ένα σλάλομ, λίγο κάτω από το κέντρο, για να σκοράρει και να κάνει το 2-1.


Champions League: Αγχώθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν

Στο Παρίσι η Παρί Σεν Ζερμέν έφερε 2-2 στον γαλλικό "εμφύλιο" με τη Μονακό και πήρε και αυτή το εισιτήριο για τη φάση των "16" του Champions League. Στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει με 2-1. 

Οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν με τον Ακλιούς στο 45' για να αγχώσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στο 58' όμως έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κουλιμπαλί.



Δύο λεπτά μετά την αποβολή η Παρί ισοφάρισε με τον Μαρκίνιος και στο 66' ο Κβαρατσχέλια έκανε το 2-1 για να δώσει ουσιαστικά και την πρόκριση στην επόμενη φάση.






Η Μονακό έκανε το 2-2 στο 90'+1 με τον Τεζέ και στα λεπτά που απέμεναν αναζήτησε το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, αλλά τελικά δεν το βρήκε.