ΠΑΟΚ, Τρινκιέρι: Οι πρώτες δηλώσεις και το πλάνο τριετίας - "Αυτό με έκανε να έρθω στην ομάδα"
Ο ΠΑΟΚ σε "ιταλικούς" ρυθμούς
Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Τρινκιέρι, αλλά και το πλάνο τριετίας που θα χτίσει με τον Ιταλό προπονητή. Η αναφορά στα 100 χρόνια της ομάδας και αυτό που τον έκανε να πει το μεγάλο "ναι".
Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Αντρέα Τρινκιέρι στο PAOK Sports Arena το απόγευμα της Τετάρτης (4/3). Ο Ιταλός προπονητής αποκάλυψε τα σχέδια που έχει για την ομάδα, μέσα από τις πρώτες του δηλώσεις, ενώ παράλληλα επισήμανε πως θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει με την ομάδα. Τέλος, δεν ξέχασε να αναφερθεί στο στοιχείο που τον έφερε στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ.
Διαβάστε: ΠΑΟΚ: Στη Θεσσαλονίκη ο Τρινκιέρι, αναλαμβάνει το καλοκαίρι του 2026
Όπως είπε, σύσσωμος ο σύλλογος έδειξε πόσο πολύ θέλει τον Ιταλό προπονητή και η εμπιστοσύνη, αλλά και η ισχυρή τους πεποίθηση πως αν οι δυο πλευρές συνεργαστούν θα πετύχουν είναι αυτό που τον έκανε να πάρει την απόφαση να έρθει στα 100 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας του "δικέφαλου του Βορρά". Όπως είναι γνωστό, ο ΠΑΟΚ έχει ως ξεκάθαρο πλάνο τριετίας με τον νέο του προπονητή, πάνω στο οποίο θα δουλέψει από τώρα, για το καλοκαίρι που θα αναλάβει και επίσημα χρέη προπονητή.
Τρινκιέρι: "Το να έρθω στα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ, δε το βρίσκεις κάθε μέρα"
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Ταξίδευα σήμερα για τη Θεσσαλονίκη και προσπαθούσα να καταλάβω τα συναισθήματά μου. Να καταλάβω πώς νιώθω, το ταξίδι είναι το πιο σημαντικό. Είμαι ενθουσιασμένος. Το να έρθω εδώ σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει τα 100 χρόνια του δεν το βρίσκεις κάθε μέρα. Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τον πρόεδρο Βεζυρτζή, είναι ο θεματοφύλακας αυτής της ομάδας και ανυπομονώ να δουλέψουμε μαζί. Για να πω πώς φτάσαμε ως εδώ, είχα μια κλήση από τον Ραζνάτοβιτς και μου είπε για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που έπρεπε να γίνει. Έγινε μια συνάντηση με τον κύριο Μυστακίδη.
Μου έκανε εντύπωση πως η κουβέντα δεν αφορούσε σε πρόσωπα, αλλά στον στόχο που υπάρχει και αυτό το μετέφερα στον Μίσκο. Την επόμενη μέρα, με κάλεσε ο Νίκος Μπουντούρης και μου είπε ερχόμαστε να σε συναντήσουμε. Οι δύο Νίκοι ήρθαν στο Μιλάνο και τα πράγματα άρχισαν να κινούνται πολύ γρήγορα. Έχω κάνει 30 meetings, κάποια δεν πάνε όπως τα θες και πως χρειάζονται παραπάνω κουβέντες. Οι δύο άνθρωποι του ΠΑΟΚ έπαιξαν... full court press σε μένα. Προσπάθησα ανεπιτυχώς να κερδίσω το παιχνίδι με καλό κρασί. Ένιωσα πραγματικά ότι με ήθελαν. Ο πατέρας μου που δεν είναι εδώ πλέον μου έλεγε να πηγαίνεις εκεί που πραγματικά σε θέλουν. Εγώ αισθάνομαι πολύ καλά όταν υπάρχει κόσμος να με πιέζει.
Τρινκιέρι: "Να μάθουμε την κουλτούρα του ΠΑΟΚ" - Η ατάκα του στα ελληνικά
Υπάρχει περιθώριο αλλά πρέπει να κάνουμε πράγματα. Έχουμε στην κορυφή τον ιδιοκτήτη, που είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να έχουμε, έχουμε τον κόσμο που αγαπάει χωρίς όρια και στη μέση είμαστε εμείς που πρέπει να δουλέψουμε. Θα πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα, να καθορίσουμε τη φιλοσοφία μας, να δούμε πώς θα είναι όλοι αυτοί που θα συνεργαστούν με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να ξέρουν την κουλτούρα του ΠΑΟΚ και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους.
Για το τέλος κάτι στα ελληνικά: "Έχω μάθει πως αγάλι αγάλι, γίνεται η αγουρίδα μέλι".
En