Λίγες ώρες απομένουν για το τζάμπολ του μεγαλύτερου ντέρμπι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR να ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν για την 30ή αγωνιστική της Euroleague, σε μια παραδοσιακή "μάχη" αιωνίων που υπόσχεται διαχρονικά μεγάλες συγκινήσεις. Όπως αποκάλυψε ο Εργκίν Αταμάν κατά τη διάρκεια των χθεσινών (5/3) δηλώσεών του, οι "πράσινοι" θα βρεθούν το πρωί στο ΣΕΦ για shootaround, ενώ παραμένει ερωτηματικό το αν εντέλει θα πατήσει παρκέ ο Ματίας Λεσόρ του οποίου η επιστροφή αναμένεται πως και πως στις τάξεις του "τριφυλλιού".

Διαβάστε: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: Ντέρμπι και στα mind games! - Η απάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Μπαρτζώκα

Σε πρωινό shootaround στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός AKTOR - Σε αναμονή για Λεσόρ

Αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί θα είμαστε στο ΣΕΦ. Θα είμαστε για shootaround. Φέτος έχουμε κάνει προπόνηση στο δικό μας γήπεδο και μετά ταξιδεύαμε και έτσι κάναμε και σήμερα, όπως σε όλα τα παιχνίδια μας στη Euroleague. Αύριο το πρωί θα είμαστε στο ΣΕΦ και ήταν πολύ ευγενικοί, μας έδωσαν τον χρόνο να προπονηθούμε εκεί", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εργκίν Αταμάν στο πλαίσιο των δηλώσεών του στη Media Day ενόψει του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκού AKTOR. Μάλιστα, στο shootaround αναμένεται να δώσει το "παρών" και ο Ματίας Λεσόρ ωστόσο όπως ξεκαθάρισε και ο Τούρκος τεχνικός, θα αποφασίσει ο ίδιος ο Γάλλος σέντερ το αν θα παίξει κόντρα στους Πειραιώτες, με το... μπαλάκι να είναι αποκλειστικά σε αυτόν.

Μπορεί να παρέμεινε εκτός ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από φλεγμονή στο πόδι ωστόσο στα θετικά, ο Εργκίν Αταμάν μπορεί να υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Ρισόν Χολμς ο οποίος αν και έχασε τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού AKTOR μεσοβδομάδα λόγω ιγμορίτιδας, χθες προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς και έτσι έχει τεθεί στην διάθεση του Τούρκου προπονητή για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σε ότι αφορά τον Λεσόρ, αφού πήρε το οκ από το ιατρικό τιμ και τον γιατρό που τον χειρούργησε μετά το κάταγμα που υπέστη στην περόνη ετοιμάζεται να επιστρέψει έπειτα από 101 ημέρες και την αρθροσκόπηση που υποβλήθηκε και άπαντες μετρούν αντίστροφα και για την πρώτη του φετινή συμμετοχή με τα πράσινα η οποία μένει να φανεί αν θα πραγματοποιηθεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε: Παναθηναϊκός AKTOR: "Ποια πίεση, σήμερα πήγα για κολύμπι" - Όσα είπε ο Αταμάν για Ολυμπιακό και Λεσόρ


Για την... ιστορίαμ η τελευταία φορά που είδαμε τον Ματίας Λεσόρ εν δράσει ήταν στον περσινό μικρό τελικό της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό (25/5/2025), ενώ θυμίζουμε πως είχε τραυματιστεί σε αγώνα του "τριφυλλιού" στις 19 Δεκεμβρίου 2024. Το μόνο που μένει να φανεί είναι σε ποιον αγώνα θα κάνει την επανεμφάνισή του ο Ματίας Λεσόρ μιας και δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το αν θα είναι διαθέσιμος για το αυριανό (6/3, 21:15) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι αν φυσικά θα τον χρησιμοποιήσει ο Εργκίν Αταμάν με δεδομένο ότι δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο απαιτητικό και υψηλής έντασης παιχνίδι.