Μπάγερν Μονάχου: Ο Λέοναρντ Πρέσκοτ είναι έτοιμος στα 16 του να γράψει ιστορία με τους "Βαυαρούς"!
Ο Πρέσκοτ παίρνει άδεια και γράφει ιστορία
Η Μπάγερν Μονάχου ξέμεινε από τερματοφύλακες και ετοιμάζεται σε λύση ανάγκης με τον Λέοναρντ Πρέσκοτ, που είναι έτοιμος να γράψει ιστορία στα 16 του χρόνια.
"Πονοκέφαλος" έχει δημιουργηθεί στον Βινσέντ Κομπανί ενόψει του επαναληπτικού αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με την Αταλάντα για το Champions League (18/3,22.00), αφού μετά τον τραυματισμό του Ούλραϊχ κόντρα στην Λεβερκούζεν, η ομάδα του έμεινε χωρίς διαθέσιμους τερματοφύλακες. Η λύση ακούει στο όνομα Λέοναρντ Πρέσκοτ, του 16χρονου κίπερ που αγωνίζεται με τις μικρότερες ομάδες των "Βαυαρών". Ο νεαρός πορτιέρε έχει γεννηθεί στην Νέα Υόρκη και είναι έτοιμος να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε περίπτωση που του το επιτρέψουν οι Γερμανικές αρμόδιες αρχές, καθώς η εργασία για ανήλικους μετά τις 20.00 απαγορεύεται. Σε περίπτωση που εγκριθεί το αίτημα και ο Πρέσκοτ αγωνιστεί το βράδυ της Τετάρτης, τότε θα αποτελέσει το νεότερο τερματοφύλακα που αγωνίζεται στην διοργάνωση σε ηλικία 16 χρόνων και 176 ημερών.
Remember Leonard Prescott? Bayern's 16 year old goalkeeper that will be featuring for them tomorrow night?
— Ajoje⚽⚖️ (@israel_ajoje) March 16, 2026
Bayern Munich need a government permit to play him tomorrow. Not a football permit. A labour law permit. Welcome to the world of Sports Lawyers..
Leonard Prescott cannot… pic.twitter.com/tvtqgvOA8r
Πρέσκοτ: Ένας πιτσιρικάς με λαμπρό μέλλον
Ο νεαρός τερματοφύλακας θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της γενιάς του και είναι δεδομένο ότι θα απασχολήσει μέσα στα επόμενα χρόνια το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Με την ατυχία του γερμανικού συλλόγου να μην έχει στην διάθεση του κανέναν τερματοφύλακα, ο Πρέσκοτ είναι αποφασισμένος να ‘αρπάξει’ την ευκαιρία και να κάνει το ντεμπούτο του μπροστά στο ‘Βαυαρικό’ κοινό. Ο ύψους 196 εκατοστών γκολκίπερ αποκτήθηκε το 2023 από την Ουνιόν Βερολίνου με την ομάδα του Κομπανί να βλέπει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης στον Πρέσκοτ. Δύο χρόνια μετά την απόκτηση του, ο ίδιος είναι έτοιμος να πάρει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στον αγωνιστικό χώρο μέσα στην κατάμεστη "Allianz Arena", αν φυσικά του το επιτρέψουν οι Αρχές.
🚨💣 𝐇𝐈𝐒𝐓𝐎𝐑𝐘 𝐀𝐋𝐄𝐑𝐓: 16-year-old Leonard Prescott is set to BREAK TWO major records on Wednesday night due to Bayern’s insane goalkeeper crisis. 😳
— Topskills Sports UK (@topskillsportuk) March 17, 2026
If he starts against Atalanta, the New York-born German youth international (1.96m tall) will become:
— The youngest… pic.twitter.com/aJ5Do6dTW5
Ο Πρέσκοτ έχει λάβει αποθεωτικά σχόλια και από τον προπονητή της Κ19, Πίτερ Γκαϊντάροφ. ‘ Είναι πολύ τολμηρός στις ενέργειες του και ήδη εξαιρετικά ανεπτυγμένος για την ηλικία του’.
En