Conference League: Στους "8" με ήττες Σαχτάρ και Ράγιο, πάρτι της Άλκμααρ στην Πράγα (0-4), προκρίθηκε και η Στρασμπούργκ 1-1 με Ριέκα
Kαρδιοχτύπησαν τα φαβορί
Η Σαχτάρ άντεξε κόντρα στη Λεχ Πόζναν (συνολικό 4-3), η Άλκμααρ διέλυσε τη Σπάρτα Πράγας (1-6), ενώ Στρασμπούργκ (3-2) και Ράγιο (3-2) πήραν την πρόκριση θρίλερ για τους "8" του Conference League
Η αγωνία χτύπησε κόκκινο στα βραδινά παιχνίδια της φάσης των "16" του Conference League, με τις προκρίσεις να κρίνονται στις λεπτομέρειες και τα φαβορί να νιώθουν την ανάσα των αουτσάιντερ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Σαχτάρ - Λεχ Πόζναν 1-2 (συν.4-3)
Στην Κρακοβία, η Σαχτάρ Ντόνετσκ βίωσε έναν πραγματικό εφιάλτη απέναντι στη Λεχ Πόζναν, καθώς οι Πολωνοί μπήκαν αποφασισμένοι για τη μεγάλη ανατροπή. Ο Ισάκ άνοιξε το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έγραψε το 0-2, φέρνοντας το συνολικό σκορ στην απόλυτη ισορροπία. Η λύτρωση για τους Ουκρανούς ήρθε στο 68' με το αυτογκόλ του Μουτίνιο, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και χάρισε στη Σαχτάρ την πρόκριση με συνολικό σκορ 4-3.
Σπάρτα Πράγας – Άλκμααρ 0-4 (συν. 1-6)
Στην Πράγα, το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό, καθώς η Άλκμααρ έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στη Σπάρτα. Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν δυνατά με τον Γένσεν να βρίσκει δίχτυα στο 8', ενώ στην επανάληψη μετέτρεψαν το ματς σε υγιεινό περίπατο. Ο Τρόι Πάροτ στο 58', ο Σβεν Μάινανς στο 62' και ο Ντάαλ στο 73' ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο εμφατικό 0-4, σφραγίζοντας την παρουσία τους στα προημιτελικά με το συνολικό 1-6.
Στρασμπούργκ - Ριέκα 1-1 (συν. 3-2)
Στο Στρασβούργο, η τοπική ομάδα χρειάστηκε να παλέψει σκληρά απέναντι στη μαχητική Ριέκα. Οι Κροάτες προηγήθηκαν με τον Τόνι Φρουκ στο 21', ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως ο Μπάρκο στο 71' έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το τελικό 1-1 έδωσε την πρόκριση στους Γάλλους με συνολικό σκορ 3-2, προκαλώντας ανακούφιση στις κερκίδες του "Λα Μενό".
Ράγιο Βαγιεκάνο- Σάμσουνσπορ 0-1 (συν. 3-2)
Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στη Μαδρίτη, όπου η Ράγιο Βαγεκάνο ηττήθηκε 0-1 από τη Σάμσουνσπορ μετά το γκολ του Εντιαγέ στο 65'. Παρά την πίεση των Τούρκων στα τελευταία λεπτά, η Ράγιο υπερασπίστηκε το προβάδισμα του πρώτου αγώνα και με συνολικό σκορ 3-2 έκλεισε και αυτή τη θέση της στην οκτάδα της διοργάνωσης.
Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς στη φάση των «16» του Conference League (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων):
ΑΕΚ (Ελλάδα) - Τσέλιε (Σλοβενία) 0-2 (4-0)
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) - Κρίσταλ Πάλας (Αγγλία) 1-2 παρ. (0-0)
Μάιντς (Γερμανία) - Σίγκμα Όλομουτς (Τσεχία) 2-0 (0-0)
Ράκοβ (Πολωνία) - Φιορεντίνα (Ιταλία) 1-2 (1-2)
Ράγιο Βαγιεκάνο (Ισπανία) - Σάμσουνσπορ (Τουρκία) 0-1 (3-1)
Σαχτάρ (Ουκρανία) - Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 1-2 (3-1)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) – Άλκμααρ (Ολλανδία) 0-4 (1-2)
Στρασμπούρ (Γαλλία) - Ριέκα (Κροατία) 1-1 (2-1)
Οι διασταυρώσεις στα προημιτελικά
Σαχτάρ – Άλκμααρ
Κρίσταλ Πάλας – Φιορεντίνα
Ράγιο Βαγεκάνο – ΑΕΚ
Μάιντς – Στρασμπούρ
Προημιτελικοί: 9 & 16 Απριλίου 2026
Ημιτελικοί: 30 Απριλίου & 7 Μαΐου 2026
Τελικός: 27 Μαΐου 2026 (Λειψία)
En