Μετά την τεράστιας σημασίας νίκη του το βράδυ της Παρασκευής απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε τη δουλειά του απέναντι στον Πανιώνιο, για την 22η αγωνιστική της Basket League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Mε... κόντρα και Άννα Βίσση! - "Το 2026 θα ξαναγράψουμε ιστορία με το μέχρι σήμερα πιο μάγκικο ευρωπαϊκό"

Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 84-68 στη Γλυφάδα, δίνοντας μάλιστα ξεκούραση σε παίκτες όπως ο Τζέριαν Γκραντ (Ο Ματίας Λεσόρ δεν έχει δηλωθεί ακόμα στην ελληνική λίστα) και πλέον στρέφουν την προσοχή τους σε έναν ακόμα "τελικό" με την Ντουμπάι (24/3 - 20:30).

Διψήφιοι οι Σορτς (11π., 5ασ.), Χουάντσο και Ρογκαβόπουλος (10π.), με τον Παναθηναϊκό AKTOR να μετράει 12/29 τρίποντα. Στους 18 ο Τόμασον με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο κορυφαίος του Πανιωνίου.

"Καθάρισε" από το δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός AKTOR μετά την αστοχία του Πανιωνίου

Με τον Τόμασον να αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες, ο Πανιώνιος είχε ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα (10-6, 5'). Από νωρίς ο Αταμάν άνοιξε το rotation, με τους "πράσινους" να μην έχουν ρυθμό, μετρώντας 1/7 δίποντα. Τα δύο τρίποντα των Ναν και Χουάντσο βοήθησαν στο επιμέρους 2-11 του Παναθηναϊκού AKTOR (14-19, 9').


Η άμυνα των φιλοξενούμενων άρχισε να κάνει τη διαφορά στην αναμέτρηση. Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να βρει κανένα εύκολο καλάθι, σούταρε με 1/12 από την περίμετρο και σταδιακά η διαφορά είχε αυξητικές τάσεις.

Με το καλάθι του Χέιζ Ντέιβις, το σκορ πήγε για πρώτη φορά στους 10 (16-26, 14') και παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα ως το ημίχρονο.

Διαδικαστικό δεύτερο μέρος και 17η νίκη των "πρασίνων" στην Basket League

Το μοτίβο δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ακόμα και αν οι γηπεδούχοι βρήκαν κάποια σουτ, ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε αμέσως την απάντηση. Αυτό έκαναν Χουάντσο και Σορτς, μόλις ο Πανιώνιος μείωσε στους 10 και οι "πράσινοι" έφτασαν ως το 34-55 (24').


Με τον Τόμασον να αποτελεί τη μοναδική, σταθερή απειλή για τους "κυανέρυθρους", το παιχνίδι είχε πάρει διαδικαστική μορφή. Ο Αταμάν συνέχισε να μοιράζει τον χρόνο, με το σκορ να φτάνει στο 37-62 (27').

Με τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, το μόνο που ένοιαζε τους δύο προπονητές, ήταν να συνεχίσουν χωρίς κάποια απώλεια στο παρκέ. Ο Πανιώνιος έχει μπροστά του πολύ κρίσιμα παιχνίδια στην κούρσα της παραμονής, ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR ετοιμάζεται για το σημαντικό ματς με την Ντουμπάι στο Σαράγεβο.

Οι γηπεδούχοι για την τιμή των όπλων, προσπάθησαν να μαζέψουν λίγο τη διαφορά, μειώνοντας σε 59-74 (36'), που είχε ανέβει νωρίτερα και στους 30. Ο Παναθηναϊκός AKTOR, όπως ήταν λογικό, χαλάρωσε και το επιμέρους 22-5, έφτασε το ματς στο 63-75 με 193 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ένα σουτ του Σλούκα ήταν αυτό που έκοψε οποιοδήποτε... όνειρο των γηπεδούχων να πετύχουν κάτι περισσότερο.


Άναψαν τα αίματα στο φινάλε μεταξύ Σλούκα και Τόμασον. Ο τελευταίος αποβλήθηκε με αντιαθλητικό και τεχνική ποινή, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν γρήγορα.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 27-42, 45-70, 68-84