Μυθικό ρεκόρ στο μπάσκετ: 18χρονος έβαλε 103 πόντους σε ένα ματς και... περιμένει προτάσεις!
Ταλέντο στη Φινλανδία
Ο νεαρός Φινλανδός, Νάντι Ρουουχιλάχτι, "έσπασε" τα κοντέρ στο πρωτάθλημα Κ19 της χώρας του, σκοράροντας 103 πόντους σε 33 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας τις ομάδες του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NCAA) να κάνουν ουρά για την υπογραφή του.
Μια εμφάνιση που μοιάζει βγαλμένη από βιντεοπαιχνίδι πραγματοποίησε ένα νεαρό ταλέντο από τη Φινλανδία. Ο 18χρονος Νάντι Ρουουχιλάχτι έγραψε ιστορία το περασμένο Σαββατοκύριακο, διαλύοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ σκοραρίσματος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα μπάσκετ της χώρας του.
Στατιστικά που προκαλούν... ίλιγγο
Στην αναμέτρηση για το πρωτάθλημα Κ19 ανάμεσα στην ομάδα του (WB-Pantterit) και την BC Nokia, η οποία έληξε με το εξωπραγματικό 186-77, ο νεαρός άσος σταμάτησε στους 103 πόντους, αγωνιζόμενος μόλις 33 λεπτά! Το προηγούμενο ρεκόρ σκοραρίσματος σε έναν αγώνα της λίγκας ήταν οι 33 πόντοι, νούμερο που ο Ρουουχιλάχτι ξεπέρασε... περπατώντας. Αναλυτικά τα "διαστημικά" νούμερά του: 103 πόντοι, 39/55 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 16 βολές, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
View this post on Instagram
"Στο ημίχρονο αποφασίσαμε να πάμε για τους 100"
Ο Ρουουχιλάχτι μπήκε "καυτός" στο παρκέ, σημειώνοντας 23 πόντους μόλις στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα. Μιλώντας στο δίκτυο "Yle", ο 18χρονος περιέγραψε την εμπειρία του:
"Δεν μπορείς ποτέ να περιμένεις ότι τα πράγματα θα ξεκινήσουν έτσι. Όταν έβαλα τους πρώτους 23 πόντους, ένιωσα ότι είχα την ευκαιρία να φτάσω σε ένα πολύ υψηλό νούμερο. Το χέρι μου άρχισε να ζεσταίνεται και τα σουτ έμπαιναν με ευκολία. Όταν φτάσαμε στους 68 πόντους στο ημίχρονο, αποφασίσαμε να πάμε για τους 100".
Φυσικά, δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στους συμπαίκτες του, τονίζοντας πως τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς τις δικές τους ασίστ και το ομαδικό παιχνίδι.
View this post on Instagram
Με το βλέμμα στο αμερικανικό όνειρο
Όπως είναι λογικό, αυτή η ιστορική επίδοση έχει προσελκύσει τα βλέμματα πολλών σκάουτερ. Ο νεαρός άσος αποκάλυψε πως έχει ήδη στα χέρια του προτάσεις από πανεπιστήμια της κορυφαίας κατηγορίας (Division I) του NCAA. Ωστόσο, δεν βιάζεται να αποφασίσει: "Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στον στόχο. Ας δούμε αν θα έρθουν νέες προσφορές και μετά θα δούμε πού ταιριάζω καλύτερα", κατέληξε.
En