Μπασκόνια - Ερυθρός Αστέρας 100-108, Euroleague: Ζωντανοί στην παράταση οι Σέρβοι, πήραν παρανοϊκό ματς και κυνηγούν την εξάδα (Βίντεο)
Τι ματσάρα!
Ο Ερυθρός Αστέρας απέδρασε από την έδρα της αδιάφορης Μπασκόνια στην παράταση, με 100-108 και έμεινε ζωντανός για την εξάδα της Euroleague.
Σε ένα παιχνίδι... θρίλερ με το οποίο έκλεισε η 33η αγωνιστική της Euroleague, η Μπασκόνια προηγήθηκε με 13 του Ερυθρού Αστέρα, βρέθηκε στο -7 στο τελευταίο τρίλεπτο, ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ αλλά δέχτηκε τρίποντο ισοφάρισης από τον Μπάτλερ.
Ο Φόρεστ έχασε την ευκαιρία για buzzer beater, με τον Μονέκε να "καθαρίζει" στην παράταση για το τελικό 100-108, το οποίο κρατάει τους Σέρβους ζωντανούς στο κυνήγι της εξάδας, με 19 νίκες.
The fan reaction is PURE RELIEF pic.twitter.com/zpYhuDc2QS
— EuroLeague (@EuroLeague) March 25, 2026
Τεράστιο ματς από τον Μονέκε με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ, με 21 ολοκλήρωσε ο Μπάτλερ, στους 20 σταμάτησε ο Νουόρα και στους 9 με 13 ασίστ ο ΜακΙντάιρ. Για την Μπασκόνια 31 είχε ο Φόρεστ σε ρεκόρ καριέρας και άλλους 21 ο Λουαού Καμπαρό.
Παρανοϊκό ματς, με τον Αστέρα να μένει ζωντανός κόντρα στην Μπασκόνια και να κυνηγάει την εξάδα της Euroleague
Η Μπασκόνια ήταν η ομάδα που έθεσε τον τόνο στο ξεκίνημα. Οι Βάσκοι είχαν θαυμαστή ευστοχία από την περίμετρο με τον Φρις να ξεκινάει έχοντας 3/3 και έχτισαν διαφορές διψήφιες στο ημίχρονο.
Το αρχικό 27-28 του δεκαλέπτου, μετατράπηκε σε 52-42, με την Μπασκόνια να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Αμφότερες οι ομάδες έκαναν διαδοχικά λάθη, με τον Ερυθρό Αστέρα να βρίσκει τρόπο να επιστρέψει.
Ο Κόντι Μίλερ ΜακΙντάιρ πάσαρε, ο Τζάρεντ Μπάτλερ εκτελούσε και οι Σέρβοι μετέτρεψαν το 60-47 του 24ου λεπτού σε 67-70, μέσα σε 8 λεπτά.
Από τη στιγμή που πέρασε μπροστά ο Ερυθρός Αστέρας είχε τον πλήρη έλεγχο, με τους Βάσκους να ψάχνουν απεγνωσμένα τα μεγάλα σουτ και να μειώνουν σε 74-75 (35').
Forrest on a MISSION tonight 😤#MotorolaMagicMoment @Moto I @Baskonia pic.twitter.com/dnJ86p0hAg
— EuroLeague (@EuroLeague) March 25, 2026
Αυτή δεν ήταν και η τελευταία φορά που η Μπασκόνια έφτασε τόσο κοντά. Ο Μονέκε έγραψε το 80-86 (38') και οι Σέρβοι διαχειρίστηκαν τη μικρή διαφορά που έχτισαν, μέχρι να έρθουν δύο σουτ του Λουαού Καμπαρό για το 86-86.
Ο Νουόρα σκόραρε για το 86-88 στα 55'' πριν το τέλος, αλλά ο Φόρεστ σε ένα τεράστιο ματς σκόραρε ξανά για τρεις (89-88). Παρόλα αυτά, ο Μπάτλερ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Οι γηπεδούχοι δεν έκαναν φάουλ και εκείνος με τρίποντο ισοφάρισε για το 91-91 στα 11'' για να οδηγήσει το ματς στην παράταση.
Ο Μονέκε ανέλαβε δράση και στην παράταση για τον Ερυθρό Αστέρα με επτά διαδοχικούς πόντους (97-100), με τον Οτζελέγιε να δίνει τη χαριστική βολή και να φτάνουμε στο τελικό 100-108.
Τα δεκάλεπτα: 27-28, 52-42, 67-66, 91-91 κ.δ., 100-108
En