Asteras AKTOR - ΑΕΛ 3-1, Super League playouts: Αρκάδες... πυρπολητές στη μάχη της παραμονής!
Φωτιά στην μάχη της παραμονής
Ο Asteras AKTOR μπήκε με το δεξί στη μάχη των playouts της Super League, πανηγύρισε τεράστια νίκη επί της ΑΕΛ (3-1) και έβαλε... μπουρλότο στη μάχη της παραμονής από την πρώτη αγωνιστική!
Ο Asteras AKTOR μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις του, αφού στην πρεμιέρα των playout της Super League πήρε μια μεγάλη νίκη κόντα στην ΑΕΛ με 3-1 και έτσι πλησιάσε στους 3 βαθμούς την ζώνη της σωτηρίας. Με 9 αγώνες να απομένουν οι ελπίδες των Αρκάδων για παραμονή έχουν πλέον εκτοξευθεί.
Διαβάστε: Κηφισιά - Πανσερραϊκός 1-2, Super League playouts: Ο "καταδικασμένος" κυνηγά μια απίθανη... Ανάσταση! (Βίντεο)
Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Μπαρτόλο, που ήταν συνολικά ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου, πετυχαίνοντας και ένα πολύ όμορφο γκολ στο πρώτο μέρος. Το δεύτερο γκολ του αγώνα πέτυχε ο Φεντερίκο Μακέντα που με την εμπειρία που διαθέτει θα αποτελέσει πυλώνα για την συγκεκριμένη ομάδα στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Το τρίτο τέρμα των Αρκάδων πέτυχε ο Οκό, ενώ για την ΑΕΛ δίχτυα βρήκε ο Γκαράτε.
Super League: Γρήγορο γκολ από τον Astera AKTOR, καμία απειλή από την ΑΕΛ
Ο Asteras AKTOR ήρθε στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, ξέρωντας πως τα περιθώρια για την παραμονή έχουν πλέον στενέψει. Χρειαζόταν την νίκη αν ήθελε να συνεχίζει να πιστεύει σε μια ανατροπή.
Και με αυτή την νοοτροπία ξεκίνησε την αναμέτρηση. Πήρε την μπάλα στα πόδια του πίεσε ψηλά και προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος. Προειδοποίησε με μια κεφαλιά του Μακέντα στο 8ο λεπτό. Για να έρθει στο 12ο λεπτό ο Μπαρτόλο να γράψει το 1-0. Ο Κετού με υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Aργεντίνο και εκείνος εκτέλεσε ωραία από το ημικύκλιο της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Η συνέχεια του αγώνα ήταν αρκετά συντηρητική, με τους Αρκάδες να προσπαθούν να διαχειριστούν το προβάδισμα τους και την ΑΕΛ να έχει ναι μεν την κατοχή, όχι όμως και την δημιουργία που χρειάζεται για να γίνει απειλητική. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-0 και τοuς γηπεδούχους σε θέση οδηγού.
Super League: "Χτύπησε" νωρίς με Μακέντα ο Astera AKTOR, απείλησε η ΑΕΛ
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον Astera AKTOR να βρίσκει και δεύτερο τέρμα και να αποκτά τεράστιο προβάδισμα για την νίκη, που θα του δώσει σημαντικές ελπίδες για την παραμονή. Στο 59ο λεπτό Ο Τούπτα προσπάθησε να κόψει την επίθεση των Αρκάδων, όμως άθελά του έστρωσε στον Μακέντα ο οποίος με ωραίο τελείωμα μέσα από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βενετικίδη. Στην συνέχεια η ΑΕΛ προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική κατάφερε να δημιουργήσει ορισμένες ευκαιρίες, όμως ταυτόχρονα δημιουργούσε κενά στην άμυνα, με τους γηπεδούχους να βρίκσονται κοντά και σε τρίτο γκολ αρκετές φορές.
Στο 75ο λεπτό η καλύτερη φάση των Θεσσαλών. Ο Όλαφσον έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Πασάς πήρε την κεφαλιά ψαράκι αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 77ο λεπτό ήρθε η απάντηση του Astera AKTOR. Ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα, ο Τσιντέρα Oκό έκανε το πλασέ αλλά ο Βενετικίδης απομάκρυνε με τα πόδια. Στις καθυστερήσεις, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με τον Οκό, ο οποίος νίκησε τον Βενετικίδη με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, γράφοντας έτσι το 3-0. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του Νιγηριανού σε επαγγελματικό επίπεδο. Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΛ, ήταν να μειώσει στην εκπνοή με γκολ του Γκαράτε γράφοντας το τελικό 3-1.
ΑSTERAS AKTOR: Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίπσιτς, Αλάγκμπε, Δεληγιαννίδης, Αλμύρας, Γκονζάλεθ, Σιλά, Μπαρτόλο, Κετού, Μακέντα.
ΑΕΛ: Βενετικίδης, Μασόν, Φεριγκρά, Ρόσιτς, Ηλιάδης, Όλαφσον, Ναόρ, Σουρλής, Σαγάλ, Τούπτα, Κακουτά.
En