ΠΑΟΚ - Καρδίτσα 93-90, Basket League: Νίκησε με ανατροπή και κοιτάει 3η θέση (Βίντεο)
Έβαλε φωτιά στην μάχη της τρίτης θέσης
Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός οτι δυσκολεύτηκε πήρε την νίκη με 93-90 κόντρα στην Καρδίτσα και κοιτάει την τρίτη θέση στην βαθμολογία της Basket League μετά την ήττα της ΑΕΚ.
Ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη κόντρα στην Καρδίτσα με (93-90) στην Θεσσαλονίκη για την 24η αγωνιστική της Basket League και πλησίασε την ΑΕΚ στην τρίτη θέση, η οποία έχασε απο τον Άρη. Πρωταγωνιστές του Δικεφάλου ο Ντίμσα, με 23 πόντους και ο Μέλβινν με 19. Για του Καρδιτσιώτες δεν ήταν αρκετός ο Τζέφερσον με 26.
Ξεκίνησε φουριόζα η Καρδίτσα και προηγήθε μέχρι και με 13
Η Καρδίτσα ξεκίνησε δυνατά το ματς, βρήκε ρυθμό απο την αρχή και με τον Τζέφερερσον να κάνει ότι θέλει την άμυνα του ΠΑΟΚ, η διαφορά έφτασε πολύ γρήγορα στους 12 πόντους (4-16 στο 3΄). Ο Δικέφαλος προσπάθησε να απαντήσει άλλαξε σχήματα, αλλά δεν κατάφερε να βρει απάντηση στο επιθετικό ρεσιτάλ της Καρδίτσας, η οποία με Τζέφερσον και Μάντσεν έφτασε τη διαφορά μέχρι και στο +13. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει στους 8 με τον Μέλβιν (18-26).
Ο ΠΑΟΚ στην 2η περίοδο βγήκε διαφορετική ομάδα. Οι Θεσσαλονικείς, έσφιξαν την άμυνα τους, έκανεν κλεψίματα και με Φίλιο και Ντίμσα βρήκαν έυκολα καλάθια για το (28-34 στο 15΄). Ο Ζάρας με τρίποντο έριξε και άλλο την διαφορά, ενώ ο Μουρ κυριάρχησε στο ζωγραφιστό και έκανε και έκανε το (40-43 στο 19΄). Οι δύο ομάδες μετά απο αυτό άρχισαν τις κακές επιλογές, δεν βρήκαν καλά σουτ και τελικά ο Τζέφερσον με τρίποντο έκανε το σκορ (40-46).
Πήρε το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και δεν κοίταξε πίσω
Στην τρίτη περίοδο η Καρδίτσα, έκανε άλλο ένα τρομερό ξεκίνημα στο ματς και με τους Καμπερίδη, Άπσον και Τζέφερσον ανέβασε τη διαφορά στους 13 (40-53 στο 21΄). Ο ΠΑΟΚ γύρισε ξανά στο ματς με 5 σερί πόντους του Μέλβιν, (50-56 στο 24΄), η Καρδίτσα απάντησε ξανά και έστειλε τη διαφορά με τον Χόρχλερ στους 8 πόντους. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει την διαφορά με Ομορούγι, (64-70 σκορ περιόδου).
Στην τέταρτη περίοδο το ματς έγινε ντέρμπι, ο Περσίδης μείωσε με τρίποντο για τον ΠΑΟΚ (69-70 στο 31΄), ενώ κατάφερε και να ισοφαρίσει με τρίποντο του Μέλβιν (75-75 στο 34΄). Απο εκεί και πέρα πήρε κεφάλι και δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω. Μέλβιν και Τάιρι με 5 πόντους μεταξύ τους πήγαν την διαφορά στο +7 (82-75 στο 35΄), η Καρδίτσα ισοφάρισε με τον Τζέφερσον ξανά (82-82 στο 37΄), αλλά με ένα τρίποντο του Ντίμσα και την ψυχραιμία του Ταϊρί απο την γραμμή ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη με (93-90).
En