Λίγα 24ωρα προτού ο Ολυμπιακός υποδεχτεί τη Ρεάλ, σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την πρωτιά της Euroleague, οι "ερυθρόλευκοι" ολοκλήρωσαν τη δουλειά, επικρατώντας 109-83 της Μυκόνου για την 24η αγωνιστική της Basket League. Σε ένα παιχνίδι που ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την πολυτέλεια να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες (Βεζένκοφ, Γουόκαπ, Φουρνιέ), ενώ δεν αγωνίστηκε φυσικά ο τραυματίας Ταϊρίκ Τζόουνς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κίναν Έβανς: Έκανε έκπληξη και εμφανίστηκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού πριν το ματς με τη Μύκονο (Βίντεο)

Ο Όμηρος Νετζήπογλου ήταν ο πιο κεφάτος παίκτης του Ολυμπιακού, εκμεταλλευόμενος το rotation και πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι με τα "ερυθρόλευκα". Στους 27 σταμάτησε ο Νετζήπογλου, με 5/6 τρίποντα και ήταν φυσικά πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Με 19 ακολούθησε ο Φρανκ Νιλικίνα, 9 πόντους με 10 ασίστ ο Τάισον Γουόρντ, με τους Πειραιώτες να έχουν συνολικά 19/35 τρίποντα και 34 ασίστ! Για τη Μύκονο πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζάστιν Μπριγκς με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.


Στο 22-0 ανέβηκαν οι Πειραιώτες, στο 8-14 μετά από την ήττα στο ΣΕΦ η Μύκονος.

Κακό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, μέχρι να αναλάβει ο Νετζήπογλου

Ο Ολυμπιακός με αρκετά διαφορετικά πρόσωπα μπήκε... μουδιασμένος στην αναμέτρηση, με τη Μύκονο να έχει μπροστάρη τον Σκουλίδα, που σκόραρε δύο μακρινά σουτ και να προηγείται με 5-10 (6'). Την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούσαν να βρουν τους αυτοματισμούς και τις συνεργασίες τους στην επίθεση.

Χαρακτηριστικό πως οι Πειραιώτες έφτασαν τους 10 πόντους μετά από οκτώ λεπτά παιχνιδιού, με τη Μύκονο να διατηρεί το προβάδισμά της (10-15, 9'). Οι "νησιώτες" βρήκαν αρκετά σουτ από την περίμετρο, αλλά δύο συνεχόμενα του Νετζήπογλου για τον Ολυμπιακό, μείωσαν στους τρεις (17-20, 10') με τη λήξη του δεκαλέπτου.


Τρία συνεχόμενα τρίποντα του Ολυμπιακού με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, άλλαξαν άρδην την κατάσταση. Ακόμα και με τους δύο προπονητές να ανοίγουν το rotation, η Μύκονος έμεινε ανταγωνιστική. Ο Κινγκ χάρισε μερικές εντυπωσιακές φάσεις, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες (31-31, 15'). Οι "ερυθρόλευκοι" έτρεξαν ένα γρήγορο 5-0, με ένα ακόμα τρίποντο του Μόρις, αλλά η Μύκονος απάντησε με το ίδιο νόμισμα.

Διατήρησε το αήττητο στην Basket League απέναντι στη Μύκονο

Οι Πειραιώτες με σκορ από τον πάγκο και κύριο εκφραστή τον Νετζήπογλου των 17 πόντων, έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Ο Νιλικίνα είχε... ορέξεις στο δεύτερο μέρος και τα διαδοχικά τρίποντα του Ολυμπιακού έφεραν τη διαφορά στους 15 (67-62, 24'), τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Ο Γάλλος γκαρντ έφτασε τους 19 πόντους, οι "ερυθρόλευκοι" τα 15/27 τρίποντα και η διαφορά πήρε διαστάσεις (85-59, 30') με το φινάλε της τρίτης περιόδου.


Προφανώς τα τελευταία λεπτά είχαν πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ντόντα Χολ να συνεχίζει να χαρίζει εντυπωσιακές φάσεις σε άμυνα και επίθεση. Ο Νετζήπογλου συνέχισε το δικό του σόου, ξεπερνώντας τους 20 πόντους και ο Ολυμπιακός συνδύασε θέαμα με ουσία, σε ένα ακόμα μεσημέρι, βλέποντας πλέον μπροστά τις αναμετρήσεις με Ρεάλ και Χάποελ τη Μεγάλη Εβδομάδα, για την Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 54-47, 85-59, 109-83.